teravainen     0503

Tuloksen ei tunnetusti kuuluisi valehdella, mutta tavattoman tyly 0-4 tulos ei anna täysin rehtiä kuvaa siitä, miten New York Islandersin kausi päättyi.

Nollattuaan Pittsburgh Penguinsin ensimmäisellä kierroksella Islanders siirtyi pitkän lepojakson jälkeen Carolina Hurricanesin kimppuun, mutta ei saanut missään kohtaa otetta. Islandersin tekeminen jäi koko ajan enemmänkin pyristelyksi - hyviksi hetkiksi, jotka eivät kantaneet lähellekään ottelun loppusummeriin asti.
Hurricanes tarvitsi vain yhden ottelupallon paketoidakseen sarjan kertaheitolla. Raleigh'ssa pelattu neljäs ottelu päättyi kotijoukkueen 5-2 voittoon ja kuvasti osuvasti koko sarjaa.
[Lue ottelusarjan NYI-CAR kaikki jutut täältä]
Kun Mathew Barzal iski ottelun avausmaalin Carolinan verkkoon kahden ja puolen minuutin kohdalla, näytti taas kerran siltä, että asiat voisivat alkaa rullata Islandersin kannalta suotuisasti. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Sebastian Aho kuitenkin teki tasoituksen - eikä Islanders palannut johtoon enää kertaakaan.
- Sama trendi vallitsi läpi tämän sarjan. Aina kun saimme vähän momentumia puolellemme, he saivat sen takaisin itselleen. Tämä oli kuin ensimmäisen kierroksen sarjamme peilikuva. He onnistuivat hienosti, Islandersin päävalmentaja Barry Trotz jakoi tunnustusta vastustajalle.
Toisen erän aikana PNC Arenan 19 495 katsojaa saivat huutaa ja katsella hurmoksen aallolla ratsastavaa hurrikaanijoukkuetta. Teuvo Teräväinen siirsi Carolinan johtoon, ja minuuttia myöhemmin karkumatka kasvoi kahteen maaliin. Siinä vaiheessa Trotz yritti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia.
Senkään jälkeen pelikello ei kuitenkaan ehtinyt juosta eteenpäin kuin muutaman minuutin, kun kapteeni Justin Williams viimeisteli Hurricanesille 4-1 osuman.

CAR-NYI: Aho iskee nopean tasoituksen ylivoimalla

• He ovat todella kova joukkue, varmaan yksi sarjan parhaista joulusta eteenpäin. Heitä vastaan on vaikea pelata. He pelaavat todella tarkasti ja tekevät valtavasti hommia, totesi Islandersin maalivahti Robin Lehner, joka joutui luistelemaan maaliltaan toisen erän neljännellä minuutilla Hurricanesille antautuneena ja tekemään tilaa Thomas Greissille.
    Tapa, jolla Carolina paketoi perjantaisen kohtaamisen, jätti lopulta yhtä vähän jossiteltavaa kuin koko sarja. Islanders oli monin paikoin lähellä ja hyvin mukana, mutta missään kohtaa se ei päässyt todella edelle. Hurricanes sai Islandersin pelinrakentajat tuskastumaan ahkeralla karvaamisellaan ja rokotti armotta vastustajansa virheistä nopeudellaan ja taidollaan.
    - Meidän onnistumisemme kauden mittaan perustuivat yleensä vastustajan tukahduttamiseen. Saimme heidät turhautumaan ja teimme maalit vastahyökkäyksistä. Nyt niin kävi meille. Olimme koko sarjan ajan takaa-ajajina, Trotz joutui myöntämään.

CAR-NYI: Teräväinen nauttii Foegelen tarjoilusta

Islandersin saldoksi neljästä ottelusta jäi lopulta viisi tehtyä maalia. Ensimmäisen playoff-kierroksen Penguins-sarjassa saarelaiset mättivät samassa ajassa peräti 14 osumaa. Tässä otteluparissa näytti hetkellisesti siltä, että myös Hurricanesin maalit olisivat todella tiukassa, mutta kahdessa jälkimmäisessä ottelussa Carolina alkoi jo saada hanoja auki kotikaukaloon päästyään.
Hurricanes voitti Barclays Centerin kamppailut yhteismaalein 3-1 ja oli kotonaan parempi lukemin 10-4. Kaikki Carolinan viisi perjantaista maalia olivat eri pelaajan tekemiä, mikä kertoo aivan toisenlaisesta ratkaisuvalmiudesta vastustajaan verrattuna. Jokainen Hurricanesin hyökkäysketju pääsi iskemään vähintään kertaalleen.
- En pysty edes kuvailemaan sitä, kuinka ylpeä olen tästä joukkueesta. Missään näistä otteluista ei tuntunut siltä, että olisimme pystyneet pelaamaan täysin omalla tasollamme erityisen pitkään, mutta saimme hyviä jaksoja, jotka onnistuimme hyödyntämään, summasi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.
******Lisää aiheesta: [Hurricanes lähetti Islandersin kesälomalle]
Brind'Amourin ensimmäisestä kaudesta päävalmentajana on nyt muodostumassa melkoinen tuhkimotarina. Hurricanes ei vain palannut pudotuspeleihin, joita Pohjois-Carolinassa on saatu ikävöidä varmasti aivan riittävästi, vaan se jatkaa seuraavaksi Itäisen konferenssin finaalisarjaan.
Kaiken huipuksi se pääsee vieläpä hetkeksi lepäilemään ja odottelemaan, millaisen joukkueen se saa seuraavaksi vastaansa.
- Tästä saa varmasti nauttia muutaman päivän. Toivottavasti voimme katsoa toisten joukkueiden tekevän toisilleen mahdollisimman paljon tuhoa. Lepo on todella tärkeää. Tähän aikaan vuodesta se on arvokas ase. Emme todellakaan halunneet enää lähteä takaisin New Yorkiin, sanoi Williams.