binnington kuraly goal

St. Louis Blues lähti Boston Bruinsia vastaan pelattaviin Stanley Cup -finaaleihin selvänä altavastaajana. Nuottipaitojen elinehtona on pidetty otteluiden alkuja, joissa se pystyy horjuttamaan Bruinsia ja määräämään illan tahdin, ja sen joukkue on myös sisäistänyt.

Ensimmäinen finaali alkoi juuri niin kuin Blues halusi: joukkue kesti bostonilaisten alun rynnistyksen ja käänsi pelin pikkuhiljaa kotijoukkueen päätyyn. Blues taisteli jokaisen tilanteen loppuun asti ja onnistui luomaan liikennettä Tuukka Raskin vartioimalle maalille. Myös tehokkuutta löytyi, kun Brayden Schenn pääsi iskemään ottelun avausmaalin reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Blues pelasi vieraskaukalossa juuri niin kuin se pitikin.
Bluesin hyvä vire jatkui toisen erän alussa, kun Bruins puolusti lepsusti. Vladimir Tarasenko löi kiekon ohi Tuukka Raskin ja siirsi vieraat 2-0 johtoon.

BOS-STL: Tarasenko iskee kiekon reppuun

Tarasenkon osumasta kului kuitenkin vain reilu minuutti, kun kotijoukkue kavensi Connor Cliftonin osumalla. Siihen myös päättyi Bluesin pyristely. Loistava ottelun alku kariutui etenkin jäähyilyyn, sillä Blues otti ottelun puolivälin paikkeilla jo illan neljännen jäähynsä, mikä on auttamatta liian suuri määrä näissä karkeloissa. Neljäs ylivoima tuotti Bruinsille tulosta, kun Charlie McAvoyn rannelaukaus painui Jordan Binningtonin selän taakse pelikellon pysähtyessä aikaan 32:41.
Tasoitusosuma oli viimeinen niitti vieraille, jotka eivät enää saaneet juonesta kiinni loppupelin aikana. Bluesin hyökkäyspeli loppui täysin, ja aika kului lähinnä puolustusalueella. Raskin ei tarvinnut enää venyä sen suurempiin suorituksiin Bruinsin maalilla, ja hänelle merkattiinkin koko ottelussa vain 18 torjuntaa. Binnington joutui torjuntatöihin 34 kertaa.
Bruinsin voittomaalin laukoi päätöserässä Sean Kuraly. Brad Marchand kaunisteli lopussa lukemia iskemällä pikkumustan tyhjään rysään.
- Kun pääsimme 2-0 johtoon, emme enää pelanneet omalla tasollamme. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta sitten homma levisi. Meidän olisi pitänyt olla huolellisempia kiekon kanssa, manasi Schenn.

BOS-STL: Kuraly vie Bruinsin johtoon päätöserässä

Bluesin päävalmentaja Craig Berube totesi, että hänen joukkueensa pelaaminen muuttui täysin toisessa erässä.
- Ensimmäinen erä oli hyvä, teimme paljon oikeita asioita, mutta toisessa erässä lopetimme luistelun ja kiekon liikuttamisen sekä otimme jäähyjä, Berube harmitteli.
Jäähyherkkyys oli yksi merkittävimpiä tekijöitä vieraiden leirissä. Joukkue otti ottelussa viisi jäähyä, joista Bruins rokotti kerran. Vaikka kotijoukkue teki ylivoimalla vain yhden täysosuman, oli niiden merkitys paljon isompi, sillä Bruins pääsi ylivoimapyöritysten ansiosta kiekolliseen peliin paremmin kiinni. Bluesin kannalta turhauttavinta on, että viidestä jäähystä peräti neljä oli täysin turhia.
- Meidän pitää olla paljon kurinalaisempia. Siinä annoimme edun vastustajalle tänään, Schenn myönsi.
Jäähyilyn lisäksi Bluesin pelissä oli monia muitakin isoja heikkouksia. Etenkin hyökkäyspeli jätti pahan maun suuhun, sillä Bluesin hyvät maalintekopaikat jäivät vähiin, eikä Raskin tarvinnut esittää todellisia huipputorjuntoja. Muun muassa Ryan O'Reilly, Jaden Schwartz ja Tyler Bozak merkkauttivat kukin vain yhden laukauksen maalia päin. Tarasenko ampui maalia kohti vain kahdesti.
******Lisää aiheesta: [Bruins kaatoi Bluesin ensimmäisessä finaalissa]
- Emme testanneet häntä (Raskia) tarpeeksi. Hän on maailmanluokan maalivahti, joten meidän täytyy ampua enemmän ja saada liikettä maalille, Schenn jatkoi.
Myös maalivahtipelissä riittää parannettavaa. Huimaa tulokaskautta pelaava Binnington ei kyennyt parhaimpaansa finaalien avausottelussa, sillä hän olisi voinut estää McAvoyn ja Kuralyn osumat. McAvoyn rannelaukaus upposi liian helposti Binningtonin hanskapuolelta, ja Kuralyn osumaa edelsi Binningtonin antama helppo paluukiekko.
- Hän pelasi ihan hyvin, mutta teimme hänelle homman hankalaksi monilla kiekonmenetyksillä, Berube sanoi maalivahdistaan.
Binnington kuitenkin tietää, että häneltä odotetaan enemmän.
- Minun täytyy olla parempi, nuori veskari painotti.
[Lue ottelusarjan BOS-STL kaikki jutut täältä]
- He saivat ensimmäisen maalin jälkeen momentumin ja tulivat kovaa päälle. Sen tunsi melkein heti, että nyt he painavat kovaa meidän kimppuumme.
Blues pääsee yrittämään sarjan tasoitusta keskiviikkona. Sen täytyy tuolloinkin keskittyä saamaan vahva alku otteluun, mutta sen täytyy myös keksiä, miten se pystyy pitämään vireen yllä. Ainakin turhien jäähyjen välttäminen on yksi avaintekijöistä.
- Vaikka tänään ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, haluamme olla vieläkin parempia alussa. Sen jälkeen meidän täytyy pystyä olemaan parempia johtoasemassa. Meidän täytyy keskittyä etenkin maalien jälkeisiin vaihtoihin, kiteytti Bluesin hyökkääjä David Perron.