AustonStar1203

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2021-22 aikana. Seuraavassa on liigan 10 kuuminta ryhmää torstaina 2.12. päättyneeltä viikolta.

Voimasuhteissa kärkisijoilla koko alkukauden keikkunut Carolina Hurricanes ajautui vaikeuksiin. Kuudesta viime ottelustaan viisi hävinnyt joukkue romahti listaykkösestä kokonaan joukon ulkopuolelle. New York Rangers teki väkevän nousun, ja kärkipaikalle kipusi Toronto Maple Leafs.
1. Toronto Maple Leafs (17-6-1)Viime viikon sijoitus: 2.

TOR-COL: Matthewsin neljäs NHL-hattutemppu

Viimeiset viisi viikkoa näyttävät kuin onnenpotkulta aamuruuhkassa: vihreät vilkkuvat Toronton napatessa voittoa voiton perään. Maple Leafsin edelliset peräkkäiset tappiot ovat lokakuun lopulta. Nyt se on voittanut viisi ottelua peräkkäin ja 17 viime ottelustaan 15. Kahdeksasta viimeisimmästä vastustajasta vain Colorado Avalanche onnistui tekemään Toronton verkkoon enemmän kuin kaksi maalia.
2. New York Rangers (14-4-3)Viime viikon sijoitus: 9.

NYR-BUF: Kakko osuu toisessa erässä

Manhattanilla on nähty hieno käänne. Viime kauden konttaus on vaihtunut komeisiin tuloksiin. Yhdeksän viime ottelunsa aikana Rangers on hävinnyt ainoastaan Torontolle, sillekin niukin 1-2 lukemin. Kaapo Kakko on kuin elpymisen ilmentymä: viime kaudella selvästi turhautunut hyökkääjä on saanut valmennukselta luottoa ja alkanut maksaa sitä takaisin. Pisteputki ehti katketa, mutta Kakon saldo seitsemästä viime ottelusta on kahdeksan pistettä.
3. Dallas Stars (12-7-2)Viime viikon sijoitus: -
Toinen viime kauden epäonnistuja. Dallasia ei ole näillä listoilla nähty, koska tämäkin syksy näytti pitkään synkältä. Nyt Stars on napannut kuusi voittoa peräkkäin ja yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan. Roope Hintz jäi torstaina pisteittä, mutta sitä ennen suomalaishyökkääjä oli iskenyt kymmenessä ottelussa hirmutehot 10+4=14. Starsista tuli torstaina NHL-historian ensimmäinen joukkue joka on tehnyt maalin ensimmäisten 75 sekunnin aikana neljässä ottelussa peräkkäin.
4. Colorado Avalanche (12-7-1)Viime viikon sijoitus:3.
Avalanche ottaa askeleen taaksepäin, mutta vielä ei ole syytä huoleen. Kuuden ottelun voittoputkensa jälkeen Colorado on ajautunut pieneen ailahteluun, sillä alla on nyt voitto, tappio, voitto, tappio, voitto. Pitää kuitenkin huomata, että nämä tappiot tulivat Torontolle ja Dallasille, eli kahdelle muulle kuumalle ryhmälle. Mikko Rantanen tykitti hattutempun viime viikonloppuna Nashville Predatorsin verkkoon.
5. Minnesota Wild (16-6-1)Viime viikon sijoitus: -
Viiden ottelun voittoputki, kuuden ottelun pisteputki. Maalinteko on toiminut ja voittoputken tehtyjen maalien keskiarvo on 4,6 osumaa per ottelu. Kirill Kaprizov heiluttaa tahtipuikkoa, neljän edellisen ottelun saldona on neljä maalia ja kuusi maalisyöttöä. Kaapo Kähkönen on torjunut kaksi voittoa peräkkäin, näiden pelien torjuntaprosentti on 93,5.
6. Calgary Flames (14-4-5)Viime viikon sijoitus:6.
Flamesin kausi alkoi väkevästi, sitten tuli notkahdus, mutta nyt näyttää taas paljon paremmalta. Yhdeksän ottelun jaksolta on tullut kahdeksan voittoa, ja pisteittä Calgary jäi ainoastaan Winnipeg Jetsiä vastaan käydyssä kamppailussa. Samalla jaksolla Flames on nollannut kolme vastustajaansa. Torstaina tuli kauden kymmenes vierasvoitto, eikä siihen vaadittu kuin 14 vierasottelua - vierassaldo sivuaa seuraennätystä, sillä kymppi tuli täyteen yhtä nopeasti myös kaudella 2009-10.
7. Edmonton Oilers (16-5-0)Viime viikon sijoitus: -
Viisi voittoa kuudesta viime ottelusta. Oilers on Pacific-divisioonan kakkosena, pisteen perässä kaksi ottelua enemmän pelannutta Flamesia. Pisteprosentilla mitattuna Edmonton on koko NHL:n paras joukkue. Connor McDavid sai täyteen 40 pistettä iskemällä tehot 1+3 Pittsburgh Penguinsia vastaan pelatussa ottelussa. Hänen lisäkseen siinä on onnistunut tällä kaudella ainoastaan joukkuekaveri Leon Draisaitl.
8. Florida Panthers (16-4-3)Viime viikon sijoitus: 5.
Panthers on myös ollut listan vakiokalustoa, yleensä aivan kärkisijoilla. Viime viikonloppuna tuli kaksi tappiota, mutta sen jälkeen Florida kaatoi Washington Capitalsin ja Buffalo Sabresin. Molemmat voitot olivat ehkä turhankin villejä maalijuhlia tuloksin 5-4 ja 7-4. Eetu Luostarinen teki kauden seitsemännen maalinsa, Anton Lundell puolestaan iski kahdesti Buffalon verkkoon ja päätti 11 ottelun maalittoman jaksonsa. Kapteeni Aleksander Barkovin paluu lähestyy.
9. Tampa Bay Lightning (13-5-4)Viime viikon sijoitus: 4.
Lightning hävisi marraskuussa ainoastaan kaksi ottelua, mikä on sille uusi seuraennätys. Andrei Vasilevskiy torjui viime viikolla peräkkäiset nollapelit Philadelphia Flyersista ja Seattle Krakenista. Lightning on Atlantic-divisioonan kolmonen, ja Floridan sekä Toronton kova kunto pakottavat mestarit venymään parhaimpaansa pysyäkseen kyydissä.
10. Washington Capitals (14-4-6)Viime viikon sijoitus:10.

WSH@CAR: Ovetshkin tekee uransa 749:nnen maalin

Capitals on hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin ensimmäisen kerran lähes kuukauteen. Ensin se romahti kolmen maalin johtoasemasta Panthersin käsittelyssä kolmannessa erässä, sitten 3-2 johdosta Chicago Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa - jälleen kolmannessa erässä.
Hilkulla: Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, San Jose Sharks, Anaheim Ducks, Boston Bruins, Seattle Kraken