AhoCelebrates

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho nousi lauantain kierroksen suomalaissankariksi neljällä tehopisteellään. Hurricanesin ja Minnesota Wildin välisen ottelun kolmannessa erässä syntyi viisi maalia, ja suomalaiset olivat mukana jokaisessa. Ahon, Teuvo Teräväisen ja Mikael Granlundin lisäksi usean tehopisteen iltaa vietti suomalaisista myös Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen.

Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 4-5 ja.
Suomalaishyökkääjät esittivät parastaan, kun Wild isännöi Hurricanesia. Ottelun sankariksi nousi Sebastian Aho, joka kirjautti tehot 2+2=4. Ahon iltaan mahtui esimerkiksi 3-3 tasoitus päätöserässä, syöttöpiste Justin Williamsin 4-4 maaliin ja voittomaali jatkoajalla. Teuvo Teräväinen nappasi kaksi syöttöpistettä, kun hän oli mukana Brett Pescen 2-1 maalissa ja Ahon tasoituksessa. Wildin Mikko Koivu pisti kampoihin yhden syöttöpisteen arvoisesti. Mikael Granlund saalisti pisteet 1+1=2. Granlund vei Wildin 4-3 johtoon reilut neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta se ei riittänyt voittoon.

MIN-CAR: Aho tekee ottelun toisen maalinsa

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4-3 vl.
Canadiensin Antti Niemi pysäytti voittolaukauskilpailussa Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin yritykset ja torjui muutenkin kelpo ottelun, kun hänelle kertyi 25 torjuntaa. Niemen kannalta ottelun alku oli hankala, kun Penguins karkasi kahden maalin johtoon. Canadiens syttyi toisessa erässä ja nousi Tomas Tatarin (2+1) johdolla tasoihin ja ohi. Penguins kiri rinnalle, mutta ei saanut voittolaukauskilpailussa maaliakaan. Canadiensin osumista vastasivat Paul Byron ja Jonathan Drouin. Montrealin suomalaishyökkääjät Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen sekä Penguinsin suomalaispuolustajat Juuso Riikola ja Olli Määttä jäivät pisteittä.

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 2-4
Kasperi Kapanen sai tililleen 1+1 tehopistettä, kun Maple Leafs nujersi hallitsevan mestarin. Kapanen teki 1-1 tasoituksen ja pohjusti Auston Matthewsin 4-2 maalin. Matthewsille täysosuma oli jo kauden kymmenes ja Maple Leafsille voitto neljäs peräkkäinen.

WSH-TOR: Kapanen ohjaa kiekon maaliin längistä

New York Rangers - Edmonton Oilers 1-2
Connor McDavidin pistevire oli Oilersin voiton tae. McDavid ja Darnell Nurse tekivät avauserässä esityön Ryan Nugent-Hopkinsin 1-1 tasoitukseen. Kolmannessa erässä McDavid iski voittomaaliksi jääneen osuman ja kasvatti kauden kolmannessa ottelussa pistesaldonsa lukemiin 2+3=5. Oilersin kannalta tärkein asia oli kauden avausvoitto. Jesse Puljujärvi laukoi kaksi kertaa kohti Henrik Lundqvistin (25 torjuntaa) vartioimaa Rangersin maalia. Oilersin Cam Talbot torjui 23 kertaa.

NYR-EDM: McDavid viimeistelee Draisaitlin syötöstä

Philadelphia Flyers - Vegas Golden Knights 0-1
Maalivahdit loistivat, mutta vain Golden Knightsin Marc-Andre Fleuryn (26 torjuntaa) nolla kesti loppuun saakka. Cody Eakin pääsi yllättämään Flyersin Brian Elliottin (20 torjuntaa) vajaat puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Elliottin torjunnoista neljä kertyi Golden Knightsin Erik Haulan laukauksista. Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä kokeili Fleuryn vireyttä kahdella laukauksella.

PHI-VGK: Fleury kestää Giroux'n yrityksen

Nashville Predators - New York Islanders 5-2
Kaksi maalia tehnyt Filip Forsberg ja 20 kertaa torjunut suomalaismaalivahti Juuse Saros olivat Predatorsin avainpelaajat. Forsberg viimeisteli 2-0 maalin avauserässä, missä Predators iski kolme täysosumaa reilun neljän minuutin sisällä. Toisen maalinsa ruotsalainen teki minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ylivoimalla. Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov sekä Predatorsin Miikka Salomäki jäivät pisteittä.

NSH-NYI: Forsberg yllättää Lehnerin

Ottawa Senators - Los Angeles Kings 5-1
Senators palasi voittokantaan, kun Craig Anderson torjui 36 Kingsin laukausta ja Chris Wideman viimeisteli kaksi maalia Kingsin maalivahtien Peter Budaj'n ja Jack Campbellin selän taakse. Campbell vaihdettiin pois maalilta toisen erän puolivälissä, kun hän antautui neljännen kerran. Hänelle kertyi seitsemän ja Budaj'lle kymmenen torjuntaa.
Boston Bruins - Detroit Red Wings 8-2
David Pastrnak hääri Bruinsin ykköstykkinä ja teki joukkueensa kahdeksasta täysosumasta kolme. Pastrnak viimeisteli avauserän viimeisellä minuutilla 1-0 maalin, toisen erän loppupuolella 4-0 maalin ja kolmannen erän alkupuolella 5-1 maalin. Pastrnakille tulitukea antoivat Patrice Bergeron (0+3) ja Jake DeBrusk (2+0). Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 32 kertaa ja pohjusti osaltaan joukkueensa neljännen peräkkäisen voiton. Red Wings on hävinnyt kauden kaikki viisi otteluaan.
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 8-2
Brayden Point (2+1) ja J.T. Miller (1+2) olivat Lightningin tehokkaimmat, kun joukkue murskasi Blue Jacketsin. Kaikkiaan kolmetoista Lightningin kenttäpelaajaa pääsi pisteille. Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -1.
Florida Panthers - Vancouver Canucks 2-3
Antoine Roussel ja Bo Horvat pilasivat Panthersin haaveet kauden ensimmäisestä voitosta. Roussel tasoitti vajaat kaksi minuuttia ennen toisen erän päättymistä, ja Horvat laukoi voittomaalin kolmannen erän alkupuolella. Ruotsalaistulokas Elias Pettersson iski 1-1 tasoituksen, pääsi pisteille viidennessä ottelussa peräkkäin ja sivusi Canucksin tulokasennätystä. Petterson jätti pelin kesken kolmannessa erässä, kun hän loukkaantui Mike Mathesonin taklauksen seurauksena. Panthersin Aleksander Barkov ja Juho Lammikko sekä Canucksin Markus Granlund jäivät pisteittä.
Dallas Stars - Anaheim Ducks 5-3
Ducks pääsi kolmen maalin karkumatkalle, mutta Aleksandr Radulov käynnisti Starsin kirin toisessa erässä. Radulovin jälkeen Stars iski muutaman minuutin sisällä vielä kaksi maalia ja ennen erän loppua venäläishyökkääjä pohjusti John Klingbergin 4-3 maalin. Päätöserässä Radek Faksa iski loppulukemat Jamie Bennin (1+1) ja Esa Lindellin syötöstä. Starsin muut suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Julius Honka jäivät pisteittä.

DAL-ANA: Radulov yllättää Gibsonin toisessa erässä

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-3 ja.
Alex DeBrincat oli Blackhawksin sankari, kun hän teki kolmannen erän puolivälin jälkeen 3-3 tasoituksen ja ratkaisi pelin jatkoajalla. Bluesin kahden maalin mies oli Brayden Schenn, joka iski 1-2 kavennuksen ja 3-2 johtomaalin. Blackhawksin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju pelasi joukkueensa puolustajista isoimmat minuutit 24.04 ja jäi plussalle yhden maalin verran.
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres 0-3
Ruotsalaistulokas Rasmus Dahlin avasi Sabresin maalihanat ensimmäisellä NHL-osumallaan. Rasmus Ristolainen pääsi pisteille kolmannessa erässä, kun hän alusti Jeff Skinnerin 3-0 maalin. Sabresin Linus Ullmark (36 torjuntaa) piti maalinsa puhtaana. Coyotesin Antti Raanta torjui 20 kertaa.

ARI-BUF: Dahlin iskee irtokiekon verkkoon

Colorado Avalanche - Calgary Flames 2-3 ja.
Mikko Rantanen kartutti pistetiliään yhdellä syöttömerkinnällä, kun hän pohjusti Nathan MacKinnonin 1-0 maalin. Avauserässä MacKinnonin lisäksi myös J.T. Compher viimeisteli maalin Avalanchelle, mutta nuo olivat lopulta laiha lohtu. Flamesin Sam Bennett kavensi toisessa erässä, ja Elias Lindholm tasoitti vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Johnny Gaudreau iski voittomaalin Flamesille. Calgaryn suomalaispuolustaja Juuso Välimäki kirjautti plus-miinuslukeman +1.
Jesse Puljujärvi oli mielissään, kun Oilers käänsi pelin voitokseen.
- Tasainen peli oli. Kummallakin oli paikkoja ja tasaista pelaamista. Ylivoimalla se sitten loppujen lopuksi ratkesi. Saimme siinä maalin, ja se toi meille voiton. Minulla itselläni oli pari paikkaa, mutta eipä siinä muuta ollut. Ketjun osalta peli oli ihan hyvä. Pari paikkaa oli eikä otettu omiin niin se on ihan ok. Karvaukset ja riistot ovat meidän ketjun homma, Puljujärvi ruoti NHL.com/FI:lle yhteispeliään Drake Caggiulan ja Ryan Stromen kanssa.
Devan Dubnyk antautui Wildin maalilla viisi kertaa, mutta sai valmentajan kehut. Dubnyk torjui hurjat 52 kertaa.
- Olemme iloisia siitä, että otimme edes pisteen tästä ottelusta. Emme olisi saaneet sitä, jos meillä ei olisi ollut Devan Dubnykia. Hän on ollut ykköstähti jokaisessa neljässä ottelussa, jotka hän on pelannut, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau kehui.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]