koskinen 213

Pittsburgh Penguins otti askeleen kohti pudotuspelejä, kun se kukisti Edmonton Oilersin ja vaikeutti samalla Oilersin yritystä harpata viivan päälle. Anaheim Ducks katkaisi tappioputkensa uuden päävalmentajansa Bob Murrayn komennossa.

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 3-1
Penguins kukisti jälleen Oilersin, kun Sidney Crosby ja Connor McDavid kohtasivat NHL-kaukalossa. Penguins on vienyt keskinäisten otteluiden voitot 6-0, kun kumpikin supertähti on ollut kokoonpanossa. Tällä kertaa ottelun alku lupaili Oilersille parempaa, kun Leon Draisaitl vei vierasjoukkueen johtoon avauserän alkupuolella.
Toisen erän alussa Bryan Rust iski alivoimalla Penguinsin tasoihin, ja Teddy Blueger vei pingviinit johtoon vielä ennen erän puoliväliä. Oilersin maalilla torjunut Mikko Koskinen ei ollut enää tämän jälkeen yllätettävissä, mutta eivät edmontonilaisetkaan onnistuneet maalinteossa. McDavid pääsi yrittämään rangaistuslaukausta toisen erän lopulla, mutta ei pystynyt ohittamaan Matt Murraya. Päätöserässä Penguins viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin, kun Jared McCann niittasi minuutti ennen täyttä aikaa kiekon tyhjään maaliin.
Matt Murray oli Penguinsin maalilla vielä Koskistakin kovemmassa vireessä ja torjui 38 kertaa. Oilersin Jesse Puljujärvi kokeili Murrayn virettä kerran, mutta jäi taas pisteittä. Penguinsin Juuso Riikola jäi myös pisteittä. Hän pelasi 17.23 ja Puljujärvi 14.32.

PIT-EDM: Murray koppaa McDavidin kudin hanskallaan

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 1-0
Ducks katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa, kun uusi luotsi Bob Murray piiskasi joukkueen voittoiskuun. GM:n tehtävien lisäksi päävalmentajana kauden loppuun toimiva Murray palautti avausottelussaan edes vähän Ducksin haaveita pudotuspeleihin pääsemisestä.
Ducks nojasi hyvään maalivahtipeliin, kun loukkaantunutta John Gibsonia tuurannut Kevin Boyle piti maalinsa puhtaana. Boyle pysäytti kiekon 35 kertaa ja piti Jakob Silfverbergin avauserässä hankkiman johtoaseman hengissä. Silfverberg rokotti Canucksia ajassa 6.30 Devin Shoren ja Derek Grantin syötöstä. Canucks pommitti Ducksin maalia etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta ei onnistunut ohittamaan Boylea.
Canucksin Markus Granlund kokeili laukaustaan kaksi kertaa, mutta hänkin joutui todistamaan Boylen vireen. Canucksin takaa-ajomatka lännen viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Minnesota Wildiin säilyi kahdessa pisteessä.

ANA-VAN: Boyle torjuu Granlundin yrityksen

Crosby on voittanut McDavidia vastaan pelaamansa keskinäiset ottelut, mutta McDavid (3+7) on tehnyt niissä enemmän pisteitä kuin Crosby (2+2).
- McDavidia vastaan pelaaminen on hieno haaste. Häntä on melko vaikea puolustaa. Ison osan ajasta voi olla hyvässä asemassa, mutta hän aiheuttaa silti ongelmia nopeudellaan, Crosby kertoi.
Oilersin Leon Draisaitl myönsi maalivahti Matt Murrayn hyvyyden ja toisaalta oman joukkueensa tehottomuuden.
- Mielestäni emme pystyneet käyttämään niitä paikkoja, joita loimme. Saimme aikaan tarpeeksi paikkoja pelin voittamista ajatellen. Emme vain saaneet kiekkoa ohi Murrayn, Draisaitl tuumi.