rinne

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne oli yksi torstain NHL-kierroksen onnistujista, kun hän torjui 29 kertaa ja nollasi Winnipeg Jetsin. Pittsburgh Penguinsin Phil Kessel ja St. Louis Bluesin David Perron tekivät hattutemput. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen rohmusi kolme syöttöpistettä. Florida Panthersin hyökkääjä Juho Lammikko ja Penguinsin puolustaja Juuso Riikola tekivät torstaina debyyttinsä NHL-jäillä.

Nashville Predators - Winnipeg Jets 3-0
Jetsin Patrik Laine pääsi laukomaan vain kerran kohti Pekka Rinteen vartioimaa maalia. Laine otti ottelussa kuusi jäähyminuuttia ja jäi muiden Jets-pelaajien tavoin tehoitta. Ryan Hartman teki avausmaalin toisessa erässä, ja Roman Josi tuplasi johdon ennen päätöserän puoliväliä. Ryan Johansen viimeisteli loppulukemat viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jetsin pelaajista Dustin Byfuglien, Blake Wheeler ja Mark Scheifele olivat kentällä joukkueen kaikkien takaiskujen aikana. Jetsin Kristian Vesalainen pääsi kerran kokeilemaan Rinteen kestävyyttä. Predatorsin Miikka Salomäki laukoi kahdesti kohti Connor Hellebuyckin (27 torjuntaa) vartioimaa Jetsin maalia.

Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 1-6
Mikko Rantanen kahmi kolme syöttöpistettä, kun Avalanche jauhoi Sabresin palasiksi. Rantasen ketjukaveri Nathan MacKinnon teki 4-1 ja 6-1 maalit. Rantanen oli mukana myös Tyson Jostin 1-0 maalissa. Suomalainen on kerännyt kauden neljässä ottelussa 1+6=7 pistettä. Sabresin Rasmus Ristolainen jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.
New York Rangers - San Jose Sharks 3-2 ja.
Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi avasi kauden maalitilinsä toisessa erässä, kun hän vei Sharksin 2-1 johtoon. Antti Suomela nappasi maaliin kauden toisen syöttöpisteensä. Rangers nousi Brendan Smithin maalilla 2-2:een. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Brady Skjei, joka teki voittomaalin 37 sekunnin kohdalla. Rangersin päävalmentaja David Quinnille voitto oli ensimmäinen nykyisessä seurassa.

NYR-SJS: Skjei tekee maalin jatkoajalla

Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights 4-2
Penguinsin Phil Kessel teki puhtaan hattutempun, kun hän nosti ensin avauserässä joukkueensa 1-1:een ja teki toisessa erässä 2-1 ja 3-1 maalit. Jevgeni Malkin sai syöttöpisteen Kesselin jokaiseen täysosumaan. Jake Guentzel vahvisti johtoa ennen toista erätaukoa ja ratkaisi pelin lopullisesti. Golden Knightsin Jonathan Marchessault merkkautti ottelun toisen syöttöpisteensä kolmannessa erässä, kun hän alusti Reilly Smithin kavennuksen. Golden Knightsin Erik Haula ja ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Penguinsin Juuso Riikola jäivät pisteittä. Ottelussa neljä taklausta jakanut Riikola sai mukavasti peliaikaa (18.08) Pittsburghin alakerrassa ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa (0.54).
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 4-5
Aleksander Barkov oli johtavassa roolissa, kun Panthers kuittasi Blue Jacketsin kahden maalin johdon. Barkov syötti Jevgeni Dadonovin 1-2 kavennuksen 11 sekuntia ennen avauserän päättymistä ja teki itse toisen erän alkupuolella 2-2 maalin Dadonovin syötöstä. Tämän jälkeen Panthers karkasi kahdesti johtoon, mutta Blue Jackets kuroi johdon umpeen ja Cam Atkinson teki voittomaalin päätöserän lopussa. Markus Nutivaara syötti Atkinsonin (1+1) osuman. Joonas Korpisalo torjui Blue Jacketsin maalilla 37 kertaa. Panthersin Juho Lammikko pelasi ottelussa ensimmäiset NHL-minuuttinsa (9.43). Suomalaishyökkääjä pääsi kerran laukomaan kohti vastustajan maalia. Hänen plus-miinuslukemakseen jäi +1.

Boston Bruins - Edmonton Oilers 4-1
Bruins otti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja piti Oilersin voitottomana. Connor McDavid vei Oilersin johtoon avauserässä, mutta sen jälkeen juhli kotijoukkue. David Pastrnak, Brad Marchand ja Joakim Nordström tekivät maalit kuuden minuutin sisällä ja takasivat karkumatkan. Patrice Bergeron viimeisteli loppulukemat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Jaroslav Halak torjui Bruinsin maalilla 25 ja Cam Talbot Oilersin maalilla 28 kertaa. Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi jäi pisteittä.

BOS-EDM: Pastrnak iskee ylivoimalla

New Jersey Devils - Washington Capitals 6-0
Avauserässä kaksi maalia tehnyt Kyle Palmieri ja nollapelin 21 torjunnalla pelannut Keith Kinkaid olivat avainpelaajat Devilsin murskavoitossa. Capitalsin ykköstykki Aleksandr Ovetshkin jäi vain kahteen maalia kohti suuntautuneeseen laukaukseen, jotka Kinkaid torjui. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen kirjautti yhden syöttöpisteen.

NJD-WSH: Palmieri tekee toisen maalinsa

Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 0-3
Maalivahti Jack Campbell nousi Kingsin sankariksi, kun hän pysäytti 40 Canadiensin laukausta. Adrian Kempe, Michael Amadio ja Jeff Carter (1+2) kävivät rokottamassa toisessa kenttäpäädyssä Carey Pricea (26 torjuntaa). Canadiensin suomalaiskolmikosta Artturi Lehkonen - Jesperi Kotkaniemi - Joel Armia ahkerimmin Campbellin nollan yritti rikkoa Kotkaniemi, joka laukoi viisi kertaa kohti vastustajan maalia.
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 1-4
Canucks otti maukkaan voiton yhdestä sarjan ennakkosuosikeista, kun se ratkaisi voiton päätöserän maaleillaan. Elias Pettersson tasoitti kolmannen erän puolivälin jälkeen, ja Brock Boeser iski reilun minuutin kuluttua johto-osuman. Jake Virtanen viimeisteli kolmannen maalin tyhjään verkkoon, ja suomalaishyökkääjä Markus Granlund teki neljännen jälleen tyhjiin.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-5
Auston Matthews ja John Tavares olivat Maple Leafsin johtotähdet, kun joukkue kukisti Red Wingsin. Matthews teki 3-1 ja 4-2 maalit ylivoimalla. Tavares nappasi syöttöpisteet kahteen ensimmäiseen osumaan, Matthewsin toiseen ja joukkueensa viidenteen. Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen ei päässyt pisteille. Matthews on tehnyt alkukauden viidessä pelissä jo yhdeksän maalia.

DET-TOR: Matthewsin ja Tavaresin yhteispeli toimii

St. Louis Blues - Calgary Flames 5-3
Hyökkääjä David Perron ja maalivahti Jake Allen olivat Bluesin avainpelaajat, kun Perron teki kolme maalia ja Allen torjui 31 kertaa. Perron viimeisteli joukkueensa 2-1, 4-1 ja 5-1 maalit. Brayden Schenn nappasi syöttöpisteen maaleista jokaiseen. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.

STL-CGY: Perron tekee neljännen hattutemppunsa

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4-3 ja.
Jason Zucker (2+1), Eric Staal (1+2) ja Ryan Suter (1+2) olivat Wildin tehomiehet, kun joukkue nousi kahdesti tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. Staal iski toisessa erässä 1-2 kavennuksen ja Zucker tasoitti. Kolmannessa Blackhawksin Alex DeBrincat teki ottelun toisen täysosumansa, mutta Suter kuittasi 3-3:een alivoimalla vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Zucker synkensi Henri Jokiharjun Blackhawksin illan. Jokiharjun tavoin myös Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät pisteittä.
Pekka Rinne oli rautaa, kun hän jätti Jetsin maaleitta. Predatorsille voitto oli kauden kolmas.
- Nollapeli tuntuu hyvältä kauden alussa. Ensimmäisen hävityn kotipelin jälkeen tämä oli kiva tason nosto joukkueeltamme. Vastassa oli Winnipeg, jolle hävisimme pudotuspeleissä, joten pelissä riitti tunnetta. Avauserä oli vuoden nopeinta jääkiekkoa. Toisessa meillä oli paljon ylivoimapeliä, ja kolmannessa aloimme sitten pelata fiksusti, Rinne kertoi Predatorsin tiedotteessa.
Sharksin Antti Suomela oli jälleen siellä, missä tapahtui, ja pääsi laukomaan kaksi kertaa kohti vastustajan maalia. Tulokkaan ensimmäistä NHL-osumaa saadaan kuitenkin vielä odottaa.
- Kyllä se (eka maali) olisi hyvä saada pian kauden alussa. Vaikka tiedän kyllä, että ei täällä maaleja tule niin kuin Suomen Liigassa. Tuntui että hallittiin ottelua, mutta vastustaja tuli tasoihin, ja jatkoajalla voi aina tapahtua mitä vaan. Harmittaa kovasti, Suomela jutteli NHL.com/fi:lle ottelun jälkeen.

PIT-VGK: Kessel sinetöi hattutemppunsa