CAR-WPG: Teräväinen iskee kavennuksen ylivoimalla

Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Carolina Hurricanes osoitti torstain kierroksella luonnettaan ja venymiskykyään, kun joukkue nousi maukkaaseen 4-2 kotivoittoon Winnipeg Jetsistä.
Päävalmentaja Rob Brind'Amour sai joukkueeltaan juuri sitä, mitä ennen kauden tärkeimpiä pelejä kaivataan. Hurricanes ei antanut vastoinkäymisten lopulta häiritä vaan porhalsi voittoon päätöserän täysosumillaan.

• Viimeisen kuukauden aikana meillä on ollut paljon tällaisia pelejä, joissa ei voi pyytää joukkueelta enempää. Maalivahdit ovat pelanneet loistavasti meitä vastaan, ja tänä iltana homma näytti samalta. Avainjuttu oli se, että saimme vihdoin tehtyä maalin toisen erän lopussa, Brind'Amour kiitteli Teuvo Teräväisen täysosumaa.
    - Pelasimme todella hyvän kolmannen erän ja ehdottomasti ansaitsimme voiton.
    Ennen loppuhuipennusta oli kuitenkin selvittävä ottelun alusta. Kyle Connor vei Jetsin johtoon ennen avauserän puoliväliä. Pierre-Luc Dubois tuplasi lukemat 2-0:aan vielä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ja käänsi peliä entistä vahvemmin vierasjoukkueelle.
    Hurricanes tylsytti teräänsä Jetsin maalivahti Eric Comrieen, joka poimi ottelussa kaikkiaan 42 torjuntaa. Tuska helpotti kaksinkertaisesti toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Teräväinen yllätti mainiosti torjuneen Jets-maalivahdin ja viimeisteli ylivoimalla 1-2 kavennuksen peliaikarohmu Sebastian Ahon syötöstä.
    Maali itsessään oli iso asia pelin kannalta, mutta helpotusta lisäsi se, että Hurricanesilla on ollut vaikeuksia tehdä ylivoimamaalia. Yhdeksässä edellisessä ottelussa joukkue teki yhden ylivoimamaalin, kun ylivoimatilaisuuksia oli 21.
    - Olemme yrittäneet työstää sitä (ylivoimaa) joka päivä. Olemme yrittäneet olla parempia pienissä jutuissa, mutta joskus kiekot eivät pompi eduksesi. Homma on kiinni pienistä taisteluista ja pikkuisen paremmasta kiekonhallinnasta. Mielestäni olemme parantaneet, kauden 20. maalinsa tehnyt Teräväinen sanoi.
    Teräväisen maali syntyi Hurricanesin ottelun neljännen ylivoiman aikana. Kahden ensimmäisen erän aikana joukkue pommitti Winnipegin maalia kohti 34 laukasta, joten helpotus purkautui maalijuhlinnassa.

CAR 4, WPG 2

Jarvis nautiskeli voittomaalista
Kiri jatkui päätöserän alussa. Jaccob Slavin tasoitti pelin alle viiden minuutin pelin jälkeen. Slavin yltyi kehumaan esityön tehnyttä Andrei Svetshnikovia.
- Hän on poikkeuksellinen pelaaja, ja olemme aina tienneet sen. Jo silloin kun hän oli tulokas, tiesimme hänen kykynsä, ja hän pelaa nyt vielä fiksummin. Hän on aina ollut tasapainoinen pelaaja, kehittynyt paremmaksi ja saanut lisää itseluottamusta, Slavin kehui.
Teräväinen kuittasi syöttöpisteen Seth Jarvisin 3-2 johtomaaliin ennen erän puoliväliä. Jordan Staal niittasi loppulukemat tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
Kauden 15. maalinsa tehnyt tulokashyökkääjä Jarvis on kotoisin Winnipegistä, joten hän nautiskeli kotikaupungissaan syntyneestä voitto-osumasta.
- Tämä oli mahtavaa ja ehdottomasti yksi urani kohokohdista. Tehdä maali heitä vastaan. Se, että maali oli voittomaali, tekee asiasta vielä pikkuisen makeamman, Jarvis kertoi.
Unohtaa ei sovi myöskään suomalaismaalivahti Antti Raannan suoritusta. Hän toipui vaikeasta avauserästä, jossa Jets teki seitsemällä laukauksella kaksi maalia. Raanta piti ensimmäisen erän jälkeen maalinsa muurattuna ja keräsi ottelussa lopulta kaikkiaan 20 torjuntaa.
Metropolitan-divisioonan piikkipaikan New York Rangersin kanssa jakava Hurricanes pelaa vielä neljä runkosarjaottelua. Seuraavaksi edessä on kolmen ottelun vieraskiertue, jonka aikana vastassa ovat New Jersey Devils, New York Islanders ja Rangers, joten pelissä on paljon. Runkosarja päättyy Hurricanesin osalta Devilsin kohtaamiseen kotona ensi viikon torstaina.