CBJTBL_081120

Stanley Cupin pudotuspelien avauskierros käynnistyi tiistaina kolmen ottelun voimin. Tampa Bay Lightning kaatoi illan ensimmäisessä ottelussa Columbus Blue Jacketsin viidenteen jatkoerään venyneessä taistossa. Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin välinen peli siirtyi jatkoerätrillerin takia keskiviikolle.

Suomalaisista pistetilinsä avasivat Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Esa Lindell, jotka kumpikin saivat syöttöpisteen Starsin 2-3 tappiossa Calgary Flamesille.

Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 3-2 ja.

Tampa ja Blue Jackets päättivät tarjoilla kiekkokansalle viihdettä koko rahan edestä. Matsi venyi aina viidenteen jatkoerään, jossa Tampan Brayden Point (2+0) pysäytti kellot ajassa 150.27. Ottelu oli NHL:n historian neljänneksi pisin.

Korpisalo pysäytti tiistaina 85 laukausta ja teki NHL-historiaa, kun hänestä tuli eniten torjuntoja yhdessä pudotuspeliottelussa kopannut maalivahti. Lisäksi puolustaja Seth Jonesista (65.06) tuli taalaliigan yhden ottelun peliaikaennätyksen haltija.

TBL-CBJ: Korpisalo rikkoo torjuntaennätyksen

Blue Jackets sai otteluun täydellisen alun, kun Pierre-Luc Dubois vei joukkueen ylivoimalla johtoon ajassa 02.39. Tampan Brayden Point laukoi kuitenkin tasoituksen jo alle neljän minuutin päästä edellisestä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Blue Jackets pääsi koittamaan onneaan ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta tuloksetta. Joukkue iski kuitenkin erän lopussa melkoisen pukukoppimaalin, kun Oliver Björkstrand laukoi pienestä kulmasta limpun verkkoon ja vei sinitakit jälleen johtoon.

Tampa ei tästä kuitenkaan hämmentynyt. Yanni Gourde nosti joukkueen takaisin voittotaistoon, kun hyökkääjä iski tasoitusmaalin heti kolmannen erän alussa. Blue Jackets pääsi hakemaan ratkaisua vielä muutamaan otteeseen ylivoimalla, mutta joukkueen pakkopeli ei lähtenyt toimimaan.

Ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoerästä. Ilta venyi melkoisen pitkäksi, sillä matsin ratkaisuosuma nähtiin vasta viidennessä jatkoerässä, kun Point laukoi ratkaisun ajassa 150.27. Tampa saa kiittää voitosta myös maalivahti Andrei Vasilevskia, joka venyi ottelussa kiekon tielle 61 kertaa.

Pointin jatkoerämaali ratkaisi voiton Tampalle

Dallas Stars - Calgary Flames 2-3

Edmontonin illan ensimmäinen ottelu väännettiin Starsin ja Flamesin välillä. Ottelu oli kokonaisuudessaan todella tasainen, mutta pienet marginaalit ratkaisivat mittelön liekkipaitojen eduksi ja veivät joukkueen ottelusarjassa 1-0 johtoon.

Flames aloitti ottelun vahvasti, kun Dillon Dube iski avausmaalin ylivoimalla ajassa 10.54. Sama mies onnistui maalinteossa myös erän lopussa, jonka ansiosta Flames pääsi erätauolle kahden maalin johtoasemasta.

DAL-CGY: Duben kaunis toinen maali

Stars pääsi hyvin peliin mukaan toisessa erässä, mutta Cam Talbot pelasi vahvasti liekkipaitojen maalilla. Stars ohitti Talbotin kuitenkin kahteen otteeseen yhdeksän sekunnin sisällä, kun Denis Gurianov ja Jamie Benn heiluttivat verkkoa. Flames kuittasi takaiskun nopeasti, kun Rasmus Andersson vei joukkueen jälleen johtoon ajassa 36.01.

Tähtipaidat iskivät kirivaihteen sisään päätöserässä, mutta 24 kiekkoa pysäyttänyt Talbot kantoi Flamesin voittoon.

Starsin Miro Heiskanen keräsi syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin ja Esa Lindell syötti toisen osuman. Roope Hintz jäi kiikaritehoille.

Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-1

Golden Knights kaatoi Blackhawksin vakuuttavan esityksen jälkeen. Vegasin ritareiden sankariksi nousi jälleen hyökkääjä Reilly Smith (2+0), joka niittasi ottelun pakettiin päätöserän kahdella osumallaan.

Avauserässä peli pysyi melko tasaisena, minkä takia myös erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta. Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua. Vaikka Golden Knights karkasi reilussa kahdessa minuutissa 2-0 johtoon Shea Theodoren ja William Carrierin osumilla, David Kampfin alivoimamaali piti chicagolaiset hyvin ottelussa mukana.

Blackhawks tippui kuitenkin kelkasta päätöserässä. Vegasin puolelta estradille astui tuolloin Smith, joka nakutti kaksi maalia alle viiden minuutin sisällä ja vei joukkueensa 4-1 johtoon. Blackhawksin kiri jäi lopulta vaisuksi, minkä ansiosta Golden Knights nappasi ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Blackhawksin puolustaja Olli Maatta jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Starsin pudotuspelit alkoivat takkuillen, kun joukkue hävisi sarjan avausottelussa Flamesille. Tähtipaitojen leirissä kuitenkin tiedettiin tappion syyt.

• Olemme puhuneet tästä jo pitkään. Tiesimme, että pudotuspelien alkaessa kohtaamme joukkueen, joka käytännössä voitti jo pudotuspelikierroksen ja olisi tähän valmiina. Siitä voi puhua, mutta emme olleet alussa riittävän varpaillamme. He taas olivat, harmitteli Starsin päävalmentaja Rick Bowness.

Korpisalo joutui tekemään tiistaina täyden iltapuhteen, kun hän pysäytti viidenteen jatkoerään venyneessä matsissa peräti 85 laukausta. Kova kuorma ei kuitenkaan hetkauttanut suomalaista.

• Yrität vain mennä torjunta kerrallaan, olla ajattelematta liikaa ja painaa eteenpäin. Tunsin oloni melko hyväksi koko ajan, totesi Korpisalo.

Blue Jacketsilta löytyi riveistään myös toinen vähintään Korpisalon veroinen työmies, sillä puolustaja Seth Jones kellotti ottelussa peliaikaa hurjat 65.06.

• Tunnen oloni hyväksi. Paljon minuutteja, tietysti. Pysyin hyvin mukana ja yritin vain nesteyttää itseäni kunnolla. Jalat tietysti väsyvät, mutta kaikki ratkaistaan pään sisällä, kertoi Jones.