svPrime

Hyökkääjä Taylor Hall ratkaisi jatkoaikamaalillaan voiton New Jersey Devilsille, kun Devils kohtasi NHL Global Series Challenge -ottelussa sveitsiläisen SC Bernin. Sveitsissä pelatussa ottelussa voittajaa tärkeämpää oli se, millainen merkitys ottelulla oli pelaajille, Bernin seuraorganisaatiolle ja sveitsiläisyleisölle.

• Tämä oli iso ponnistus koko organisaatiolle, joka teki valtavasti töitä ottelun eteen. Pelaajille tämä oli mahtava mahdollisuus päästä pelaamaan NHL-joukkuetta vastaan. Aamusta asti tunnelma oli odottava, ja peräänkuulutin sitä, että pelistä pitää nauttia, SC Bernin päävalmentaja Kari Jalonen ruoti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
    NHL on toisinaan ripotellut harjoitusotteluita ja runkosarjaotteluita ympäri maailmaa. NHL-joukkueiden keskinäisten otteluiden lisäksi joukkueet ovat joskus kohdanneet harjoitusotteluissa myös eurooppalaisia joukkueita kuten tällä viikolla Bernissä ja Kölnissä.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    Kun Winnipeg Jetsin WHA-joukkue vieraili Suomessa reilut 40 vuotta sitten, pohjoisamerikkalainen jääkiekko oli Euroopassa vielä kummajainen. Muutama suomalainen tavoitteli uraa rapakon takana, mutta paikallisista sarjoista ja pelaajista tiedettiin varsin vähän.
    Nyt vieraiden maiden pelaajat ja sarjat ovat tuttuja esimerkiksi tiedonvälityksen nopeutumisen vuoksi, mutta maailman avartumisesta huolimatta NHL-joukkueen vierailu on silti aina erityinen tapahtuma.
    NHL:stä on tullut tuttu sarja eurooppalaisille, ja Devilsin sveitsiläispelaajat Nico Hischier ja Mirco Müller saivat maanantaina ainutlaatuisen tilaisuuden kiekkoilla NHL-joukkueensa kanssa kotimaassaan.
    - Tuollainen kannustus oli melkoinen tervetulotoivotus vierasjoukkueelle. Pohjois-Amerikassa kannustetaan kovaa, mutta täällä vierasjoukkuekin sai mahtavan vastaanoton, Hischier sanoi.

NJD@SCB: Yleisö ottaa vastaan Hischierin ja Müllerin

• Saimme kivan vastaanoton. On aina ilo pelata sveitsiläisyleisön edessä, ja oli mahtavaa olla avauskentällisessä, Müller komppasi maanmiestään.
    Devilsin päävalmentaja John Hynes nosti esiin ottelun merkityksen erityisesti sveitsiläiskaksikolleen.
    - Nicolle tämä oli iso hetki, kun fanit huusivat hänen nimeään. Fanit olivat mahtavia ja muistivat Nicoa ja Mircoa. Tämä oli muutenkin hyvä ottelu. Vastustaja taisteli mainiosti, ja etenkin toisesta erästä lähtien he pelasivat todella hyvin, Hynes tuumi.
    - Hallissa riitti energiaa. Tämä oli hieno ottelu molemmille organisaatiolle, ja se oli sitä erityisesti Bernille, hän jatkoi.

NJD@SCB: Hall tekee maalin jatkoajalla

Devilsille ottelu oli valmistautumista tällä viikolla alkavaan NHL-kauteen, jonka joukkue aloittaa Ruotsissa. Reissu Eurooppaan on hyvä lisä harjoituskauden ja pitkän runkosarjan väliin. Uusi maa, vastustaja ja jäähalli toivat mukavaa vaihtelua arkeen.
- Pelaajille ja faneille tämä oli mahtava kokemus. Faneillehan tämä oli valtava ottelu. Ja peli oli jännittävä. Teimme maalin, he tasoittivat ja me menimme taas johtoon, Hischier kertasi.
Andy Greene teki Devilsin 1-0 maalin avauserän loppupuolella. Simon Moser tasoitti toisessa erässä, mutta Devils karkasi uudestaan Ben Lovejoyn täysosumalla. Lähtökohdat kolmanteen erään olivat herkulliset.
- Ensimmäisessä erässä kunnioitimme isoja poikia vähän liikaa. Sen jälkeen toisessa ja kolmannessa erässä sekä jatkoajalla näytimme osaamistamme. Pidin tavasta, jolla pelasimme, Jalonen tuumi.
- Ensimmäisellä erätauolla sanoin, että kunnioitamme liikaa vastustajaa. Sitten löysimme rentouden pelaamiseen, itsekin kahdella kaudella NHL:ää pelannut Jalonen jatkoi.
Müller myönsi Devilsin olleen hetken ahdingossa.
- Toisesta erästä alkaen he painoivat kovasti päälle. Vastustaja pelasi muutenkin hyvin. Pääsimme jälleen kolmannessa niskan päälle, ja ottelu oli kaiken kaikkiaan loistava, Müller kertoi.
Päätöserässä Bern sai taas palkinnon, kun se nousi tasoihin Mark Arcobellon täysosumalla. Yhdysvaltalainen rokotti, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia. Jatkoajalla Devilsin viime kauden paras maalintekijä Taylor Hall iski sinetin ottelulle.

NJD@SCB: Arcobello yllättää Kinkaidin

• Onnittelen New Jerseyn valmentajia ja pelaajia voitosta. Meille tämä oli mahtava kokemus ja olemme kiitollisia siitä. Aloimme pelata omaa peliä ensimmäisen erän jälkeen, mutta pääasia oli se, millainen mahdollisuus tämä oli meille, Jalonen päätti.
    Devils aloittaa runkosarjansa lauantaina Göteborgissa, kun se kohtaa Edmonton Oilersin. Oilers lämmittelee keskiviikkona Kölner Haien vieraana Kölnissä.