Pastrnak ja Marchand johdattivat Bruinsin voittoon

Boston Bruins osoitti henkisen vahvuutensa, kun se kaatoi ensimmäisen kierroksen otteluparin neljännessä kohtaamisessa Toronto Maple Lafsin maalein 6-4. Ottelun ykköstykkinä hääri Bruinsin Brad Marchand, joka keräsi tililleen tehot 1+2.

• Kun olet ollut riittävän pitkään kuvioissa, ymmärrät paremmin pudotuspelien hengen. Kukaan ei odota, että voitamme neljä ottelua putkeen. Haluamme mennä tällä ryhmällä pitkälle, mutta meidän täytyy taistella sekä hyvinä että huonoina aikoina. Olemme kuin kotonamme erilaisissa tilanteissa, ylisti Marchand.
    Maple Leafs meni edellisessä kotiottelussaan sarjassa 2-1 johtoon, mutta Bruins ei ollut yllätettävissä toista kertaa peräkkäin. Samalla vaahteranlehdet menettivät ryöstämänsä kotiedun, kun sarjaa lähdetään jatkamaan Bostoniin tasatilanteesta 2-2. Viides ottelu pelataan perjantaina.
    [Lue ottelusarjan BOS-TOR kaikki jutut täältä]
    Bruins tarjoili kylmää vettä kotiyleisön niskaan heti alkuminuuteilla, kun Charlie McAvoy vei ylivoimalla vierasjoukkueen johtoon vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Marchand lisäsi Bruinsin johdon kahteen maaliin ajassa 6.38, mutta Leafs pääsi peliin mukaan erän lopussa, kun Zach Hyman onnistui avaamaan kotijoukkueen maalitilin.
    - He tulivat peliin todella vahvasti ja hyödynsivät paikkansa. Emme ehkä osanneet odottaa sitä kunnolla, harmitteli vaahteranlehtien kassari Frederik Andersen.
    Toronton kiihkeä kotiyleisö ehti jo innostua, kun Auston Matthews tasoitti pelin heti toisen erän alussa, mutta vierasjoukkue pilasi sen ilon nopeasti. Bruinsin hyökkääjä David Pastrnak iski kaksi rysää alle kahden minuutin sisään ja vei vierailijat 4-2 johtoon.
    - Hän on sellainen pelaaja, jonka voi luottaa tekevän tulosta hyökkäyspäässä, mutta hän pystyy silti pelaamaan hyvää kahden suunnan kiekkoa. Oli hienoa nähdä Davidin onnistuvan, koska maalintekijät voivat muuten turhautua. En sano, että hän oli vielä siinä pisteessä, mutta nämä kaksi maalia antoivat hänelle varmasti lisää virtaa, kehui Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.

TOR-BOS: Pastrnak iskee kaksi pikamaalia

Ottelu näytti jo ratkenneen, kun Zdeno Chara lisäsi Bostonin johdon kolmannessa erässä jo kolmeen maaliin, mutta Maple Leafs nousi ottelussa vielä maalin päähän Matthewsin ja Travis Dermottin osumilla. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Bruinsin Joakim Nordström niittasi loppulukemat tyhjään rysään.
- Puhuimme pukukopissa molemmilla erätauoilla, että meidän täytyy vain jatkaa taistelua. Kopissamme ei tunneta luovuttamista. Tänään annoimme itsellemme mahdollisuuden, mutta se ei aivan riittänyt, totesi Matthews.
Ottelun suomalaisista Maple Leafsin Kasperi Kapanen pelasi 18.30, taklasi neljä kertaa ja keräsi plus-miinuslukemakseen +1. Bruinsin Tuukka Rask pelasi vahvan ottelun ja pysäytti maalillaan 38 laukausta.
- Kun he tekivät neljännen maalinsa, me selvisimme hienosti. Pystyimme olemaan riittävän rentoja, saimme momentumia itsellemme ja kulutimme aikaa. Joukkueessamme on riittävästi kokemusta, joten emme panikoi, tuumi Rask.