MTL-NYR-final 4-16

Montreal Canadiens sai täydellisen alun kahden vierasottelun reissulleen. New Yorkiin matkustaessa otteluvoitot olivat 1-1, mutta Canadiens siirtyi sunnuntai-illan voitollaan ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Canadiens päihitti Rangersin kolmannessa kohtaamisessa maalein 3-1. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä toisen erän lopulle saakka, kunnes Artturi Lehkonen teki Canadiensille 1-0-johtomaalin ylivoimalla. Maali oli Lehkoselle ensimmäinen pudotuspelitäysosuma NHL:ssä. Ottelussa neljästi kohti vastustajan maalia laukonut ja peliajan 12.39 kellottanut Lehkonen iski kiekon verkkoon B-pisteiden välistä Tomas Plekanecin ja Brendan Gallagherin esityöstä.
Vähän ennen päätöserän puoliväliä Shea Weber vei Canadiensin kahden maalin karkumatkalle, ja erän loppupuolella Aleksandr Radulov viimeisteli 3-0-osuman. Rangersin Brady Skjei kavensi kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lehkosen tavoin myös Skjei teki ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Enempään Rangersin kiri ei kotikaukalossa kuitenkaan riittänyt.
Radulov on ollut pudotuspeleissä erinomaisessa vireessä. Venäläishyökkääjällä on kolmen ottelun jälkeen koossa 2+3=5 pistettä. Sunnuntaina hän kirjautti maalinsa lisäksi myös kakkossyötön Weberin ylivoimaosumaan.
Montrealin maalilla vahvassa vireessä jatkanut Carey Price torjui ottelussa 20 kertaa. Rangersin Henrik Lundqvist torjui 26 kertaa Antti Raannan toimiessa luukkuvahtina.
Ottelusarjan neljäs kamppailu pelataan New Yorkissa tiistaina. Rangersin olisi parannettava pudotuspeliesityksiään Madison Square Gardenissa, sillä joukkue on hävinnyt kotonaan jo kuusi playoff-ottelua peräkkäin. Rangers ei ole vielä pakkovoiton edessä, mutta otteluvoittojen tasoittaminen antaisi hyvät lähtökohdat loppuviikon vierasotteluun.