NYR-LAK: Kreider saavuttaa 30 maalin rajapyykin

New York Rangersin laitahyökkääjä Chris Kreider saavutti ensimmäisenä NHL-pelaajana tällä kaudella 30 maalin rajan, kun hän viimeisteli maanantain kierroksella joukkueensa avausmaalin Los Angeles Kingsin verkkoon. Rangers voitti pelin lopulta voittolaukauksilla 3-2.

Kreider osui passelisti kaksi sekuntia ennen avauserän päättymistä ja teki maukkaan johtomaalin Rangersille. Täysosuma syntyi ylivoimalla Adam Foxin ja Artemi Panarinin esityön jälkeen.
- Hienosti pelattu tilanne heiltä. Norris Trophy -voittaja (Fox) johtaa heidän pistepörssiään ja tarjoilee uskomattomilla käsillä tuollaisen syötön viime sekunneilla. Pitää ottaa lakki päästä ja arvostaa sitä, mitä he tekivät kaukalossa, Kingsin päävalmentaja Todd McLellan ihasteli Rangersin avausmaalia.
Kreider on ollut aiemminkin kelpo maalintekijä, mutta kolmekymppinen hyökkääjä ylsi nyt ensimmäistä kertaa NHL-urallaan 30 maalin rajapyykille, jota kutsutaan myös "maalintekijän mittariksi". Merkkipaalun saavuttamista joudutti se, että Kreider on juuri nyt oivassa maalivireessä ja osunut kuudessa ottelussa peräkkäin. Hänen kuuden viime ottelun saldonsa on peräti 9+2=11, joten maanantainen valinta viime viikon ykköstähdeksi oli enemmän kuin oikeutettu.
Hyvin menee myös Rangersilla, joka on voittanut viisi kotiottelua peräkkäin. Metropolitan-divisioonan kärjessä kelpaa olla, kun koko joukkueen suoritukset ovat olleet hyviä.

NYR-LAK: Fox ratkaisee voittolaukauskilpailun

Vaikeuksien kautta voittoon
Kings nousi maanantain mittelöön mukaan toisessa erässä ja kiri tasoihin Blake Lizotten täysosumalla. Toisen erän viimeisellä minuutilla oli Kingsin vuoro tehdä pukukoppimaali, kun Alex Iafallo vei vierasjoukkueen 2-1 johtoon 39 sekuntia ennen taukoa. Rangersin loppuhetkien täysosuman tavoin tämäkin syntyi ylivoimalla.
Kolmannen erän loppupuolella Barclay Goodrow tasoitti 2-2:een Panarinin ja Ryan Stromen esityön jälkeen ja venytti pelin jatkoajalle. Adam Fox upotti Rangersin ratkaisevan täysosuman voittolaukauskilpailussa, ja jo peliajalla väkevästi esiintynyt maalivahti Igor Shestjorkin (34 torjuntaa) teki tarvittavan.
- "Lafilla" (Alexis Lafreniere) oli paljon itseluottamusta yrityksessään, mutta hän onnistui. Sitten Igor antoi minulle pohjalle torjunnan ja otti vähän paineita pois, Fox murjaisi lehdistötilaisuudessa ja kiitteli maalinteossa ennen häntä onnistunutta Lafreniereä sekä maalivahti Shestjorkinia.
Aivan täydellisesti Kreiderin ilta ei silti sujunut, sillä raivokkaasti lisäosumia hakenut ja kuudesti peliajalla maalia kohti laukonut hyökkääjä pääsi kokeilemaan myös voittolaukauskilpailussa. Kingsin Jonathan Quick (28 torjuntaa) kesti ensimmäisessä parissa yrittäneen Rangers-hyökkääjän yrityksen.

NYR-LAK: Quickin huikea hanskatorjunta

Kolmenkymmenen maalin rajalta on silti hyvä jatkaa eteenpäin. Varsinkin kun tästä eteenpäin kaikki on plussaa aiempiin henkilökohtaisiin saldoihin. Kausina 2016-17 ja 2018-19 Kreider teki runkosarjassa 28 maalia per kausi, joten aiempi oma yhden kauden maaliennätys on jo nyt ylittynyt ja paranee tällä tahdilla vielä kenties toisenkin kymmenluvun eteenpäin. Rangersilla on jäljellä 39 runkosarjaottelua.
Kreider pääsi ripeällä maalitahdillaan Rangersin pitkään seurahistoriaan, sillä hänen lisäkseen vain kolme pelaajaa on kirinyt 30 maaliin 43 tai vähemmässä ottelumäärässä. Kreiderilta saavutukseen kului 43 ottelua, kun Rod Gilbert (1971-72) tarvitsi 42, Bill Cook (1926-27 ja 1930-31) 42 ja Don Murdoch (1976-77) 43 ottelua.
Rangersin pelit jatkuvat torstaina Columbus Blue Jacketsia vastaan. Olli Määtän edustama Kings jatkaa itärannikon kiertuettaan seuraavaksi New York Islandersin luo. Pelit New Jersey Devilsiä ja Rangersia vastaan ovat kerryttäneet kolme pistettä, joten tappiosta huolimatta matka jatkuu hyvissä merkeissä.