Barkov

Oivaan vireeseen päässyt Florida Panthers kukisti Philadelphia Flyersin ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Edmonton Oilersin Mikko Koskinen pysäytti Montreal Canadiensin ja voitti suomalaismaalivahtien taistelussa Antti Niemen.

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1-2
Panthers jatkoi vahvaa virettään ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Aaron Ekblad teki johtomaalin toisessa erässä, ja Aleksander Barkov pohjusti Jevgeni Dadonovin 2-0 maalin. Jakub Voracek säikäytti kolmannen erän alun kavennuksellaan, mutta Roberto Luongo (30 torjuntaa) ei ollut ohitettavissa enää toista kertaa. Avausmaalin syöttänyt Mike Hoffman pääsi pisteille 13. ottelussa peräkkäin ja sivusi Panthersin seuraennätystä.
Panthersin Juho Lammikko ja Flyersin Jori Lehterä jäivät pisteittä.

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 6-2
Canadiensin maalilla kiekkosateeseen joutunut Antti Niemi torjui 37 kertaa, mutta se ei riittänyt voittoon. Oilersin Mikko Koskinen sen sijaan nappasi voiton 27 torjunnallaan. Connor McDavid johti Oilersin peliä kolmella syöttöpisteellä ja nousi pistepörssin kärkeen tasapisteisiin Colorado Avalanchen Mikko Rantasen kanssa. McDavidin lisäksi Oilersin tehomiehenä hääri Leon Draisaitl pistein 1+2=3.
Canadiensin suomalaiskenttäpelaajista Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.

EDM-MTL: McDavid tarjoilee paikan Draisaitlille

Minnesota Wild - Washington Capitals 2-5
Capitals sai loistavan alun vieraskiertueelleen, kun se nitisti hyvävireisen Wildin. Yksi tyytyväisimmistä oli Tom Wilson, joka teki maalin heti ensimmäisessä ottelussaan pelikiellosta vapautumisensa jälkeen. Ottelu oli Wilsonille kauden ensimmäinen. Capitalsin tehomies oli kuitenkin puolustaja Dmitri Orlov pistein 2+1=3.
Wildin Mikko Koivu laittoi kampoihin tehoin 1+1, mutta Mikael Granlund jäi pisteittä.

MIN-WSH: Wilson osuu kauden ensimmäisessä ottelussaan

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 4-2
Taylor Hall nousi Devilsin ratkaisijaksi neljällä tehopisteellään. Hall syötti Devilsin kaksi ensimmäistä maalia, mutta Penguins nousi molemmilla kerroilla tasoihin. Päätöserässä hyökkääjä teki itse kaksi maalia, jotka toivat maukkaan voiton Devilsille.
Suomalaispuolustaja Sami Vatanen kellotti Devilsin isoimmat peliminuutit (25.00) mutta jäi pisteittä. Olli Määttä pelasi Penguinsin takalinjoilla 20.42 ja jäi plus-miinustilastossa plussalle yhden maalin.

NJD-PIT: Hall harhauttaa ja yllättää DeSmithin

New York Islanders - Vancouver Canucks 5-2
Saksalaishyökkääjä Tom Kühnhackl teki ensimmäistä kertaa kaksi maalia yhdessä ottelussa Islandersille ja oli yksi joukkueensa avainpelaajista. Avauserässä toisen polven huippukiekkoilija osui Valtteri Filppulan ja Leo Komarovin esityön jälkeen. Kolmannessa erässä hän teki ratkaisevan 4-2-maalin.
Filppulasta ja Komarovista poiketen Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund jäi pisteittä.

NYI-VAN: Kühnhackl kaatuu ja laukoo maalin

Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 6-1
Red Wings nuiji Coyotesin ja otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Kotijoukkue sai laajasti onnistumisia, kun jokaisen maalin teki eri pelaaja. Tehokkain oli puolustaja Mike Green, jolle kertyi pisteet 1+2=3. Coyotes pilasi Red Wingsin maalivahti Jimmy Howardin (24 torjuntaa) nollapeliaikeet vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen.
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 2-1
Sabres otti kolmannen peräkkäisen voittonsa maalivahti Carter Huttonin (29 torjuntaa) johdolla. Jeff Skinner teki Sabresin 1-0 maalin avauserässä, ja Kyle Okposo tuplasi johdon toisessa erässä. Puolustaja Nathan Beaulieu nappasi syöttöpisteet molempiin maaleihin. Lightningin Anthony Cirelli kavensi vain 15 sekuntia Okposon maalin jälkeen, mutta tasoihin asti Lightningin kiri ei riittänyt.
Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen urakoi hurjat peliminuutit 28.08.
San Jose Sharks - Nashville Predators 5-4
Predators nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja kolmannen erän alussa viimein johtoon Rocco Grimaldin maalilla. Sharks ei lannistunut, vaan Joe Pavelski tasoitti erän puolivälin jälkeen. Kolmetoista sekuntia myöhemmin Joe Thornton vei Sharksin johtoon NHL-uransa 400. runkosarjamaalilla.
Haiparven maalintekijöihin kuului myös Antti Suomela, joka osui avauserässä. San Josen Joonas Donskoi ja Nashvillen Miikka Salomäki jäivät pisteittä. Juuse Sarokselle kertyi Predatorsin maalilla 32 torjuntaa.

SJS-NSH: Suomela pääsee kiekkoon ja viimeistelee

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 1-5
Maple Leafs jatkoi Kingsin synkkiä aikoja ja haki Losista reilun voiton. Nazem Kadri ja John Tavares rokottivat maaleillaan jo avauserässä, eikä Maple Leafs antanut Kingsin Adrian Kempen kavennuksen häiritä. Kadri teki lopulta pisteet 2+0=2 ja Tavares 1+2=3.
Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen laukoi kolmesti kohti Kingsin maalia, mutta jäi pisteittä.

LAK-TOR: Kadri osuu syöttökuvion päätteeksi

Penguinsin Olli Määttä myönsi, että Devilsin Taylor Hall on vaikea pideltävä.
- Se on hyvä pelaaja. Pitää tietää, miten ja milloin se on jäällä. Totta kai se pystyy tekemään paljon maaleja ja on vaarallinen hyökkäyssuuntaan, Määttä tuumi NHL.com/fi:lle New Jerseyssä.
Olitte juuri saaneet tappioputken poikki. Miten rankka tämä häviö on?
- Tällä hetkellä jotain puuttuu ja mättää. Meidän täytyy vain tehdä töitä ja löytää se. Mikään ei tule helpolla tällä hetkellä. Kaikki voitot ovat kovan työn takana. Meillä on hyviä hetkiä ja meillä on myös heikompia hetkiä. Se on ihan kokonaispelissä, että me pelataan tosi hyvin hetkittäin ja sitten huonommin. Se on ihan sama homma omassa pelissä, että pitää pystyä parantamaan. Se on tällä hetkellä ihan sama miten pelaa, jos hävitään. Voitoista kuitenkin pelataan, Määttä jatkoi.
Ennen Mike Hoffmania Panthersin seurahistoriassa vain Pavel Bure oli päässyt pisteille 13 ottelussa peräkkäin.
- Tavoitteenani on aina se, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan otteluita. Muut asiat ovat siistejä, kun niitä katsoo sitten myöhemmin vähän vanhempana ja miettii omaa menestystä sarjassa. Nyt fokus on pelien voittamisessa, Hoffman tuumi.