DAL 4, ARI 1

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz pelasi viime talvena NHL-uransa tehokkaimman runkosarjan, mutta edelliskauden finalisti Stars ei pärjännyt joukkueena. Myös tämä kausi lähti liikkeelle nihkeästi, kun Hintz ei saanut henkilökohtaisiakaan onnistumisia. Pari kuukautta myöhemmin tilanne on täysin toinen. Hintzille tai Starsille ei vaikuta löytyvän pysäyttäjää.

Maanantain kierroksella Stars kukisti Arizona Coyotesin maalein 4-1 ja aiheutti tälle kolmannen peräkkäisen tappion. Stars teki seurahistoriaa ottamalla seitsemännen peräkkäisen voiton ja sivusi organisaation Dallasin-ajan toiseksi pisintä kotivoittojen putkeaan. Texasilaiset ovat olleet voittamattomia kotijäällään jo kahdeksassa ottelussa peräkkäin.
- Näyttää siltä, että teemme joitain juttuja oikein tällä hetkellä. Pelaamme hyvää jääkiekkoa. Jopa silloin kun meillä on vaikeita jaksoja, löydämme keinot voittaa otteluita. Kaikki antavat panoksensa, ja tämähän on tiimityötä, maanantain tehomies Jamie Benn (2+1) tuumi.
Benn pääsi maalin makuun viiden ottelun tauon jälkeen, mutta kapteenin tehottoman jakson aikana Hintzin ja hänen ketjukaveriensa Joe Pavelskin sekä Jason Robertsonin merkitys joukkueelle on ollut valtava. Voittoisan seitsemän ottelun jakson aikana Hintz on rohmunnut pisteet 8+2=10, Pavelski 3+7=10 ja Robertson 4+5=9. Ilman heitä joukkueen saldo olisi huomattavasti köyhempi, vaikka materiaalissa riittääkin mukavasti leveyttä. Edellisessä ottelussa Hintz jäi pisteittä, mutta sitä edellisessä hän oli viimeistellyt hattutempun. Koko runkosarjan aikana hän on summannut 22 ottelussa pisteet 11+5=16, joten tahti on ollut kiihtyvä.

DAL-ARI: Hintz laukoo avausosuman aloituksen jälkeen

Tilaa kojoottien maalin edessä
Coyotesia vastaan pelatussa ottelussa Hintz aloitti maalinteon, kun avauserää oli takana hieman yli puolet. Robertson syötti 1-0 osuman, joka syntyi suomalaissentterin voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen.
- Annoimme maalintekomahdollisuuden alueellamme. Olimme paikalla siellä, missä tapahtui, mutta emme olleet täysillä mukana puolustamassa tilanteessa emmekä olleet kovia maalin edessä, Coyotesin valmentaja Andre Tourigny kuvaili Hintzin täysosumaan johtanutta tilannetta.
Toisessa erässä Shayne Gostisbehere nosti Coyotesin tasoihin, mutta kolmas erä oli Jamie Bennin näytös. Hän pohjusti ensin Aleksandr Radulovin (0+2) kanssa Jacob Petersonin maalin ja viimeisteli erän lopulla itse kaksi täysosumaa.
Hintzin plus-miinuslukema ottelusta oli +1, ja hän vahvisti kauden plusmerkkistä saldoaan. Starsin muista suomalaisista puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell kellottivat jälleen suurimmat peliminuutit ja plus-miinuslukemat +3. Jani Hakanpää joutui tällä kertaa tyytymään miinusmerkkiseen saldoon -1. Hakanpään, Heiskasen ja Lindellin tavoin myös hyökkääjä Joel Kiviranta jäi pisteittä.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
Stars jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, kun finaaleihin asti venynyt edelliskausi painoi jäsenissä ja koronavirus kuritti joukkuetta. Karanteenien pilkkoman kauden jälkeen ei seuraavakaan käynnistynyt odotetusti vaan Stars vaikutti jälleen putoavan kyydistä.
Marraskuussa tapahtuneen ryhtiliikkeen jälkeen tahti on ollut täysin toinen. Stars on noussut tasapisteisiin Central-divisioonassa toisena olevan Colorado Avalanchen kanssa ja Läntisen konferenssin keskikastiin.
Peräkkäisten voittojen sarja joutuu seuraavaksi koetukselle vieraskiertueella, kun Stars mittelee keskiviikosta alkaen Vegas Golden Knightsin, Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin kanssa.