wild win

Puolustajat olivat esillä kahden ottelun kierroksella, kun illan kymmenestä osumasta viisi oli pakin käsialaa. Minnesota Wild tasoitti tämän kauden voitot kahteen Chicago Blackhawksia vastaan, kun joukkue haki tärkeän vierasvoiton Mikael Granlundin ja Mikko Koivun avustuksella. Ottawa Senators puolestaan yllätti Toronto Maple Leafsin.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-2
Wild suoritti onnistuneen pisteryöstöretken United Centeriin, kun se kaatoi verivihollisensa Blackhawksin toisen kerran tällä kaudella. Isäntäjoukkue Blackhawks meni johtoon avauserän puolivälissä, kun kokoonpanoon palannut puolustaja Brent Seabrook pääsi tuikkaamaan maalin edestä Devan Dubnykin torjuman paluukiekon verkon perukoille.
Wild tuli toisessa erässä tasoihin, kun Jonas Brodin onnistui maalinteossa. Ratkaiseva osuma nähtiin päätöserässä, jota oli siinä vaiheessa ehditty pelata vain kolme minuuttia. Mikael Granlund lähetti syötön vasempaan laitaan ketjukaverilleen Mikko Koivulle, joka näki erinomaisesti hyökkäykseen mukaan luistelleen puolustaja Ryan Suterin. Yhdysvaltalaisen tarkka rannelaukaus painui maaliin ohi Anton Forsbergin.
Sekä Koivulle että Granlundille kirjattiin syöttöjen lisäksi myös hieno plus-miinuslukema +2. Vierasjoukkueen maalilla Dubnyk torjui 34/35 kertaa ja oli ottelun kakkostähti.

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3-4
Senators teki hyvän ryhtiliikkeen Blackhawksille kärsityn nolon 2-8 tappion jälkeen. Tasaisen kamppailun voitto-osuman viimeisteli päätöserässä kolmosketjun laitahyökkääjä Tom Pyatt.
Ennen sitä maaleja tehtiin tasatahtiin. Vierasjoukkue Senators paineli 2-0 johtoon Thomas Chabotin ja Mike Hoffmanin maaleilla, kunnes Maple Leafs heräsi. Toisen erän lopulla puolustaja Andreas Borgman kavensi tilannetta, kun viivasta tullut laukaus yllätti Craig Andersonin. Suomalaishyökkääjä Leo Komarov oli osuman toinen syöttäjä.
Päätöserässä verkko heilui neljästi. Isänniltä onnistuivat peräti 11 laukausta Senators-maalia kohti laukonut James van Riemsdyk sekä Morgan Rielly. Vieraiden puolelta Pyattin lisäksi maalin makuun pääsi Gabriel Dumont. Kahteen tehopisteeseen ylsivät Tyler Bozak ja Matt Duchene, jotka molemmat saalistivat kaksi syöttöpistettä.

Kamppailussa ilman tehoja jäänyt Blackhawks-hyökkääjä Patrick Kane myönsi, että ottelut Wildia vastaan ovat joka kausi erittäin tärkeitä.
- Näissä kohtaamisissa pitää olla todella valmis, erityisesti kun kyse on saman divisioonan vastustajasta. Voitot tämän kauden kohtaamisissa ovat nyt tasan, mutta olisi ollut hienoa poistua voittajana tästä ottelusta, hän harmitteli NHL.comille ottelun jälkeen.
Senators-vahti Craig Anderson oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen surkean edellisen kamppailun jälkeen.
- Sitä yrittää jättää huonon pelin taakseen niin nopeasti kuin vain voi ja keskittyä tulevaan. Meillä ei juurikaan ollut aikaa miettiä sitä. Tässä ottelussa olimme eri jalalla liikkeellä. Teimme oikeita asioita, taistelimme irtokiekoista ja olimme jämäköitä puolustuspäässä, peräti 45/48 kertaa torjunut Anderson analysoi NHL.comin sivuilla.