CAR-DAL: Hintz ampuu upeasti rystyltä

Oli kyse sitten lähes millilleen onnistuneesta pelisuunnitelmasta tai pitkästä ja piinaavasta illasta, kaikkein tärkein asia on Dallas Starsilla kunnossa. Pistetili karttuu, ja paikka Central-divisioonan kärkipäässä on säilynyt läpi moninaisten vaiheiden.

Tiistaina tämän sai todeta Carolina Hurricanes, jonka hallinta palkittiin pelkästään turhautumisella. Stars hävisi ottelun laukaustilaston selvästi lukemin 16-41, mutta teki illan viidestä maalista neljä.
- Tuolta meidän voittomme aika lailla näyttävät. Laukaustilastossa saa lukea mitä tahansa, meillä oli siitä huolimatta paljon hyviä maalipaikkoja hyvästä puolustusalueen puolustuspelaamisesta johtuen, Starsin päävalmentaja Rick Bowness totesi.
Valmentajan sanat kielivät kovasta taistelusta, sillä Stars teki tiistaina tarvittavat maalit heti ensimmäisessä erässä. Sebastian Ahon toisen erän kavennus ei juurikaan hetkauttanut, ja Dallasin puolustusvaihde pääsi kolmannessa erässä kovaan käyttöön.
Lisää aiheesta: [Power Rankings: Bruins kärkeen, Vegas ja Rangers kovassa nousussa]
Päätöserän asetelmat selittävät laukaustilaston, sillä Stars pääsi kokeilemaan vain kerran, kun taas Hurricanes pommitti 19 kertaa. Maalipaikkojen osalta lukemat olivat kuitenkin huomattavasti tasaisemmat, ja kurinalainen vieraspelaaminen siivitti Dallasin jälleen voittoon.
Nuorisoketju parhaalla pelipäällä
Bowness sai Raleigh'ssa suurimman panoksen uudelta ketjultaan. Roope Hintz, Jason Dickinson ja Denis Gurjanov tekivät yhteensä seitsemän pistettä väsätessään Dallasin maaleista kolme.
Hintzille kyse oli 112 ottelun NHL-uran tähän mennessä tehokkaimmasta illasta. Tamperelainen iski ylivoimalla Starsin kahden maalin johtoon ja alusti Dickinsonin osuman alle kaksi minuuttia tämän jälkeen. Myöhemmin Hintz toimi syöttäjänä vielä Gurjanovin maalissa, joka sinetöi loppulukemat.

DAL-CHI: Seguin osuu komealla rannelaukauksella

• He ovat niin älyttömän nopeita. Kun heille saa pelattua kiekon ja heillä on vähän tilaa, he saavat puolustuksen rakoilemaan, Dickinson sanoi ketjukavereistaan.
    Hintzin kolme pistettä 13 minuutin jääajalla ei ollut lainkaan hassumpi suoritus. Bowness on ollut varovainen joukkueensa nuorempien pelaajien kanssa, mutta 23-vuotias Hintz, 22-vuotias Gurjanov ja 24-vuotias Dickinson - joukkueen kolme nuorinta hyökkääjää - ovat nyt saaneet ansaittuja kehuja kokonaisvaltaisen pelaamisensa kohentumisesta.
    - He ovat paremmin pelin päällä omassa kenttäpäädyssämme ja paljon luotettavampia. Emme juurikaan pyri reagoimaan vastustajan peluuttamiseen, vaan opetamme pelaajillemme, että jos heihin luotetaan jäällä, se edellyttää vastuunkantoa. Joskus se toimii, joskus ei. Jälkimmäisissä tapauksissa he ainakin oppivat, Bowness selitti ajatteluaan.
    Texasilaiset elementissään vieraskaukalossa
    Metodit näyttävät myös toimivan. Stars on ollut helmikuussa lähes jatkuvasti tien päällä, mutta voittoja on silti tullut kovaan tahtiin. Dallas on napannut yhdeksään viime otteluun seitsemänä iltana kaksi sarjapistettä. Tiistaina Carolinasta otettu vierasvoitto venytti pisteputken kahdeksan ottelun mittaiseksi.

TOR-DAL: Faksa ujuttaa rystyltä sisään läpiajossa

Hyvä vierasvire alkoi synkästä tammikuisesta illasta, jona Minnesota Wild murskasi Starsin 7-0. Sen jälkeen Dallas on kuitenkin kaatanut reissupeleissä esimerkiksi St. Louis Bluesin, jota se edelleen tavoittelee taistossa divisioonan voitosta. Blues on neljä pistettä edellä, mutta Starsilla on etunaan yksi rästipeli, minkä lisäksi joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina.
Sitä ennen Dallas pääsee ehkä vieläkin kovempaan testiin lähtiessään haastamaan Boston Bruinsia. Kuten viime aikojen teemaan sopii, sekä Bruins että Blues pitäisi pystyä voittamaan vieraskaukalossa.