oilers2

Edmonton Oilers pesi kasvonsa viime ottelun murskatappion jälkeen ja vei ottelusarjan viidennen pelin lukemin 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0). Ottelusarja on katkolla Oilersille lauantaina San Josessa.

Oilers iski ottelun avausmaalin ensimmäisen erän alussa. Matt Benning toimitti kiekon viivalta maalille, ja Pat Maroon otti torjunnan jälkeen irtokiekon haltuun ja ohitti Martin Jonesin. Mikkel Bödker tasoitti pelin erän puolivälissä. Marcus Sörensen löysi oivaltavalla syötöllä vasemmalta B-pisteeltä Chris Tierneyn, joka jakoi vielä kiekon toiselle laidalle Bödkerille.
Patrick Marleau viimeisteli Sharksin mainion avauserän pudotuspelien toisella maalillaan. Marleau ja Joe Thornton pääsivät hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, ja Talbot sai torjuttua Thorntonin laukauksen, mutta Marleau siivosi irtokiekon maaliin.
Sharks siirtyi kahden maalin johtoon toisen erän yhdeksännellä minuutilla, kun David Schlemkon siniviivalta ampuma rannelaukaus löysi tiensä vasempaan ylänurkkaan. Bödker ja Joel Ward saivat maaliin syöttöpisteet. Oilersin 2-3-kavennus syntyi Mark Letestun lavasta. Leon Draisaitl teki mainion esityön Letestun maaliin.
Sharks oli voitossa kiinni vielä kolme minuuttia ennen varsinaisella peliajan loppua, mutta Oscar Klefbom vei ottelun jatkoerään. David Desharnais jakoi kiekon Klefbomille viivaan, joka veti liikkuvat taakse ja tykitti suoraan syötöstä tolpan kautta maaliin.
Tasoitusmaalin mainiosti alustanut Desharnais oli itse ottelun suurin sankari, sillä hän ratkaisi pelin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 18.15. Draisaitl löysi syötöllään kulmasta B-pisteiden väliin hiipineen Desharnaisin, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Martin Jonesin ohi.
Joonas Donskoi ei ollut Sharksin pelaavassa kokoonpanossa.