laine wheeler

Winnipeg Jetsin Patrik Laine nappasi kaksi syöttöpistettä, kun Jets piti Central-divisioonansa kärkipaikan. Metropolitan-divisioonan kärkitaistelu pysyi jännittävänä, kun Washington Capitals, Pittsburgh Penguins ja New York Islanders kaikki voittivat torstain kierroksella. Joukkueet ovat neljän pisteen sisällä, ja Capitals on piikkipaikalla.

Winnipeg Jets - Boston Bruins 4-3
Jets aiheutti Bruinsille kolmannen peräkkäisen tappion, kun Patrik Laine paalutti syötöillään Jetsin karkumatkalle. Laine syötti avauserässä Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen maalit, joilla Jets kiri karkuun. Bruins nousi tasoihin Charlie McAvoyn ja toisessa erässä osuneen Joakim Nordströmin maaleilla, mutta Jacob Trouba laukoi Jetsin uudestaan johtoon kolmannessa erässä. Nikolaj Ehlers tuplasi johdon hetkeä myöhemmin eikä Bruins noussut enää maalia lähemmäs. Jetsin Sami Niku jäi pisteittä. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 29 kertaa. Voitolla Jets vahvisti asemaansa Central-divisioonan kärjessä.

WPG-BOS: Scheifele viimeistelee Laineen syötöstä

New York Islanders - Montreal Canadiens 2-1
Islanders otti maukkaan voiton ja vaikeutti samalla Canadiensin pudotuspelimahdollisuuksia. Ratkaisijaksi nousi kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 2-1 maalin tehnyt Anders Lee. Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov sekä Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0-5
Casey DeSmith piti Penguinsin maalin koskemattomana 26 torjunnallaan ja nollasi Sabresin. Penguinsin tehomiehet olivat Phil Kessel (1+1), Nick Bjugstad (1+1), Jake Guentzel (1+1) ja Sidney Crosby (0+2). Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pelasi 24.19, ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi -1.

BUF-PIT: Crosby tarjoaa Kesselille paikan ylivoimalla

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2-5
Capitals jatkoi vahvaa menoaan ja otti kahdeksannen voiton yhdeksästä ottelusta. Joukkueen tehomies oli Brett Connolly, joka laukoi kaksi maalia ja syötti yhden. Connolly teki ottelun avausmaalin ja pohjusti avauserässä myös Lars Ellerin maalin. Toisen erän puolivälissä Connolly viimeisteli 3-1 maalin.
Ottawa Senators - St. Louis Blues 2-0
Blues putosi lännen villi kortti -paikalle, kun Senatorsin Anders Nilsson nollasi joukkueen 35 torjunnallaan. Christian Wolanin teki ottelun avausmaalin toisessa erässä, ja Chris Tierney viimeisteli ottelun päätösminuutilla loppulukemat tyhjään maaliin. Bluesin Jake Allen torjui 19 laukausta.
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 4-5
Kärkijoukkue Lightning ei antanut Red Wingsin yllättää enää ottelun alun jälkeen. Red Wings karkasi toisen erän alkuun mennessä 3-0 johtoon, mutta sen jälkeen Steven Stamkos (1+1) ja Nikita Kutsherov (2+2) käynnistivät kirin. Se huipentui Kutsherovin 5-3 maaliin reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

DET-TBL: Lightning tekee kaksi salamamaalia

Minnesota Wild - Dallas Stars 1-4
Stars vahvisti voitollaan otetta pudotuspelipaikasta, mutta maksoi kahdesta pisteestä kovan hinnan. Maalivahti Ben Bishop loukkaantui toisessa erässä ja jätti pelin kesken. Bishopille kertyi seitsemän torjuntaa. Tilalle vaihdettu Anton Hudobin pysäytti pelivälineen 14 kertaa. Roope Hintz jatkoi maalitehtailuaan ja iski 2-0 osuman toisessa erässä. Myös Miro Heiskanen pääsi pistetilastoon, kun hän nappasi kakkossyötön Joel L'Esperancen 3-0 maaliin. Esa Lindell jäi pisteittä, mutta kirjautti vahvan plus-miinuslukeman +2.

MIN-DAL: Hintz kasvattaa Starsin johtoasemaa

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 6-1
Coyotes jatkoi vahvaa menoaan ja otti kahdeksannen voiton kymmenestä viime ottelusta. Voitolla Coyotes nousi lännen viimeiselle villi kortti -paikalle ohi Wildin. Coyotesin tehomies oli kolme maalia viimeistellyt Vinnie Hinostroza. Darcy Kuemper oli maalilla vahvassa vireessä ja torjui 37 laukausta.

ARI-ANA: Hinostroza tekee ensimmäisen hattutemppunsa

Los Angeles Kings - Nashville Predators 1-3
Predators pysyi voitolla Jetsin kannassa, kun maalintekijöinä kunnostautuivat Viktor Arvidsson, Colton Sissons ja Craig Smith. Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla 25 torjuntaa, ja Mikael Granlund jäi pisteittä. Kings jää pudotuspelien ulkopuolelle.
San Jose Sharks - Florida Panthers 2-4
Panthers otti maukkaan voiton lännen kärkipaikasta taistelevasta Sharksista. Aleksander Barkov kartutti pistetiliään yhdellä maalisyötöllä. Panthers-kippari alusti Mike Hoffmanin toisen erän lopun osuman, joka jäi lopulta voittomaaliksi. Henrik Borgström ja Sharksin Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Panthers jatkaa taisteluaan idän pudotuspelipaikasta.
Senatorsin Anders Nilsson oli mielissään nollapelistään.
- Kiekko pomppi meille suotuisasti. Vastustaja sai kiekon tolppaan jokusen kerran, ja muutenkin kiekot kimpoilivat meidän kannalta oikeaan suuntaan. Toisaalta homma menee niin, että kiekko pomppii eduksesi, kun vain jaksat tehdä kovasti hommia, Nilsson tuumi.
Kaksi pistettä maistuivat Starsin Radek Faksalle.
- Mielestäni tämä oli pudotuspeliottelu molemmille joukkueille. Kausi menee kohti loppua, ja jokainen piste on valtavan tärkeä meille. Olemme iloisia, että otimme kaksi pistettä ja kontrolloimme peliä, Faksa kertoi.