CAR 7, BOS 1

Jesperi Kotkaniemi iski kaksi maalia ja Teuvo Teräväinen yhden, kun Carolina Hurricanes jyräsi Boston Bruinsin tiistain kierroksella lukemin 7-1.

Hurricanes paukutti ottelun avauserässä viisi maalia reilun 13 minuutin sisään ja hääti Bruinsin tolppien välissä vartioineen Tuukka Raskin vaihtoon. Ensimmäisen erätauon jälkeen maalille luisteli Linus Ullmark, jolle merkattiin 20 torjuntaa. Kiekko kuitenkin sujahti Ullmarkin ohi verkkoon kaksi kertaa päätöserässä, kun Hurricanes takoi kaksi maalia ylivoimalla. Sebastian Aho sai niistä jälkimmäiseen syöttöpisteen.
Kauden toisen ottelunsa pelannut Rask päästi 12 laukauksesta taakseen viisi, eikä Bruins pystynyt enää nousemaan otteluun mukaan. Joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi suoraan, että he olivat täysin aseettomia joka osa-alueella paremmin pelannutta Hurricanesia vastaan. Valmentajan mielestä he eivät olisi pärjänneet illan pelillään edes liigan huonoimmalle joukkueelle, saati sitten yhdelle parhaista.

BOS-CAR: Hurricanesin viiden maalin avauserä

• Ei ollut kyse väsymyksestä tai mistään muustakaan. Emme vain taistelleet ja maksoimme siitä kovan hinnan, Cassidy harmitteli kauden suurinumeroisimman tappion jälkeen.
    Rask puolestaan totesi, että maalivahdin kuuluu auttaa joukkuettaan, kun kenttäpelaajille sattuu sellainen ilta, ettei peli oikein kulje. Hän ei nyt pystynyt siihen, ja lumipallo lähti vyörymään väärään suuntaan.
    - Minun olisi pitänyt torjua pari kolme tehdyistä maaleista ensimmäisessä erässä, niin ottelu olisi ollut tiukempi. Tämmöinen ilta tällä kertaa, hän ruoti tappiota, johon katkesi Bruinsin viiden ottelun voittoputki.
    Hurricanesilla pitkä tauko vieraspeleistä
    Hurricanes ei ollut pelannut vierasottelua 17 päivään koronatartunnoista johtuneiden ottelusiirtojen takia. Se kuitenkin aloitti ottelun räväkästi ja nöyryytti Bruinsia tämän kotijäällä. Boston päästi edellisen kerran viisi maalia avauserässä 3. maaliskuuta 2008 Washington Capitalsia vastaan pelatussa vierasottelussa. Bostonin kotihallissa vierasjoukkue ei ollut takonut viittä maalia ensimmäisessä erässä sitten vuoden 1982.
    - Meillä oli selkeä tavoite, johon pyrimme. Käytimme paikat hyväksemme. Niin ei aina käy, sillä usein pelaamme juuri samanlaisen erän, jonka jälkeen olemme kuitenkin tappiolla 0-1. Onnistuimme viimeistelyssä, sillä kaikki tuntui uppoavan maaliin, kun teimme asiat oikein, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour pohti ensimmäisen erän rynnistystä.
    Carolinan sankareita suomalaishyökkääjien lisäksi olivat puolustajat Jaccob Slavin (1+2) ja Tony DeAngelo (0+3), joille kirjattiin yhteensä kuusi tehopistettä. Slavin muisteli ottelun jälkeen, kuinka viime kaudella Dougie Hamilton oli puolustajista se, jolle merkattiin paljon tehopisteitä. Tällä kaudella roolin on ottanut DeAngelo, jolla on 22 syöttöpistettä - vain yksi vähemmän kuin joukkueen sisäistä syöttöpörssiä johtavalla Aholla.
    - Hän (DeAngelo) pelaa uskomatonta kautta, ja on hienoa, että takalinjoilta tehdään pisteitä. Tony ja minä olemme pelanneet hyvin yhteen, ja toivottavasti keskinäinen kemiamme vain paranee. Kiekon toimittaminen hänelle ei ole koskaan huono vaihtoehto, Slavin myhäili.
    Hurricanes (26-8-2) nousi voitollaan Metropolitan-divisioonan kärkeen. Se on tasapisteissä New York Rangersin (25-10-4) kanssa, mutta on pelannut kolme ottelua vähemmän.