CHI-NSH: Blackhawks rynnistää jatkoaikavoittoon

Keskiviikkoinen ottelukierros tyhjässä hallissa ei uhku äärimmäisiä tunnetiloja, mutta tässä vaiheessa kautta panosten kasvaminen alkaa laittaa adrenaliinin virtaamaan hurjemmin kuin aikoihin.

Chicago Blackhawks tiesi täsmälleen, kuinka tärkeistä asioista United Centerissä pelattiin. Vastassa oli Nashville Predators ja Discover Central -divisioonan tilanteen huomioiden kaksi sarjapistettä olivat molemmille osapuolille elintärkeät.
- Ehdottomasti kauden tärkein ottelu. Myöhemmin tulee joitakin vielä tärkeämpiä otteluita, mutta yritämme mennä yksi kerrallaan ja tämä oli toistaiseksi varmaan merkittävin. Nyt siirrymme taas kohti seuraavaa tärkeintä ottelua ja niin edelleen, pohdiskeli Blackhawksin hyökkääjä Brandon Hagel.

CHI-NSH: Hagel huipentaa Blackhawksin kirin

Selkeitä syitä Nashville Predatorsin kohtaamisen tärkeydelle oli kaksi. Ensinnäkin Blackhawksilla oli jäljellä enää kymmenen ottelua runkosarjassa - ja pahimmassa tapauksessa koko kaudella. Toiseksi Predators on juuri se joukkue, jota Chicago yrittää jahdata sarjataulukossa. Joukkueiden välinen ero on pieni, ja pelissä on paikka auringossa eli pudotuspeleissä.
Blackhawksin pelaajilta kuultuun hehkutukseen löytyy vielä kolmaskin syy. Vaikka Pius Suter iski Chicagolle ottelun avausmaalin, olivat neljä seuraavaa osumaa Predatorsin käsialaa. Kolmannen erän alkuhetkillä Nashville johti ottelua 4-1 ja isäntien tilanne näytti lohduttomalta. Virtaus kuitenkin kääntyi totaalisesti erän keskivaiheilla. Blackhawks teki kolme maalia alle kolmessa minuutissa ja nousi tasoihin. Jatkoajalla sankariksi ponnisti Hagel.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
- Sinnikäs nousu. Laitoimme itsemme aika hankalaan asemaan. Tämä oli tärkeä ottelu, mutta emme antaneet periksi. Olen ehdottomasti ylpeä reagoinnistamme. Voimme varmasti tehdä asiat itsellemme vähän helpommiksikin. Malcolm Subban oli meille tärkeä ja otti ratkaisevia torjuntoja, Chicagon päävalmentaja Jeremy Colliton sanoi.
Blackhawksin seurahistoria on pitkä, mutta tällaisia nousuja on vaikeaa löytää edes sieltä. Chicago on noussut viimeisten kymmenen minuutin aikana kolmen maalin takaa voittoon vain kerran aiemmin, vuonna 1987 Wayne Gretzkyä ja Edmonton Oilersia vastaan.
- Hassu peli. Joskus tätä on vaikea selittää. Minusta loimme ihan hyvin tilanteita myös alussa. Saimme yhden kavennuksen ja siitä vähän virtaa, mutta vasta toinen selvästi sytytti joukkueen, Colliton kertasi huimaa nousua.
Hagel iski ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu kolme minuuttia.

CHI-NSH: Kubalik tasoittaa suoraan Suterin syötöstä

• Näin se vain joskus taitaa mennä. Kun pelaamme oikealla tavalla, olemme hyvä joukkue, joka osaa tehdä maaleja. Vaikeudet eivät sopineet tämän joukkueen luonteeseen lainkaan, totesi kolmen pisteen iltaa viettänyt Hagel.
    Voiton myötä Blackhawks nousi päälle piste per peli -tahdin kerättyään 47 ottelustaan 49 pistettä. Se on silti divisioonassaan vasta kuudentena. Predators pitää kiinni nelossijasta, eli viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja on kolme pistettä edellä yhden ottelun enemmän pelanneena.
    Otteluiden tärkeys ei siis ainakaan ole katoamassa huhtikuun edetessä kohti loppuaan - vaan täsmälleen päinvastoin. Kuten Hagel runoili, seuraava kauden tärkein ottelu pelataan jo perjantaina, sillä silloinkin vastassa on Nashville.
    Blackhawksin leirissä toivotaan, että vasta kauden seitsemännessä kohtaamisessa irronnut ensimmäinen voitto Predatorsista siivittää sen nyt myös aivan pääkilpailijansa kannoille.