Panthers

Florida Panthers metsästää pisteitä pedon lailla, sillä joukkue on nyt kaksi kertaa peräkkäin kääntänyt ottelun tappioasemasta voitokseen. Ensin tiistaina Panthers puristi väkisin Arizona Coyotesin ohi lukemiin 3-2, ja perjantaina kolmannen erän kiri nosti Floridan voittoon Minnesota Wildista maalein 4-2.

Perjantain sankaripari oli Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau, sillä Barkov syötti Huberdeaun molemmat maalit kolmannessa erässä. Huberdeaun kiri oli kova, sillä hän ei ollut merkkauttanut ainuttakaan laukausta kohti maalia ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä.
Barkov on pelannut lähes piste per ottelu -tahtia, sillä hänellä on tilillään 11+21=32 tehopistettä 34 ottelusta, ja hän johtaa suomalaisten NHL-pörssiä. Lähes samoihin tehoihin ovat yltäneet Colorado Avalanchen Mikko Rantanen (10+20=30) ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine (18+11=29).
- Meidän täytyy nyt saada jonkinlainen voittoputki aikaiseksi, Jokainen kopissa janoaa voittoja, Barkov pohti ennen Wildin kohtaamista.

Floridan suomalaishyökkääjä on kirjauttanut viisi tehopistettä viimeksi pelaamissaan kuudessa ottelussa oltuaan sitä ennen yhden ottelun sivussa ylävartalovamman takia.
Joukkueen ykkösketju sai perjantaina uutta puhtia, kun Nick Bjugstad nostettiin kolmosketjusta Barkovin toiselle laidalle.
- Nick on todella hyvä. Hän on kookas, hän on nopea ja liikuttaa kiekkoa hyvin, Barkov kehui laituriaan.
Hän jatkoi, että jos Bjugstad ehtii ensimmäisenä heidän omalle alueelleen, tämä pystyy pelaamaan sentterinä ja puolustaa hyvin.
- Pidän pelaamisesta hänen kanssaan. Hän osaa kaiken muun lisäksi tehdä maaleja. Meidän täytyy vain antaa kiekko hänelle, ja hän kyllä upottaa sen verkkoon, Barkov mainitsi.

Bjugstad

Bjugstad antoi päävalmentaja Bob Boughnerin mukaan niin hyvät näytöt, että hän pysyy ykkösketjussa. Siitäkin huolimatta, että ketjussa tähän asti pelannut Jevgeni Dadonov palasi olkapääleikkauksen jälkeen kokoonpanoon 12. joulukuuta.
Boughnerin mielestä Dadonov ei ole paluunsa jälkeen ollut oma itsensä ykkösketjussa, mutta hän on saanut kakkosketjun Vincent Trocheckin liekkeihin. Trocheckilla on vihdoin rinnallaan pelaaja, joka on yhtä nopea sekä taitava kuin hän itse, ja hän on koonnut viimeisissä kymmenessä ottelussa tehot 4+8=12.
- Bjugy pysyy ykkösketjussa ainakin jonkin aikaa. Hänellä on neljä viisi paikkaa joka ilta, ja hänen tarvitsee vain käyttää ne hyväkseen, valmentaja ruoti.
Panthersilla on vielä yksi ottelu Ottawa Senatorsia vastaan ennen kolmen päivän joulutaukoa. Tosin joukkue on ollut jo hetken aikaa joulumielellä, sillä Sun Sentinel -sanomalehden toimittaja Matthew DeFranks kertoi Mariah Careyn joulualbumin soineen Panthersin kopissa jo monta viikkoa.