Versteeg

Kahden ottelun maanantai NHL:ssä. Montreal Canadiens kaatoi Philadelphian Bell Centressä ja Calgary Flames voitti Blackhawksin seitsemännelle kierrokselle venyneen voittomaalikisan jälkeen Chicagossa.
Pelatut ottelut ja suomalaiset

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3-1
Aleksandr Radulov teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun Montreal Canadiens venytti voittoputkensa neljään maanantaina kotikentällään Bell Centressä. Brendan Gallagher ohjasi Radulovin suoraan syötöstä laukoman kiekon Philadelphia Flyersin maalivahti Steve Masonin taakse kolmannen erän lopussa.
Canadiensin valmentaja Michel Therrien oli siirtänyt Radulovin ykkösylivoimassa toiseksi viivamieheksi Shea Weberin rinnalle. Montrealin ylivoima oli ennen maanantaita tehnyt vain kolme maalia 21 yrityksestään.
Radulov syötti Weberin kauden toisen maalin toisessa erässä, Artturi Lehkonen sai tilanteesta uransa ensimmäisen syöttöpisteen.
Canadiensin maalivahti Carey Price torjui 31 kertaa ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Montreal nousi maanantain voitollaan NHL:n sarjataulukon ykköseksi.
Artturi Lehkonen: 0+1, +2, 5 laukausta, peliaika 15.49.

habs102416_169

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 2-3 RL
Chicagon United Centerissä tarvittiin peräti seitsemän kierroksen voittomaalikilpailu, ennen kuin kotiyleisölle tuttu mies, Kris Versteeg yllätti Corey Crawfordin. Versteeg kaatui kesken harhautuksensa, mutta onnistui silti pistämään kiekon maaliin. Voitto oli tärkeä NHL:n häntäpäähän jääneelle Calgary Flamesille ja maalivahti Brian Elliottille, jolle se oli kauden ensimmäinen. Elliott torjui ottelussa 32 kertaa.
Blackhawksin tehoton alivoimapeli on ollut yksi syksyn suurimmista huolenaiheista Chicagossa, eikä tilasto kaunistunut yhtään maanantain ottelussa. Calgary Flames teki molemmat maalinsa ylivoimalla, Sam Bennett ensimmäisessä erässä ja Sean Monahan toisessa.
Chicagon alivoimaprosentti on nyt koko NHL:n huonoin, 46.1%.
Calgary Flamesin Jyrki Jokipakan peliaika oli 13.40.
Illan kolme tähteä
Ykköstähti:
Aleksandr Radulov, Montreal Canadiens
1+2=3, +2. Erittäin aktiivinen ilta Canadiensin viime kesän hankinnalta.
Kakkostähti:
Jacub Voracek, Philadelphia Flyers
1+0=2, 5 laukausta, 18:32. Järjesti 15 laukausyritystä, joko ampumalla itse tai syöttämällä. Voracek on nyt NHL:n pistepörssin seitsemäntenä.
Kolmostähti:
Kris Versteeg, Calgary Flames
Ei saanut koeleirin jälkeen sopimusta Oilersiin, ratkaisi nyt Calgarylle tärkeän voiton. Pelasi varsinaisella peliajalla 13.49.
- Yritin vain heittää huonekalut eteen. Osuin kiekkoon vähän luistimellani.
Calgary Flamesin maalivahti Brian Elliott kolmannen erän lopun haamutorjunnastaan.
- Olen rikkonut paljon mailoja. Se oli vähän hullumpi pomppu, joka löysi tiensä sisään.
Montreal Canadiensin Shea Weber laukauksestaan, joka rikkoi matkallaan Flyersin Brayden Schennin mailan kuin tikun.
Poimintoja tiistain otteluista
Tiistaina NHL:ssä on vuorossa 11 ottelun kierros. Florida Panthers matkustaa Pittsburghiin Penguinsin vieraaksi. Vasta yhden voiton viidestä ottelustaan ottanut Arizona Coyotes yrittää kaunistella tilastojaan Newarkissa New Jersey Devilsin kotihallissa. Calgary Flames jatkaa vieraskiertuettaan St. Louisissa. Kaksi Kalifornian joukkuetta ottaa yhteen San Josessa, kun Sharks saa vieraakseen Anaheim Ducksin.