St. Louis Blues aloitti kautensa kolmen ottelun vieraspelikiertueella ja palasi kotiin kolmen voiton kanssa. Päävalmentaja Craig Berube voi olla tyytyväinen, vaikka ylivoimalla pelatessa tilaisuuksia onkin hukattu liikaa. Blues on päässyt ylivoimalla yrittämään maalia kaikkiaan seitsemän kertaa, ja tuloksena on kaksi maalia.

Bluesin kiertue päättyi keskiviikkona Las Vegasissa, kun isäntäjoukkue Golden Knights kaatui lukemin 3-1. Bluesin voitto oli sikäli historiallinen, että koskaan aikaisemmin se ei ole aloittanut kauttaan kolmen ottelun vierasvoittoputkella. Eikä kolmen ottelun voittoputki kauden alussa ole muutenkaan mikään tavanomainen saavutus, sillä edellisen kerran Blues pystyi siihen kaudella 2017-18.
- Pelasimme hyvin, vaikka Vegas teki avausmaalin ensimmäisessä erässä. Teimme hyvää työtä kolmannessa erässä, Berube viittasi Vladimir Tarasenkon voittomaaliksi jääneeseen 2-1 osumaan ja Ivan Barbasevin viimeistelemiin loppunumeroihin 3-1.
Kolmannen erän maalit ja oman maalin pitäminen puhtaana samaan aikaan olivat Bluesille tärkeitä korjausliikkeitä. Kiertueen ensimmäisessä ottelussa Blues kukisti Colorado Avalanchen 5-3, mutta antoi Avalanchelle kaksi maalia päätöserässä. Toisessa vierasottelussa Arizona Coyotes kärsi 4-7 tappion, mutta upotti kiekon kaksi kertaa Bluesin maaliin kolmannessa erässä.
Tarasenko tulitti Lehnerin maalia
Tarasenko laukoi keskiviikon ottelussa seitsemän kertaa kohti Robin Lehnerin vartioimaa Golden Knightsin maalia ja lopuksi ratkaisi pelin osumallaan. Beruben mielestä Tarasenko esitteli osaamistaan täydet 60 minuuttia: luisteli, hyökkäsi aggressiivisesti ja oli vahva kiekolla.

VGK-STL: Tarasenko hyödyntää tonttinsa

• Tässä liigassa pitää luistelemalla luoda itselleen tilaa, varsinkin kun vastassa on Vegasin kaltainen joukkue, joka ei anna aikaa ja tilaa. Tila on luotava itse, ja Tarasenko teki sen, valmentaja kehaisi.
    Berube painotti, että kolmen ottelun voittoputki on hieno asia, mutta ei sitä jäädä juhlimaan. Vegas-voitto oli jo unohdettu siihen mennessä, kun joukkue nousi lentokoneeseen ja lähti kotimatkalle.
    - Nyt aletaan jo keskittyä Los Angelesiin. Luotamme itseemme, mutta meidän täytyy vielä parantaa peliämme. Meidän täytyy pysyä pelisysteemissämme ja pelata oikealla tavalla. Emme voi pitää mitään itsestäänselvyytenä, hän pohti lauantaina Kingsiä vastaan pelattavaa kotiavausta.
    Tarasenko puolestaan sanoi, että hänen oli helppo iskeä voittomaali kavereiden (Jordan Kyrou ja Brayden Schenn) hyvästä alustuksesta. Hänen ei tarvinnut tehdä muuta kuin laittaa kiekko maaliin.
    - Jokainen pelasi vahvasti tänä iltana, mutta maalivahti (Jordan Binnington) ansaitsee suurimman kiitoksen, Tarasenko painotti.
    Binnington kehui vahvaa puolustuspelaamista
    Binnington oli Tarasenkon ohella Bluesin toinen sankari, sillä hänelle merkattiin 42 torjuntaa. Maalivahdin mielestä kiitos hänen hyvästä illastaan kuuluu koko joukkueelle.
    - Meidän puolustuspelaaminen oli todella vahvaa. Viiden kaverin yksikkö pelasi joka puolella jäätä hyvin yhteen. Maalinedusta siivottiin puhtaaksi, ja laukauksia blokattiin. Minun oli helppo torjua, sillä näin kiekon aina hyvin, Binnington totesi.
    Hän kertoi Vegas-otteluiden olevan aina hyvin kilpailuhenkisiä, ja siksi oli mukava voittaa. Toinen ilonaihe hänelle olivat omat maalit kolmannessa erässä ja vastustajan jättäminen nollille.
    - Kolmannen erän pelaamista on yritetty parantaa, ja sen eteen on tehty paljon töitä. Nyt laitettiin päätöserässä jalkaa kaasulle.
    Binnington summasi, että vieraspelikiertue oli hyvä, mutta nyt jatketaan työntekoa - ja otetaan yksi ottelu kerrallaan. Ajatuksia ei saa päästää karkaamaan sen pitemmälle.