CZE-FIN

Voitto oli lähellä, mutta lopulta Suomen oli tyydyttävä toiseen peräkkäiseen tappioon jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa. Pussiin kertyi yksi piste, kun Leijonat hävisi Tshekille voittolaukauskilpailun päätteeksi 3-4 (3-0, 0-0, 0-3, 0-0, 0-1).
Suomi menetti kolmannessa erässä kolmen maalin johtoaseman, hukkasi jatkoajalla pari huippupaikkaa eikä onnistunut tekemään maaliakaan voittolaukauskilpailussa.

Suomi oli avauserän ajan kuin uudestisyntynyt sunnuntaina Ranskaa vastaan kärsittyyn nöyryyttävään 1-5-tappioon verrattuna. Leijonat sai otteluun loistavan alun Valtteri Filppulan ja Topi Jaakolan vietyä Suomen kahden maalin karkumatkalle jo ottelun alkuminuuteilla.
- Joukkueelta hieno tuleminen peliin tuollaisen eilisen tappion jälkeen. Ihan erinomainen ensimmäinen erä. Toinen erä puolustettiin tosi laadukkaasti. Kolmannessa erässä peli oli ihan hanskassa, mutta kaveri sai pari maalia, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi MTV3 Sportin haastattelussa.
- Jatkoajalla oli läpiajo kahteenkin otteeseen, mutta voittaminen on tiukassa tällä hetkellä. Paljon hyvää, ja iso kasvu tapahtui eilisestä, Marjamäki viittasi sunnuntain tappioon.
Ensimmäinen erä Tshekkiä vastaan lupasi kaikkea muuta kuin tappiota. Kapteeni Filppula iski ottelun avausmaalin jo varsinaisen peliajan ensimmäisellä minuutilla maalinkulmalta. Syöttöpisteet nappasivat Sebastian Aho ja ykkösketjuun Miro Aaltosen paikalle siirretty Mikko Rantanen.

Ykkösketju oli asialla myös vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Rantanen ja Filppula pelasivat kiekon siniviivalle, mistä Jaakola laukoi 2-0-maalin. Kiekko muutti matkalla maalille suuntaa Tshekin puolustajista ja painui verkkoon ohi maalivahti Petr Mrazekin.
Suomi iski kolmannen maalinsa Ville Lajusen laukoessa siniviivalta ylänurkkaan. Tilanne syntyi Juhamatti Aaltosen napattua kiekon keskialueella ja vietyä pelivälineen hyökkäyspäätyyn. Aaltonen syötti Antti Pihlströmille, joka jatkoi viivalle Lajuselle.
Shokkialun jälkeen Tshekki pääsi mukaan peliin, mutta Suomen puolustus kesti maalivahti Joonas Korpisalon johdolla. Toisessa erässä Korpisalo pysäytti esimerkiksi Jan Kovarin laukauksen, kun Tshekki pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja Kovar sai toiseen aaltoon nappisyötön.
Rantasen ykkösketjuun siirtämisen lisäksi myös toinen ketjuihin tehty muutos toimi. Ranskaa vastaan pelatun ottelun kolmannessa erässä Joonas Kemppaisen ja Mika Pyörälän rinnalle laitettu Jesse Puljujärvi pelasi Tshekkiäkin vastaan Kärpistä hänelle tuttujen hyökkääjien kanssa, ja ketju loi muutaman hyvän tilanteen.
Kolmannessa erässä Tshekki vyörytti vaihto toisensa jälkeen Suomen puolustusalueelle ja sai palkinnon yrittämisestään vähän ennen erän puoliväliä. Suomi pelasi alivoimalla, kun Tshekki pelasi Suomen nelikon keskelle paikan Roman Horakille. Hän laukoi napakasti ja kavensi lukemat 1-3:een.
Päätöserän lopussa Tshekki pääsi pyörittämään vielä ylivoimapeliään, mutta Leijonien taisteluilme oli kohdallaan. Oskar Osala oli alivoimalla lähellä maalintekoa, mutta ohjaus ei mennyt maaliin.

• Meilläkin oli osuutta (Tshekin) maaleihin. Semmoista se on. Tekevälle sattuu. Meillä oli paikat lyödä neljäskin maali, mutta pisteeseen on tyytyminen, Marjamäki vastasi kysymykseen Tshekin hyvyydestä.
    Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä puolustaja Radko Gudas tykitti Tshekille 2-3-kavennuksen pitkän pyörityksen päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa Jaakola avasi heikosti, ja Tshekki hyödynsi lahjana saamansa tilanteen karulla tavalla. Kovar iski maalin vain 23 sekuntia Gudasin kavennuksen jälkeen.
    Ottelu eteni jatkoajalle, missä parhaat paikat aukesivat Suomelle. Aho ei tehnyt maalia läpiajosta ja Puljujärvi kaadettiin oltuaan avopaikassa. Leijonat vaati tilanteesta rangaistuslaukausta, mutta tuomaristo ei viheltänyt edes jäähyä.
    Voittolaukauskilpailussa Puljujärvi, Aho ja Rantanen eivät onnistuneet ohittamaan Tshekin maalivahti Mrazekia ja voittomaalin teki Robin Hanzl. Suomi on B-lohkossa neljäntenä pisteen kolmantena olevaa Tshekkiä perässä.
    Maanantain muissa otteluissa Venäjä voitti Saksan 6-3, Kanada Valko-Venäjän 6-0 ja USA Ruotsin 4-3. Kanadan lisäksi kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla on voittanut vain Latvia, joka tosin on pelannut vain kaksi ottelua. Kanada on B-lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä. A-lohkoa johtaa kahdeksan pistettä kolmesta ottelustaan kerännyt Venäjä.