sid2

Sidney Crosby teki kolme maalia ja saavutti 40 täysosuman rajan, kun Pittsburgh Penguins peittosi Florida Panthersin. Minnesota Wild kärsi jo viidennen peräkkäisen tappion, kun Winnipeg Jets oli vahvempi.

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 4-0
Sidney Crosby nousi yksin maalipörssin kärkeen ja saavutti ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 40 maalin rajan, kun hän heilautti Panthersin verkkoa kolme kertaa. Crosby teki Penguinsin toisen, kolmannen ja neljännen täysosuman. Jake Guentzel ja Conor Sheary tarjoilivat syötöt jokaiseen maaliin. Panthersin pudotuspelihaaveet kokivat tappion myötä kovan kolauksen, ja ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on nyt kuusi pistettä. Floridan Jussi Jokinen jäi miinukselle yhden ja Aleksander Barkov kahden takaiskumaalin verran.

New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-4
Columbuksen suomalaiskolmikko Joonas Korpisalo, Markus Nutivaara ja Lauri Korpikoski ei mahtunut kokoonpanoon, kun Blue Jackets voitti Devilsin ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Lukas Sedlak avasi maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella, ja Boone Jenner tuplasi johdon erän puolivälissä. Devilsin Adam Henrique kavensi nopeasti, mutta toisessa erässä Blue Jackets karkasi jälleen Brandon Dubinskyn täysosumalla. Päätöserässä kahden maalin mies Jenner viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Sergei Bobrovski oli Blue Jacketsin tolppien välissä vahvassa vireessä torjuen 35 kertaa. Devilsin Cory Schneiderille kertyi 23 torjuntaa.
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 5-4
Jets karkasi toisen erän puoliväliin mennessä 4-0-johtoon Andrew Coppin, Adam Lowryn, Ben Chiarotin ja Dustin Byfuglienin maaleilla. Wild syttyi ja Charlie Coyle, Mikael Granlund sekä kahdesti viimeistellyt Chris Stewart nostivat joukkueen tasoihin vielä toisen erän aikana. Päätöserässä Josh Morrissey vei Jetsin uudestaan johtoon, ja tämä jäi voittomaaliksi. Wildille tappio oli jo viides peräkkäinen. Joukkueen suomalaisista Granlundin lisäksi myös Mikko Koivu (0+1) ja Erik Haula (0+1) pääsivät pisteille. Jetsin Patrik Laine jäi pisteittä, mutta Joel Armia nappasi syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin.

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 6-3
Blackhawks kasvatti eronsa lännen sarjataulukossa toisena olevaan Wildiin jo seitsemään pisteeseen, vaikka Avalanchea vastaan olikin vaikeaa. Patrick Kane teki Blackhawksille johtomaalin, mutta Mikhail Grigorenko toi Avalanchen tasoihin ja vei johtoon. Toisessa erässä Mikko Rantanen saalisti syöttöpisteen Sven Andrighetton 3-1-johtomaaliin. Päätöserän puolivälissä Blackhawks tuli jälleen mukaan peliin ja karkasi vastustamattomasti voittoon. Jonathan Toews teki kaksi maalia, ja Richard Panik, Artemi Panarin sekä Marcus Kruger viimeistelivät kukin kerran.
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-3 ja.
Valtteri Filppula syötti toisen erän puolivälissä Flyersin 2-0-maalin, mutta puolitoista minuuttia myöhemmin Teuvo Teräväinen oli syöttöpisteen arvoisesti mukana alustamassa Hurricanesin kavennusmaalia. Elias Lindholm toi Hurricanesin tasoihin erän lopussa, ja päätöserässä Sebastian Aho ja Lindholm nappasivat syöttöpisteet Jordan Staalin johtomaaliin. Flyers ei luovuttanut, ja Travis Konecny iski tasoituksen 43 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jatkoaika vanheni vain 38 sekuntia, kun Brayden Schenn teki Flyersille voittomaalin. Syöttöpisteet merkkautti tasoitusmaalinkin alustanut kaksikko Ivan Provorov ja Sean Couturier.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-1
Senatorsilla oli mahdollisuus nousta tasapisteisiin Atlantic-divisioonan kärkijoukkue Canadiensin kanssa, mutta ero kasvoikin neljään pisteeseen. Tomas Plekanec teki avausmaalin, ja Senatorsin Tom Pyatt kuittasi vielä tämän. Jordie Benn vei avauserän lopussa Canadiensin jälleen johtoon. Maalittoman toisen erän jälkeen Paul Byron teki Canadiensille kolmannen maalin, ja Nathan Beaulieu viimeisteli loppulukemat. Canadiensin Artturi Lehkonen pelasi 14.01 ja jäi pisteittä. Jyrki Jokipakka ei ollut Senatorsin kokoonpanossa.
Calgary Flames - Los Angeles Kings 5-2
Sean Monahan vei Flamesin johtoon avauserässä, ja Kings ei noussut missään vaiheessa enää tasoihin. Monahanin maalin jälkeen Flamesilta onnistuivat Michael Stone, Mark Giordano, Johnny Gaudreau ja Kris Versteeg. Kingsin 1-2-kavennuksen teki Anze Kopitar ja 2-4-kavennuksen Nic Dowd. Flames on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan yhdeksän.