Matthews Tuch HC

Auston Matthewsin kauden 45. osuma vankisti hänen johtoaan liigan maalipörssin kärjessä, mutta se oli laiha lohtu Toronto Maple Leafsille, joka taipui sunnuntain kierroksella Buffalo Sabresille lukemin 2-5.

Maple Leafs hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa, kun Sabres oli sille liian kova vastus Hamiltonin Tim Hortons Fieldillä pelatussa vuoden 2022 NHL Heritage Classic -ulkoilmaottelussa. Torontolaiset kärsivät toisen tappionsa Sabresille vajaan kahden viikon sisällä, sillä Buffalo voitti edellisen kohtaamisen 2. maaliskuuta lukemin 5-1.

BUF-TOR: Heritage Classicin kiekonpudotusseremonia

Toronto on nyt päästänyt viimeksi pelaamissaan 12 ottelussa 10 kertaa vähintään neljä maalia. Sunnuntaisen ottelun jälkeen Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe ja maalivahti Petr Mrazek harmittelivat, ettei kiekko oikein pomppinut heille, Sabresille kyllä. Vinnie Hinostrozan 2-2 tasoitusmaali kimposi Toronton maaliin T.J. Brodien luistimesta, ja Mrazek näytti ensin pysäyttäneen Peyton Krebsin 4-2 osuman, mutta kiekko kuitenkin livahti verkkoon.
Sekä Keefe että Mrazek olivat sitä mieltä, että epäonniset maalit eivät kuvastaneet Maple Leafsin peliä, vaikka hyökkäyspelaaminen olisikin voinut olla tehokkaampaa.
- Huonoa tuuria, Mrazek totesi kahdesta epäonnen maalista ja lisäsi, ettei tappio tietenkään tunnu koskaan mukavalta.

BUF-TOR: Mrazek pitää avauserän maalittomana

Matthews viiden ottelun maaliputkessa
Liigan maalitykki Matthews paahtaa viiden ottelun mittaisessa maaliputkessa, jonka aikana hän on heiluttanut maaliverkkoa kahdeksan kertaa. Sunnuntaina hän vei Maple Leafsin 2-1 johtoon toisen erän alkuminuuteilla. Joukkueen avausmaalin maalin iski Ondrej Kase niin ikään toisessa erässä.
- Toisessa ja kolmannessa erässä kumpikin joukkue pääsi vauhtiin ja tottui olosuhteisiin, Matthews tuumi ottelun kulkua.

BUF-TOR: Matthews tekee kauden 45. osumansa

Hän tuskaili illan huonoa tuuria, mutta samaan aikaan muistutti siitä, että heidän täytyy pelata parempaa puolustuspeliä ja siivota maalin edusta kunnolla.
Keefe puolestaan sanoi, ettei hän lue liikaa ulkona pelatun ottelun tuloksesta, sillä olosuhteet vaihtelivat pelin aikana ja olivat muutenkin täysin erilaiset kuin normaaliolot hallissa.
- Ensimmäisessä erässä kaverit sanoivat pelaavaansa vastatuuleen, mutta sitten tuuli vähän asettui. Toisessa erässä saatiin luotua painetta ja tehtiin maalit. Petr teki hyviä torjuntoja. Olosuhteet eivät olleet helpot varsinkaan maalivahdille, päävalmentaja tuumasi.
Keefe jatkoi, että tulevalla viikolla on tilaisuuksia kohdata kovia joukkueita, ja sen jälkeen he tietävät paremmin, millainen joukkue Maple Leafs on.
Lisää aiheesta: [Sabres kesti Maple Leafsin paineen ja juhli Heritage Classicin voittoa]
Torontolaisilla edessään haastava viikko
Maple Leafs ei ole viime aikoina pystynyt voittamaan sen alapuolella sarjataulukossa olevia joukkueita, mutta kyse ei puolustaja Morgan Riellyn mukaan ole siitä, että he jotenkin pelaisivat vastustajan mukaan.
- Tilastoilla ei ole mitään merkitystä, sillä joka ilta täytyy laittaa parasta pöytään, hän painotti.
Rielly kertoi heidän puhuneen ennen ottelua siitä, kuinka tärkeistä pisteistä on kyse. Toronto tarvitsee lisää sarjapisteitä, mutta niitä ei ole nyt helposti saatavilla, sillä edessä on kova viikko. Maple Leafs isännöi Dallas Starsia ja Carolina Hurricanesia ennen kuin lähtee Nashville Predatorsin vieraaksi.
Toronto oli sunnuntain häviönsä jälkeen kolmantena Atlantic-divisioonassa Florida Panthersin ja Tampa Bay Lightningin jälkeen. Etumatka neljäntenä olevaan Boston Bruinsiin oli vain kaksi pistettä.
- Katsotaan nyt sitten, kuka on tiistaina maalissa, Keefe ei vielä paljastanut, kenet hän lähettää tolppien väliin Dallasia vastaan.