MacKinnon

Colorado Avalanchen keskushyökkääjä Nathan MacKinnon joutuu olemaan sivussa tositoimista neljä viikkoa. Hän sai ylävartalovamman maanantaina Philadelphia Flyersia vastaan pelatun vierasottelun avauserässä.

MacKinnon poistui pukukopin puolelle, kun ensimmäistä erää oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. Hän näytti loukkaavan itseään hetkeä aiemmin ampuessaan laukauksen, jonka Flyersin hyökkääjä Scott Laughton blokkasi. Avalanche hävisi ottelun lopulta lukemin 3-5.
- Hän pelaa 25 minuuttia illassa ja kaikissa pelitilanteissa, joten meidän on myllättävä kaikki uusiksi. Meidän on vain yritettävä parhaamme, jatkettava uurastamista ja löydettävä kaverit, jotka pystyvät astumaan esiin. Tästä tulee kieltämättä haastavaa. Se on ollut sitä jo jonkin aikaa, ja tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi.
MacKinnon ehti pelata maanantaina viisi vaihtoa, kellottaa jääajan 4.58 ja tehdä esityön Alex Newhookin viimeistelemään ylivoimaosumaan, jolla Colorado siirtyi 1-0 johtoon ajassa 3.50. Syöttöpiste oli hänelle kauden 26:s, joten hän jakaa NHL:n syöttöpörssin kärkipaikan Edmonton Oilersin Connor McDavidin ja Tampa Bay Lightningn Nikita Kutsherovin kanssa. Kauden 23 ottelussaan 34 tehopistettä kerännyt MacKinnon on ollut Avalanchen tehokkain pelaaja.

Avalanchen kokoonpanosta olivat maanantaina sivussa loukkaantumisten vuoksi hyökkääjät Artturi Lehkonen (ylävartalovamma), Jean-Luc Foudy (alavartalovamma), Valeri Nichushkin (nilkkavamma), Evan Rodrigues (alavartalovamma) ja Shane Bowers (ylävartalovamma) sekä puolustajat Josh Manson (alavartalovamma), Bowen Byram (alavartalovamma) ja Kurtis MacDermid (alavartalovamma).
Hyökkääjät Gabriel Landeskog (polvi) ja Darren Helm (lonkka) eivät ole vielä pelanneet tällä kaudella, sillä he toipuvat yhä ennen kauden alkua tehdyistä leikkauksistaan.
- Meiltä tuntuu putoavan yksi avainpelaaja pois rivistä jokaisessa ottelussa, Bednar sadatteli.