MTL-TOR Kotkaniemen rannari uppoaa jatkoerässä

NHL:ssä aloitettiin lauantaina Stanley Cupin pudotuspelien toinen kierros, vaikka ensimmäinen kierros on yhä osittain kesken. Toisen kierroksen laittoivat alulle Boston Bruins ja New York Islanders. Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs puolestaan kohtasivat kuudennen kerran ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa, ja samalla varmistui, että tässä parissa haetaan ratkaisua seiskaottelusta. Kuudennen ottelun sankariksi nousi Canadiensin Jesperi Kotkaniemi.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3-2 je.
Montrealille lähtötilanne oli selkeä: voitolla kausi jatkuu ja tappio vie kesälomille. Pitkästä aikaa kotiyleisönsä edessä pelannut Canadiens kesti paineet ja venyi voittoon jatkoerässä, jossa ratkaisijaksi nousi Jesperi Kotkaniemi. Suomalaisnuorukainen huudatti parituhatpäistä yleisöä ajassa 75.15.
Toisen peräkkäisen voittonsa napannut Canadiens on noussut upeasti 3-1 tappioasemasta tasatilanteeseen. Ratkaiseva seitsemäs ottelu on edessä tulevana maanantaina Torontossa.
Kuudennesta ottelusta ei puuttunut draamaa. Kolmanteen erään lähdettiin 0-0 tasatilanteessa, mutta Montreal otti tukevan otteen voitosta kolmannen 20-minuuttisen ensimmäisellä puoliskolla, kun kotijoukkue osui reilun minuutin sisään kahdesti ylivoimalla.
Corey Perry rikkoi kuparisen ajassa 45.26 yhden miehen ylivoimalla, minkä jälkeen Canadiens sai lähes heti perään kahden miehen ylivoiman. Edellisestä osumasta kului vain puolisentoista minuuttia, kunnes Tyler Toffoli hyödynsi ylivoimatilaisuuden ja naulasi 2-0 maalin.
Toronto tuli kuitenkin tasoihin kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Jason Spezza latoi kavennuksen ajassa 51.35. Tasoitusmaali syntyi kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja osumasta vastasi puolustaja TJ Brodie.
Toronto onnistui luomaan jatkoerässä paikkoja, mutta Montrealin maalilla 41 kertaa torjunut Carey Price piti häkkinsä puhtaana. Lopulta Kotkaniemi pääsi laukomaan voittomaalin Jack Campbellin selän taakse. Paul Byron sai kiekon Travis Dermottin virheen jälkeen, ja hän pelasi pikkumustan keskustaan Kotkaniemelle, joka lähetti viuhuvan rannelaukauksen maalin perukoille.
Kotkaniemi onnistui maalinteossa myös viime ottelussa. Hän on nyt tehnyt näissä pudotuspeleissä viidessä ottelussa kolme maalia.
Boston Bruins - New York Islanders 5-2
Bruins ja Islanders avasivat pudotuspelien toisen kierroksen. Joukkueet olivat kahden erän jälkeen tasatilanteessa, mutta Tuukka Rask torjui lopulta joukkueelleen 5-2 voiton.
Rask antautui ottelussa kahdesti ja torjui yhteensä 20 kertaa. Bruins oli selvästi parempi joukkue, mistä kertoo myös laukaukset, jotka menivät isännille 40-22. Islandersin maalilla pelannut Ilja Sorokin pysäytti kiekon yhteensä 35 kertaa, joten hän oli Raskia selvästi työllistetympi.
Bruins ratkaisi leikin päätöserässä, joka meni kotijoukkueelle 3-0. Voittomaali syntyi ajassa 46.20, kun puolustaja Charlie McAvoy laittoi kiekon sisään. Illan suurin tähti, kolme maalia tehnyt David Pastrnak ja Taylor Hall osuivat vielä lopussa ja tekivät selvän eron joukkueiden välille.

BOS-NYI: Pastrnakin NHL-uran toinen hattutemppu

Islanders vastasi illan avausmaalista ajassa 11.48, kun Anthony Beauvillier onnistui ohittamaan Raskin. Pastrnak teki kuitenkin tärkeän tasoituksen aivan avauserän lopussa. Tshekkitähden illan toinen rysä vei Bruinsin 2-1 johtoon ottelun puolivälin paikkeilla, mutta Islanders tuli välittömästi tasoihin Adam Pelechin onnistuessa. Islandersin maalit jäivät kuitenkin siihen.
Pastrnakin ja Raskin ohella bostonilaisten parhaimmistoon kuului David Krejci, joka keräsi tehot 0+3.
Ottelussa tehtiin NHL:n tämän kauden yleisöennätys, sillä lehtereille riensi yhteensä 17 400 kiekkofania