Bäckström ja Carlson johdattavat Capitalsin voittoon

Hallitseva mestari Washington Capitals avasi pudotuspelit voitolla, kun se kaatoi kotonaan Carolina Hurricanesin maalein 4-2. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, vaikka ottelun alku ei lupaillutkaan kovin haastavaa iltaa.

Capitals pääsi ensimmäiselle erätauolle peräti 3-0 johdossa, kun Nicklas Bäckström osui kahdesti ja Aleksandr Ovetshkin kertaalleen. Bäckström avasi maalihanat erän puolivälissä ja kasvatti johtoa reilut kolme minuuttia myöhemmin ylivoimalla.
- Saimme lisäenergiaa (avauserän) maaleista, mutta kokonaisuutta tarkasteltuna olimme hieman onnekkaita. Heillä on hyvä joukkue. He ovat aggressiivisia ympäri kaukaloa, eivätkä he antaneet meille paljoa aikaa, mutta uskon meidän pystyvän pelaamaan paremmin joukkueena, mietti Bäckström
Jäähyily korostui avauserässä, sillä kapteeni Ovetshkinin viimeistelemä kotijoukkueen kolmaskin osuma syntyi ylivoimalla.

WSH-CAR: Ovetshkin kaivaa irtokiekon ja tekee maalin

Toinen erä mentiin maaleitta, mutta päätöserässä nähtiin odotettu hurrikaani: Andrei Svetshnikov teki vieraiden avausosuman ajassa 45.07, ja sama mies oli asialla pari minuuttia myöhemmin. Peli olikin yhtäkkiä 3-2.
Carolina sai vielä lopussa erinomaisen sauman tasoitukseen, kun T.J. Oshie rikkoi Sebastian Ahoa ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Hurricanes otti vielä maalivahdin pois, joten se haki tasoitusta kahden miehen ylivoimalla. Canes ei kuitenkaan saanut aikaan mitään konkreettista, ja lopulta Lars Eller latoi kiekon tyhjään rysään ja päätti vieraiden loppukirin.
- Tämä oli kova ottelu. Teimme monia hyviä asioita. Erikoistilanteet olivat meidän ongelmamme, ja se on aikalailla koko pelin tarina, harmitteli Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.
[Lue ottelusarjan WSH-CAR kaikki jutut täältä]
Capitalsin tehomiehiin lukeutui Ovetshkinin ja Bäckströmin lisäksi puolustaja John Carlson, joka sai syöttöpisteen kotijoukkueen jokaiseen avauserän maaliin.
- Hoidimme lopun hyvin. Monia tärkeitä blokkauksia ja tilanteiden selvittämisiä. Jätkät maksoivat kovaa hintaa (voitosta), ja sitä me tulemme tarvitsemaan, tuumasi Carlson.
Carolinan Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät ilman tehopisteitä. Aho kellotti ottelussa huiman jääajan, kun tähtihyökkääjä pelasi reilut 26 minuuttia. Saku Mäenalanen seurasi ottelua katsomosta.