PHI-WSH: Kuznetsov ohittaa Hartin voittolaukauksella

Keskiviikon viiden ottelun NHL-kierroksella mentiin pääasiassa vierasjoukkueiden tahdissa, sillä New York Islanders oli ainoa voittoa juhlinut isäntä. Islanders myös jatkoi pitkää pisteputkeaan, joka on nyt sarjakärki Washington Capitalsin tapaan 13 ottelun mittainen.

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 5-4
John Tavares muistutti arvostaan kahdella tehopisteellä, mutta Islanders veti pidemmän korren entistä supertähteään vastaan. Isännät olivat pääosin kuskin paikalla, mutta eivät millään meinanneet kyetä karistamaan Torontoa kannoiltaan.
Kotijoukkueen 2-0 johto pyyhittiin taululta toisen erän aikana, kun Kasperi Kapanen ja William Nylander toivat Leafsin tasoihin. Vieraiden nousu ei lamaannuttanut Islandersia, vaan Anthony Beauvillier palautti johdon vielä ennen toista erätaukoa. Päätöserässä Toronto otti illan toisen rangaistuksensa ja Derick Brassard rokotti ylivoimalla. Tämän jälkeen Casey Cizikas pöllytti vielä tyhjää verkkoa.

NYI-TOR: Brassard kasvattaa kotijohtoa

Maple Leafs ei silti suostunut vieläkään antautumaan, vaan piti 13 000 katsojaa jännityksessä. Kavennus syntyi viimeistä edellisellä minuutilla ja Tavares toi Toronton maalin päähän 38 sekuntia ennen loppua. Tehohetki tuli kuitenkin liian myöhään.
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 1-2 vl.
Illan vähämaalisimmassa - ja ennakkoon ehkä odotetuimmassa - ottelussa väännettiin pitkän kaavan kautta. Flyersilla oli panoksena voittoputki, Capitalsilla pisteputki. Molemmat pääsivätkin kerryttämään saldoaan, mutta vieraat nappasivat voiton.
Brendan Leipsic aloitti maalinteon kuuden minuutin kohdalla, minkä jälkeen Capitalsin yhden maalin johto pysyi sitkeästi taululla peräti 40 peliminuutin ajan. Vasta kolmannessa erässä Flyers pääsi iskemään tasoituksen Claude Giroux'n ylivoimaosumalla. Varsinaisen peliajan ja vielä jatkoajankin loppuun jatkettiin lukemissa 1-1. Voittolaukauskilpailussa T.J. Oshien ja Jevgeni Kuznetsovin onnistumiset ratkaisivat.
New Jersey Devils - Ottawa Senators 2-4
Kolmannen erän loppu pelasti Senatorsin, mykisti Devilsin ja muutti ottelun suuntauksen. Varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle asti oltiin menty käytännössä koko ajan Devilsin johdossa Wayne Simmondsin ja Will Butcherin maalien myötä. Jean-Gabriel Pageaun osuma kuitenkin piti Senatorsin iskuetäisyydellä.

NJD-OTT: Pageaun kolme maalia ratkaisevat

Ajassa 53.30 kotijohto mureni. Mark Borowiecki tasoitti 2-2:een ja sai Prudential Centerin kantapäilleen. Tasoitusosumasta tullut virta siivitti Senatorsin vahvaan loppuun, jossa Pageau näytteli pääroolia. Hän vei Senatorsin ensi kertaa johtoon kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa sekä viimeisteli vielä loppulukemat ja hattutemppunsa tyhjään verkkoon.
Calgary Flames - Dallas Stars 1-3
Scotiabank Saddledomessakaan ei liiemmin maaleilla mässäilty, sillä Flamesin ja Starsin mittelössä odoteltiin ensimmäistä osumaa toisen erän puolelle asti. Vasta silloin Stars pystyi hyödyntämään ylivoimatilaisuutensa, kun Miro Heiskanen alusti Joe Pavelskin avausmaalin.
Starsin farmissa vuosikausia pelannut Justin Dowling pääsi tekemään uransa ensimmäisen NHL-maalin kolmannessa erässä ja tuplasi vierasjohdon. Sean Monahanin kavennus tuli kuitenkin nopeasti perään ja piti tilanteen tiukkana. Flames ei kuitenkaan kyennyt iskemään enää toistamiseen ja Pavelski lopetti pyristelyt laittamalla kiekon tyhjään maaliin.
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 3-5
Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä huonommalta näytti Vegasin tilanne Chicagon isäntänä. William Karlssonin iskiessä 2-0-maalin seitsemännellä peliminuutilla kaikki näytti hyvältä, mutta Patrick Kanen tehtailemasta kavennuksesta alkoi kotijoukkueen alamäki.

VGK-CHI: Kane tällää suoraan syötöstä

Calvin de Haan ja Erik Gustafsson osuivat alle minuutin sisällä toisistaan ja käänsivät tilanteen pikavauhdilla Blackhawksin kahden maalin johdoksi. Jonathan Marchessault sai täydellisen tilaisuuden herättää joukkueensa rangaistuslaukauksella, mutta ei pystynyt ohittamaan Corey Crawfordia.
Vegasille ei maistunut, joten Chicago otti omansa. Kirby Dach turvasi etumatkaa kolmannen erän alussa, ja Dylan Strome iski ratkaisevalta tuntuneen viidennen maalin loppuhetkillä. Nate Schmidt nosti ritarit vielä kahden maalin päähän, mutta ei enää lähemmäs.
Blackhawks otti kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa Golden Knightsista.

Senatorsin Pageau on hyvää vauhtia matkalla uuteen maaliennätykseensä. Vuodesta 2013 asti NHL:ssä enemmän tai vähemmän esiintynyt hyökkääjä iski toistaiseksi parhaana talvenaan 19 osumaa. Nyt kaudesta on takana alle neljäsosa ja keskiviikon myötä kasassa kahdeksan maalia.

• Pageau on harjoituksissa hurjimmin hommia paiskiva pelaaja. Hän pelaa aina oikealla tavalla ja sai siitä palkinnon. Hänellä on hirveästi taitoa, loistava laukaus ja loistavat kädet, ja hän on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hänen peliälynsä on meille iso etu, Senatorsin maalivahti Craig Anderson ylisti illan sankaria.