avs1

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkui keskiviikkona viiden ottelun voimin. Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi olivat vahvasti esillä, kun Colorado Avalanche kaatoi Arizona Coyotesin vakuuttavan esityksen jälkeen.

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 3-0

Avalanche antoi koko liigalle myrskyvaroituksen jyräämällä Coyotesin sarjan avausottelussa. Voiton takuumiehenä toimi maalivahti Philipp Grubauer, joka pysäytti 14 laukausta ja pelasi nollapelin. Loppulukemat käytännössä mairittelivat kojootteja, koska paremmalla viimeistelyllä Avalanche olisi voinut takoa taululle hurjat numerot.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia, mistä voidaan "syyttää" upean ottelun pelannutta Darcy Kuemperia. Kojoottien kassari venyi keskiviikkona kiekon tielle 37 kertaa.

Arizonan hurja puolustustaistelu ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Nazem Kadri avasi kolmannessa erässä Avalanchen ketsuppipullon ylivoimalla, ja 83 sekunnin kuluttua tilanne oli jo 3-0. Kadrin jälkeen osui J.T. Compher, ja lopuksi Mikko Rantanen (1+0) viimeisteli pudotuspelien avausmaalinsa.

Joonas Donskoi sai syöttöpisteen Coloradon toiseen maaliin.

COL-ARI: Avalanche osuu kolmesti reilussa minuutissa

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 4-3 je.
Bruins kaatoi Hurricanesin keskiviikkona maalein 4-3 ja siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon. Bostonin sankariksi nousi Patrice Bergeron, joka laukoi ratkaisun toisessa jatkoerässä ajassa 81.13. Bergeronin johtama ykkösketju oli ottelussa vahvassa vireessä, sillä trio taituroi joukkueensa ensimmäisen ja viimeisen osuman.

Joukkueiden oli määrä pelata sarjan avausottelu jo tiistaina, mutta peli siirtyi keskiviikolle Tampa Bay Lightningin ja Columbus Blue Jacketsin ottelun pitkittymisen takia.

BOS-CAR: Bergeron ratkaisee toisessa jatkoerässä

Bruins osoitti heti ottelun avauserässä, että sijoitusotteluiden vaisut otteet olivat jääneet historiaan. Bostonilaiset hallitsivat pelin alkua selvästi, mutta ottelun avausmaalista vastasi Hurricanes, kun Joel Edmundson pääsi tykittämään kiekon reppuun Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon esityöstä. Tasoitusosuma nähtiin kuitenkin nopeasti, kun Bruinsin pelottava ykkösketju rakensi aloituskuvion kautta paikan David Pastrnakille, joka niittasi kiekon maaliin.

BOS-CAR: Edmundson osuu suomalaiskaksikon esityöstä

Boston olisi voinut ratkaista ottelun jo toisessa erässä. Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour haastoi Charlie Coylen tekemän johtomaalin, mutta haasto hylättiin. Bruins pääsi tämän ansiosta johtoon ja ylivoimalle. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin hieman yllättäen Hurricanes, kun Brock McGinn karkasi alivoimalla maalintekoon. Alivoimaosuman jälkeen ottelun painopiste kääntyi Bruinsille, mutta päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Bruins karkasi johtoon jo kolmannen erän avausminuutilla David Krejcin osumalla. Hurricanes laittoi pelin kuitenkin vielä jännäksi, kun Haydn Fleury tasoitti ottelun komealla viivalaukauksella. Seuraava maali nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, kun Bergeron ratkaisi voiton Bostonille.

Tuukka Rask pysäytti Bruinsin maalilla 25 laukausta. Hurricanesin Aho ja Teräväinen nappasivat tililleen yhdet syöttöpisteet. Sami Vatanen ei ollut keskiviikkona Carolinan kokoonpanossa.

Bruinsin ykkösketju ratkaisi toisessa jatkoerässä

Washington Capitals - New York Islanders 2-4

Islanders kukisti Capitalsin ja nappasi ottelusarjan avausvoiton. Mittelö oli odotetusti tasainen, mutta saarelaiset löysivät tehokkaamman vaihteen päätöserässä.

Avauserä mentiin pitkälti Islandersin komennossa, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Joukkueet hakivat selvästi taisteluasetelmia, sillä kahakoita nähtiin melkoisesti.

Capitals avasi maalihanat ottelun toisessa erässä. Washingtonilaisten vahva ylivoima tuotti jälleen tulosta, kun T.J. Oshie nakutti kaksi täysosumaa alle kuudessa minuutissa. Saarelaisten Jordan Eberle iski kuitenkin tärkeän kavennusosuman noin minuutti ennen erän loppua ja loi uskoa joukkueeseensa.

Islanders osoitti kolmannessa erässä, että se on valmis pitkiin pudotuspeleihin. Joukkue käänsi maalin tappioaseman 4-2 johdoksi, kun Anders Lee, Josh Bailey ja Anthony Beauvillier onnistuivat maalinteossa erän ensimmäisten 12 minuutin aikana. Capitals ei pystynyt tuon kylvetyksen jälkeen enää kummoiseen loppukiriin.

WSH-NYI: Bailey vie Islandersin alivoimalla johtoon

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 2-1

Flyers kaatoi Canadiensin ja siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon. Pienten marginaalien pelin ratkaisijaksi nousi tulokashyökkääjä Joel Farabee, joka iski voittomaalin ottelun toisessa erässä.

Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Flyers aloitti ottelun vahvasti, kun Ivan Provorov vei joukkueensa johtoon ylivoimalla ajassa 8.54. Philadelphialaiset olivat avauserässä niskan päällä, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Canadiens tuli ottelun toiseen erään vahvasti sisään. Kova paineistus tuotti myös tulosta, kun Shea Weber tälläsi tasoitusosuman ylivoimalla. Flyers kuittasi kuitenkin nopeasti, kun Farabee laukoi kiekon verkkoon jo 16 sekunnin päästä tasoituksesta.

Montrealin kolmannen erän kiri oli tyrehtyä turhaan jäähysumaan, mutta joukkue sai luotua vielä ottelun lopussa muutaman laatupaikan. Carter Hartin torjunnat (27) ja tolpat pelastivat kuitenkin Flyersin.

Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät ottelussa kiikaritehoille. Armia oli ottelussa varsin aktiivisella tuulella, sillä hän laukoi kuudesti kohti Flyersin maalia.

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2-5

Jacob Markstrom torjui 29 kertaa ja päästi vain kaksi maalia, kun Canucks yllätti hallitsevan mestarin. Vancouverin ykköstykki oli kapteeni Bo Horvat, joka iski kaksi osumaa. Hän laukoi ottelun avausmaalin ylivoimalla ja vastasi tärkeästä neljännestä maalista päätöserässä.

Blues oli hyvin ottelussa mukana aina kolmanteen erään asti, vaikka Canucks johtikin ottelua kahteen otteeseen. David Perron ja Jaden Schwartz toivat kuitenkin nuottipaidat molemmilla kerroilla rinnalle.

Canucks oli tehokas kolmannessa erässä. Troy Stecher ja Horvat iskivät kaksi rysää juuri ennen erän puoliväliä ja pakottivat Bluesin takaa-ajoon. St. Louis ei kuitenkaan pystynyt nousemaan kolmatta kertaa tasoihin. Viimeisenä niittinä toimi J.T. Millerin ylivoimamaali ottelun viimeisellä peliminuutilla.

STL-VAN: Horvat taituroi ottelun toisen osumansa

Joel Farabee taituroi Flyersin voittomaaliksi jääneen osuman toisessa erässä. Tulokashyökkääjä sai valmennukselta hyvin vastuuta, kun paikka löytyi heti ensimmäisessä ottelussa Sean Couturierin ja Claude Giroux'n ketjusta.

• Minä vain yritän auttaa joukkuetta pelaamalla siinä roolissa, joka minulle annetaan. Couturierin ja Giroux'n kanssa pelaaminen on todella hauskaa, he ovat maailmanluokan pelaajia. Toivottavasti saamme pidettyä tämän momentumin, pohti Farabee.

Bruinsin ykkösketju oli keskiviikkona kovassa vireessä. Patrice Bergeronin, Brad Marchandin ja David Pastrnakin kolmikko nousi Hurricanesia vastaan käydyssä kamppailussa omalle tasolleen vaikeiden sijoitusotteluiden jälkeen.

• Meillä on paljon itseluottamusta. Paransimme paljon peliämme sijoitusotteluista, mutta tietysti koko ajan haluaa enemmän. Ajattelimme, että tänään on todella tärkeä peli, joten halusimme vain jättää menneet taaksemme ja päästä hyvään rytmiin, totesi Bergeron.