barkov 1

Aleksander Barkov oli yksi Florida Panthersin voiton takuumiehistä kahdella tehopisteellään. Kierroksen tehokkain oli Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nazem Kadri, joka iski tehot 3+2 ja uransa neljännen hattutempun.
Colorado Avalanchen Semjon Varlamov oli lopulta Artturi Lehkosen Montreal Canadiensille liian vaikea ohitettava.

Vancouver Canucks - Florida Panthers 3-4
Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov kunnostautui pistemiehenä joukkueensa haettua tiukan voiton Canucksista. Barkov merkattiin syöttäjäksi sekä Jevgeni Dadonovin viimeistelemään avausosumaan että erän lopulla tulleeseen Nick Bjugstadin (1+1) tekemään maaliin. Voitto oli Panthersille jo toinen peräkkäinen
Kotijoukkueen tehokkaimpiin lukeutuivat Bo Horvat (1+2) sekä Sven Bärtschi (0+2).

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 6-3
Nazem Kadrista (3+2) tuli Blue Jacketsin kaadossa jo kauden seitsemäs pelaaja, joka on yltänyt viiteen tehopisteeseen yhdessä ottelussa. Kuluneen viikon aikana myös ketjukaveri Mitchell Marner oli onnistunut vastaavaan suoritukseen. Kadrin ja Marnerin (1+1) vierellä pelannut konkarihyökkääjä Patrick Marleau (1+2) oli myös pelipäällä, ja ketju oli kokonaisuudessaan ottelussa häikäisevä.
Mutta Blue Jackets ei selvistä loppunumeroista huolimatta myynyt nahkaansa helpolla. Se tulitti Maple Leafsin maalia kohti peräti 57 kertaa, joista kotijoukkueen Frederik Andersen pystyi torjumaan 54. Vieraiden tolppien välissä pelanneelle Joonas Korpisalolle kirjattiin 22 torjuntaa.
Maple Leafsin suomalaiskaksikko Leo Komarov ja Kasperi Kapanen saivat hyvin vastuuta. Molemmille merkattiin jääaikaa yli 15 minuuttia. Tehopisteille asti se ei kuitenkaan riittänyt.
Blue Jacketsin Jussi Jokinen pelasi reilut kymmenen minuuttia, kun taas puolustuksessa luutinut Markus Nutivaara pelasi vajaat 18 minuuttia ja sai tililleen yhden maaliin johtaneen syötön.

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens 2-0
Semjon Varlamov esiintyi maalillaan kuin muuri ja varmisti kauden ensimmäisellä nollapelillään voiton joukkueelleen. Torjuntoja venäläisvahdille kertyi peräti 44, ja niillä varmistui ennätyksellinen kymmenes peräkkäinen kotivoitto.
Kotijoukkueen maaleista vastasivat Carl Söderberg sekä Alex Kerfoot. Mikko Rantanen sai jääaikaa reilu 18 minuuttia, mutta jäi ilman tehomerkintöjä.
Vierasjoukkueen maalilla pelannut Antti Niemi torjui kaiken kaikkiaan 23 kertaa. Artturi Lehkosen jääaika oli 16:35, ja suomalaishyökkääjä sai yhden laukauksen Avalanche-maalia kohti.

Kotijoukkueen Frederik Andersen ei ollut hurjista torjuntamääristään moksiskaan ja kiitteli joukkuekavereita hyvästä yhteistyöstä.
- Olin varautunut kovaan kiekkosateeseen. Tiesin heidän laukovan paljon. Mutta on hauskempaa saada paljon laukauksia. Joukkueemme piti hyvin huolen siitä, että näin suurimman osan kudeista, Andersen kommentoi ottelun jälkeen NHL.comille.
Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar jakoi kiitosta loisto-ottelun pelanneelle Varlamoville
- En pitänyt joukkueemme peliesityksestä tänään, mutta Varly (Varlamov) oli erinomainen maalin suulla ja varmisti meille voiton. Joskus maalivahdin täytyy nousta joukkueensa parhaaksi suorittajaksi, ja tänään se todellakin tapahtui, Bednar totesi ottelun jälkeen Sportsnetin sivuilla.