capsRR

Washington Capitals otti toisen pudotuspelikierroksen ensimmäisen voittonsa kukistaessaan sarjan kolmannessa ottelussa Pittsburgh Penguinsin maalein 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0). Ottelu ratkesi lopulta ensimmäisessä jatkoerässä, kun Capitalsin puolustaja Kevin Shattenkirk teki voittomaalin ja kavensi otteluvoitot 1-2:een.
Tappion lisäksi Penguinsille huolta aiheutti myös joukkueen kapteeni Sidney Crosbyn loukkaantuminen ottelun avauserässä. Crosby luisteli hyökkäyksen kärkenä kohti Capitalsin päätyä ja väisti maalin oikealle puolelle, ettei osuisi maalivahtiin. Capitalsin Matt Niskanen käytti poikittaista mailaa Crosbyn pysäyttämiseen maalin vieressä.

Poikittainen maila osui Penguinsin tähtihyökkääjän päähän. Crosby kaatui ja jäi pitkäksi aikaa makaamaan jäälle. Tämän jälkeen hän luisteli pukuhuoneeseen hoitotoimenpiteitä varten eikä palannut enää peliin. Vamman vakavuudesta ja mahdollisesta poissaolon pituudesta ei ollut ottelun jälkeen vielä tietoa.
- Se oli kova paikka joukkueellemme, koska Crosby on meidän kapteenimme ja johtajamme. Joukkue taisteli kuitenkin hyvin ottelun loppuun saakka, ja monet pelaajat kantoivat vastuuta. Crosbyn poissaolo näkyi myös ylivoimapelissämme, koska hän on erittäin tärkeä palanen niissäkin tilanteissa, Penguinsin puolustaja Justin Schultz kertoi NHL.comille.
Niskanen sai tempustaan 5+10 minuutin rangaistuksen, mutta Penguins ei saanut hyödynnettyä ylivoimatilaisuuttaan. Lopuksi Jevgeni Malkin otti kahden minuutin rangaistuksen ja torpedoi joukkueensa mahdollisuuden ylivoimamaalin tekemiseen. Erän puolivälin jälkeen Penguinsin Carl Hagelin ja Bryan Rust ottivat peräkkäin kahden minuutin rangaistukset, ja Capitals hyödynsi viidellä kolmea vastaan -ylivoiman.
Aleksandr Ovetshkin ja Justin Williams pelasivat kiekon lähes nollakulmaan pelintekijä Nicklas Bäckströmille (1+1), jonka yllättävä laukaus painui maaliin Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleuryn mailan ja puolustaja Ian Colen varusteiden kautta.
Toisessa erässä Penguins pommitti 15 laukauksella Braden Holtbyn vartioimaa Capitalsin maalia. Toimettomaksi ei jäänyt myöskään Fleury, jolle kertyi erän aikana 11 torjuntaa. Holtby torjui ottelussa kaikkiaan 28 ja Fleury 30 kertaa.
Kolmannen erän puolivälissä Jevgeni Kuznetsov (1+1) lisäsi Penguinsin tuskaa iskemällä Capitalsille toisen maalin. Marcus Johansson ja Justin Williams (0+2) toimittivat vastahyökkäyksessä kiekon Kuznetsoville, joka viimeisteli saatuaan kiekon haltuunsa.
Penguins onnistui kuitenkin kirimään tasoihin ottelun varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin aikana ja antoi oivan näytteen taistelukyvystään. Joukkue otti maalivahdin pois ja laittoi kaukaloon kuudennen kenttäpelaajan. Kuusikko loi maalintekopaikan Jevgeni Malkinille, joka laukoi pelivälineen Holtbyn ohi ajassa 58.07.
Hetken kuluttua Malkin ja hänen maaliinsa syöttöpisteen Phil Kesselin ohella merkkauttanut Justin Schultz olivat jälleen pahanteossa. Malkin sai kiekon Chris Kunitzilta ja syötti siniviivalla olleelle Schultzille, joka laukoi tulisesti ja tasoitti ottelun 2-2:een. Varsinaista peliaikaa oli tuossa vaiheessa jäljellä minuutti ja viisi sekuntia.
- Penguins on vaarallinen joukkue, ja annoimme heidän nousta mukaan peliin kahden maalin takaa. Niin ei olisi saanut tapahtua, Capitalsin Nicklas Bäckström tuumi NHL.comin haastattelussa.
Capitals ei lannistunut, vaikka menetti kahden maalin johtonsa. Kun Penguinsin Trevor Daley sai jatkoerässä kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä, ei Capitals jättänyt paikkaansa käyttämättä. Nicklas Bäckström ja Jevgeni Kuznetsov toivat kiekon hyökkäysalueelle toimittaen pelivälineen lopulta puolustaja Kevin Shattenkirkille, joka laukoi pelaajaruuhkaan. Kiekko painui Penguinsin maaliin, ja pittsburghilaisyleisö hiljeni.
- Tämä olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan. Pidin taisteluasenteestamme. Meillä ei ole kerrottavaa loukkaantuneista. Heidän tilanteensa arvioidaan yön jälkeen, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kertoi Penguinsin Twitterissä.
Crosbyn lisäksi Penguins menetti myös Conor Shearyn, joka törmäsi toisessa erässä ketjukaverinsa Patric Hörnqvistin kanssa. Päävalmentaja Sullivanin mukaan lähestymistapa seuraavaan otteluun ei muutu, pelasi Crosby tai ei.
- Toivotaan tietysti, ettei niin tapahdu, Sullivan viittasi NHL.comin haastattelussa Crosbyn mahdolliseen poissaoloon seuraavasta ottelusta.
- Joukkueellamme on sen verran luonnetta ja taitoa, että pystymme selviämään loukkaantumisista. Olemme selviytyneet niistä aiemminkin tällä kaudella, ja jatkamme samaa rataa, Sullivan lisäsi.
Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi 17.38 ja jäi plus-miinustilastossa pakkaselle yhden maalin verran. Hän oli jäällä, kun Capitals teki toisen maalinsa.
Capitals nosti hienosti tasoaan edellisen ottelun jälkeen. Tuolloin joukkue hävisi kotikaukalossaan lukemin 2-6.
- Teimme nyt monilla osa-alueilla paremmin hommia kuin aiemmin. Löysimme keinot ottelun voittamiseen, vaikka menetimme lopussa johtoasemamme, Capitalsin hyökkääjä T.J. Oshie kertoi NHL.comille.
Ottelusarja jatkuu keskiviikkona, jolloin Capitals yrittää napata toisen peräkkäisen vierasvoiton ja tasoittaa otteluvoitot 2-2:een. Itäisen konferenssin loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa.