BOS-MTL: Pastrnak nousee maalipörssin kärkeen

NHL:ssä pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. David Pastrnak ja Tuukka Rask olivat juhlituimmat sankarit Bostonin keskiviikkoillassa, kun Bruins kukisti kotikaukalossaan Montreal Canadiensin

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-1
Bruinsin David Pastrnak viimeisteli avauserässä ottelun ensimmäisen maalin ja tuplasi johdon toisen erän alkupuolella. Canadiensin Nick Suzuki kavensi pian, mutta Pastrnak kruunasi iltansa kolmannella osumalla ennen erätaukoa. Hattutemppu oli hänelle kauden neljäs.
Kolmannessa erässä Bruins puolusti johtoaan suomalaismaalivahti Tuukka Raskin johdolla. Raskille kertyi ottelussa kaikkiaan 28 torjuntaa. Patrice Bergeron viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Canadiens oli ottanut Carey Pricen (34 torjuntaa) pois maaliltaan ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Voitto vahvisti Bruinsin asemaa Itäisen konferenssin kärjessä, mutta toinen peräkkäinen tappio oli kova isku Canadiensin pudotuspelihaaveille.
Maalirohmu Pastrnakille täysosumat maistuivat, sillä hän nousi Aleksandr Ovetshkinin ja Auston Matthewsin ohi NHL:n maalipörssin kärkeen. Pastrnakilla on nyt tilillään 41 maalia, kun Ovetshkinilla ja Matthewsilla niitä on 40. Canadiensin suomalaiset Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät tehopisteittä, mutta Armian plus-miinuslukema oli +1.
Los Angeles Kings - Calgary Flames 5-3
Flames ei onnistunut vahvistamaan asemiaan Pacific-divisioonan kärkikahinoissa, kun Kings oli sisukas vastustaja kotonaan. Mikael Backlund vei Flamesin johtoon toisen erän puolivälin jälkeen, mutta Tyler Toffoli ja Auston Wagner nostivat Kingsin tasoihin ja ohi. Kolmannen erän alussa Kurtis MacDermid tuplasi Kingsin johdon. Elias Lindholm kavensi ottelun ensimmäisellä osumallaan ja kavensi uudestaan Jeff Carterin 4-2 maalin jälkeen. Tasoitukseen asti Flamesin kiri ei riittänyt.

LAK-CGY: Wagner yllättää Rittichin läpiajosta

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3-0
Canucks vahvisti otettaan Pacific-divisioonan kärkipaikasta ja kasvatti eronsa toisena olevaan Edmonton Oilersiin kolmeen pisteeseen. Blackhawksin pudotuspelihaaveille tappio oli kova kolaus, koska joukkue jahtaa lännen villi kortti -paikkoja. Keskiviikon ottelussa Canucksin maalivahti Jacob Markström oli este, jota Blackhawks ei onnistunut ohittamaan. Ruotsalaisveskari torjui hurjat 49 kertaa. Canucksin pelaajista maalien makuun pääsivät Bo Horvat, Adam Gaudette ja Brandon Sutter, joka rohmusi pisteet 1+2=3. Blackhawksin Olli Määttä pelasi 13.30.

VAN-CHI: Horvat päättää syöttökuvion ylivoimalla

Bruinsin David Pastrnak saavutti 40 runkosarjamaalin rajan ensimmäistä kertaa kuusivuotisella NHL-urallaan.
- Totta kai olen iloinen tästä. Se on jotain, mitä en ollut vielä saavuttanut urallani. Olen innoissani, mutta en olisi saavuttanut sitä ilman joukkuetovereitani. Iso kiitos heille, ja jatketaan eteenpäin, Pastrnak tuumi.
Bruinsin esitys keräsi kiitosta myös vastustajan leiristä.
- He pelaavat tiukasti eivätkä anna mahdollisuuksia vastustajalle. Tämän vuoksi he ovat siellä, missä he juuri nyt ovat. He tekivät pelin vaikeaksi meille, emmekä kyenneet viemään peliä heidän maalilleen, Canadiensin hyökkääjä Brendan Gallagher sanoi.