Blues ensimmäisen Stanley Cupinsa kynnyksellä

St. Louis Blues haki arvokkaan vierasvoiton Bostonin TD Gardenista Stanley Cup -finaalisarjan viidennessä ottelussa torstaina. Bluesin voittolukemat merkittiin muotoon 2-1.

• Tämä oli meille aivan valtava voitto. Kautemme on ollut tähän mennessä upea. Olemme käyneet läpi paljon, mutta taistelu vain jatkuu. Emme ole missään kohtaa luovuttaneet toistemme suhteen. Se kaikki on lähentänyt meitä, varsinkin tällaisella hetkellä, Bluesin puolustaja Colton Parayko hehkutti summerin soitua.
    Kaikki oli valmiina upealle illalle, sillä Bruins sai vielä viime hetken vahvistuksena kokoonpanoonsa kapteeninsa Zdeno Charan. Konkaripuolustaja oli loukkaantunut sarjan edellisessä ottelussa saatuaan kiekosta kovan osuman kasvoihinsa, eikä välipäivinä puhuttu juuri muusta kuin Charan edellytyksistä palata kentälle sekä mahdollisista varamiehistä. Lujaluonteinen jätti kuitenkin marssikin torstaina jäälle auttamaan joukkuettaan kauden tärkeimmässä ottelussa.
    - Lääkärit antoivat hänelle luvan pelata pienin varauksin. Hän teki kuitenkin itse päätöksen pelata. Hän on meille tärkeä pelaaja, vaikka tiesimme, että hän ei olisi aivan täydessä kunnossa. Se kuitenkin kertoo paljon hänen luonteestaan ja halustaan pelata, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kehui.
    Panokset näkyivät ottelun alussa. Voittaja olisi enää voiton päässä Stanley Cupista, joten kumpikaan joukkue ei aikonut antautua helpolla. Sen myötä avauserästä tuli maaliton, vaikka Bruins olikin selkeästi askeleen edellä. St. Louisin maalivahti Jordan Binnington oli kuitenkin jälleen kerran mies paikallaan ja torjui heti ensimmäisessä erässä jo huimat 17 kertaa pitäen maalinsa puhtaana.

BOS-STL: O'Reilly osuu Sanfordin komeasta syötöstä

• Kaikki alkaa Binningtonista. Hän pelasi aivan loistavasti ja piti meidät mukana pelissä ensimmäisessä erässä. Säilytimme keskittymisemme ja onnistuimme hankkimaan momentumin takaisin silloin kun se alkoi siirtyä Bruinsille. Tämä on valtaisa voitto, St. Louisin hyökkääjä Ryan O'Reilly sanoi.
    Juurikin O'Reilly rikkoi kuparisen maalittoman avauserän jälkeen heti toisen erän alkajaisiksi. Blues-hyökkääjä teki jo kolmannen maalinsa kahteen viime otteluun saatuaan Zach Sanfordilta komean jalkojen välistä lähteneen syötön.
    Bostonille tarjottiin tilaisuuksia Binningtonin ohittamiseen ylivoimalla jokaisessa erässä, mutta erikoistilanteetkaan eivät tuoneet helpotusta kotijoukkueelle. Kolmesta tilaisuudesta yksikään ei tuottanut tulosta, ja viimeisen ylivoiman jälkeen heilui taas omissa.
    Oltiin kolmannen erän puolivälissä, kun vierasjohto tuplaantui. Asialla oli David Perron, joka pääsi laukomaan B-pisteen tuntumasta, eikä 19 kertaa viidennessä finaalissa torjunut Rask ennättänyt enää kunnon torjuntaan. Kiekko lipsahti jalkojen välistä maaliin.

BOS-STL: Perron tuplaa Bluesin johdon

Toinen takaisku olisi voinut lamauttaa Bruinsin, mutta karhut heräsivät vielä taistelemaan.
Kotijoukkue luuli saaneensa kiekon maaliin jo David Pastrnakin kamppaillessa Binningtonin kanssa, mutta videotarkistuksen jälkeen tehty ratkaisu tuki tuomareiden alkuperäistä ratkaisua, eikä kiekon havaittu ylittäneen maaliviivaa.
Kolme minuuttia Perronin 2-0 osuman jälkeen Boston kuitenkin sai vihdoin kiekon Binningtonin selän taakse. Maalintekijänä oli Jake DeBrusk, joka pommitti suoraan syötöstä kiekon Blues-maalin takayläkulmaan. Orastava kiri herätti Bruinsin toivon, mutta ei enää realisoitunut tasoitusmaaliksi.
[Lue ottelusarjan BOS-STL kaikki jutut täältä]
Maalintekijöiden lisäksi nuottipaitojen selvänä sankarina oli jälleen maalivahti Binnington, jolle kertyi lopulta peräti 38 torjuntaa.
TD Gardenin 17 565 katsojaa lähtivät kotiin pettyneinä Bluesin otettua jo kolmannen kiinnityksensä Stanley Cupiin.
- Pelasimme hyvin, tarpeeksi hyvin voittaaksemme. He pääsivät kuitenkin johtoon parin vaikean minuutin aikana. Pystyimme silti nousemaan vielä mukaan kamppailuun, kertasi Bruinsin keskushyökkääjä Patrice Bergeron.
Sarja siirtyy nyt takaisin Missouriin, missä Bluesilla on sunnuntaina mahdollisuus voittaa seurahistorian ensimmäinen mestaruus.
- Odotamme Bruinsilta parasta mahdollista iskua, joten meidän on vain pystyttävä antamaan itsellemme paras mahdollisuus voittaa, ennakoi Bluesin puolustaja Colton Parayko.