Dostál byl navzdory porážce vyhlášen první hvězdou zápasu. A parádní výkon se pozitivně propsal i do jeho sezonních statistik. Rodák z Brna v průměru inkasuje 3,53 branky na utkání s 90,1 procentuální úspěšností zákroků.
"Když je v dobrém rozpoložení, má parametry elitního gólmana," zdůraznil hlavní trenér Ducks Greg Cronin. "Byl úžasný. Výborně se v brance pohyboval, reagoval na jednotlivé situace. Ukázal, že umí být agresivním brankářem, kterému se složitě dávají góly. Je sice postavou menším gólmanem, ale o to víc využívá své pohyblivosti."
Český reprezentant si navíc vysoký standard udržel po celé utkání. Napříč 60 minutami hry se nenašel moment, kdy by si vybral slabší období. Zkrátka na něj byl spoleh. A zatímco krajan Radko Gudas pro nemoc v sestavě Anaheimu chyběl, Dostál se činil.
"Vyhovovalo mi, že jsem byl v permanenci. Ve výsledku není podstatné, jestli na vás jde 20 nebo 40 střel. Úkol je pořád stejný, snažit se zastavit každý puk," uvedl Dostál. "Během zápasu jsem nevnímal, kolik mám zákroků. Soustředil jsem se pouze na to, abych pomohl mužstvu."
To se Dostálovi vydařilo náramně. Nebýt jeho, Ducks by si velmi pravděpodobně nesáhli ani na jeden bod. Kalifornský celek sice utrpěl třetí porážku v řadě a nadále je ukotven u dna tabulky Západní konference, jeho mladí hráči ale nabírají další a další zkušenosti. Dostál je jedním z nich.
"Věděli jsme, že nás nečeká nic snadného. Toronto má vynikající tým, disponují těmi nejvyššími ambicemi. Pro nás to byl další dobrý test," pokýval hlavou Cronin. "V domácím prostředí chcete vždycky uspět, ale myslím, že se hráči nemají za co stydět. Dali do toho všechno."
Další šance na ukončení série porážek se před Dostálem a spol. otevře v noci na sobotu, kdy Ducks opět ve vlastní hlavě vyzvou Winnipeg Jets.