Karlsson-1

Ottawa Senators eteni ensimmäisen kerran kevään 2007 jälkeen Itäisen konferenssin loppuotteluihin. Senators kukisti tiistai-iltana pelatussa toisen pudotuspelikierroksen kuudennessa ottelussa New York Rangersin maalein 4-2 (2-0, 1-1, 1-1) ja voitti ottelusarjan 4-2.
Tiistain ottelussa Senatorsin puolustaja Erik Karlsson oli yksi joukkueensa suurimmista onnistujista. Karlsson saalisti pisteet 1+1=2 ja plus-miinuslukeman +4. Hän oli kentällä joukkueensa jokaisen maalin syntyessä, teki itse voittomaaliksi jääneen osuman ja syötti avausmaalin.

• Tämä oli kova sarja. Meidän täytyi taistella jokaisessa ottelussa ja emme pelanneet kolmatta sekä neljättä ottelua kuten olisi pitänyt. He pelasivat todella hyvin ja tekivät hommastamme vaikeamman. Siitä kunnioitus heille, Erik Karlssonin sanoi NHL.comin Brian Comptonin haastattelussa.
    - Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana. Nyt voimme nauttia hetken tästä, mutta huomenna palataan töihin, Karlsson loi jo katseen tulevaan.
    Senators otti avauserässä kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta Rangers ei onnistunut käyttämään paikkojaan ja yllättämään hyvin pelannutta Senatorsin maalivahti Craig Andersonia (37 torjuntaa).
    Vierasjoukkue Senators käytti sen sijaan omat paikkansa. Mike Hoffman ohjasi 1-0-maalin jo viidennellä minuutilla, kun hän sai mailansa väliin Erik Karlssonin laukaukseen. Toisen syöttöpisteen sai Clarke MacArthur.
    Rangers laukoi erässä 13 kertaa kohti Andersonin vartioimaa Senatorsin maalia, mutta maalivahti ei ollut yllätettävissä. Rangersin Henrik Lundqvist (22 torjuntaa) puolestaan joutui antautumaan toistamiseen erän loppupuolella. Edelliseenkin täysosumaan syöttöpisteen merkkauttanut Clarke MacArthur ja Chris Wideman loivat vastahyökkäyksen, ja MacArthur syötti Mark Stonelle. Hän leikkasi sisään hyökkäysalueelle ja laukoi napakasti 2-0-maalin.
    - Tässä sarjassa emme joko puolustaneet silloin kuin piti tai sitten emme tehneet maaleja, kun meillä oli mahdollisuudet siihen, Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault sanoi NHL.comille.
    Toisessa erässä peli oli laukaisumäärien ja kiekonhallinnan suhteen edelleen tasaista, ja kumpikin joukkue laukoi maalia kohti 11 kertaa. Rangers sai palkinnon yrityksestään erän puolivälin jälkeen, kun joukkue oli juuri tullut täysilukuiseksi.
    Rangers lähti rakentamaan hyökkäystä omalta alueeltaan, ja löysi aukot Senatorsin puolustuksesta. Mats Zuccarello vapautti Mika Zibanejadin läpiajoon, mistä ruotsalaishyökkääjä ei erehtynyt. Zuccarellon lisäksi syöttöpisteen nappasi myös tilanteen käynnistänyt Nick Holden.
    Reilut kaksi minuuttia 1-2-kavennuksen jälkeen Rangers sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa, kun Senatorsin ykköstähti Karlsson iski maalinedustalta 3-1-johtomaalin. Tilanne syntyi, kun maalivahti Anderson avasi Karlssonille, joka yhdessä Bobby Ryanin kanssa vei kiekon koko kentän läpi hyökkäysalueelle. Ryan syötti kulmasta maalille, minne Karlsson oli mennyt tekemään tuhojaan.
    Päätöserän ensimmäisellä minuutilla Rangers tuli jälleen maalin päähän, ja maali muistutti hyvin paljon joukkueen edellistä täysosumaa. Jälleen kerran Senatorsin puolustus sahattiin halki parilla nopealla pystysyötöllä, ja nyt Chris Kreider pääsi nokakkain Senatorsin Andersonin kanssa viimeistelleen 2-3-kavennuksen. Syöttöpisteet saivat Mika Zibanejad ja Brendan Smith.
    - Saimme pysyttyä kuitenkin johtoasemassa, vaikka he tekivät maaleja. Roikuimme mukana ja puolustimme. He saivat maalin hyvään paikkaan kolmannen erän alkuun, mutta pelasimme joukkueena hyvin päätöserän, Karlsson tuumi NBC:n haastattelussa.
    Erän alkupuolella Rangers pääsi pelaamaan myös ylivoimaa, mutta tasoitusmaalia ei tullut. Joukkue pommitti Senatorsin maalille 15 laukausta päätöserässä, kun samaan aikaan Senators sai lauottua vain viidesti kohti Henrik Lundqvistin vartioimaa Rangersin maalia.
    • Meillä oli paljon paikkoja, mutta annoimme niiden luisua sormiemme välistä. Siellä oli hyvä joukkue vastassa. He taistelivat kovasti, pelasivat vahvat ottelut ja heillä oli vähän taikuutta. Joskus täytyy olla vähän sitäkin, Rangersin Derek Stepan kertoi NHL.comille.
      Lopussa Rangers tavoitteli tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla pelaten, mutta tämä kostautui. Senatorsin Jean-Gabriel Pageau viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin katkaistuaan ensin Rangersin Brady Skjein syötön.
      Ottelun ykköstähdeksi valittiin oikeutetusti Erik Karlsson, kakkostähdeksi maalivahti Craig Anderson ja kolmostähdeksi Rangersille pisteet 1+1 tehnyt Mika Zibanejad.
    • Joukkueessa on paljon muitakin hyviä pelaajia, ja he tekevät hienoa työtä menestyksemme eteen. Hyvät joukkuekaverit tekevät minunkin hommastani helpompaa, Karlsson kuittasi vaatimattomasti NBC:n kysymyksen hänen hyvyydestään.
      Senatorsin suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka ei mahtunut joukkueensa kokoonpanoon. Rangersin Antti Raanta oli tuttuun tapaan luukkuvahtina.
      Edellisen kerran Senators pelasi konferenssifinaaleissa vuonna 2007, jolloin joukkue myös eteni konferenssinsa voittajana Stanley Cupin finaaleihin. Siellä Senators hävisi Anaheim Ducksille. Tämän vuoden konferenssifinaaleissa vastaan tulee joko Washington Capitals tai Pittsburgh Penguins, joiden ottelusarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona.