110918Ristolainen1

Usein puhutaan pelaajista, jotka "tekevät tärkeitä maaleja" ja "nousevat esiin ratkaisuhetkillä". Joskus nämä ovat myyttejä, mutta toisinaan niiden tueksi löytyy raakaa faktaa tilastoista. Näin on Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen kohdalla.

Torstai-iltana Montrealissa Ristolainen pysäytti digitaalit aikaan 61.38 ja hiljensi Bell Centren, kun Sabres voitti Canadiensin jatkoajalla 6-5. Hän käänsi pelin nopeasti Montrealin hyökkäyksen jälkeen, ajoi sisään oikealta kaistalta ja latasi vihaisen lyöntilaukauksen ohi Carey Pricen.
Osuma oli Ristolaisen NHL-uran neljäs jatkoaikamaali runkosarjassa, ja se on Buffalon puolustajien kaikkien aikojen ennätys.
Lisää aiheesta: Jesperi Kotkaniemi ylittää aitoja yhden kerrallaan]
Ristolainen pelaa NHL:ssä nyt kuudetta kauttaan. Sinä aikana Sabres-pelaajista neljään jatkoaikamaaliin on hänen lisäkseen pystynyt vain kapteeni Jack Eichel. Kaiken kaikkiaan Ristolaisen tilillä on kuusi voittomaalia. Se on melkoinen määrä, kun koko NHL-uran maalisaldo näyttää lukemaa 33. Eikä viime vuosina kukaan ole ylen määrin mässäillyt voittomaaleilla Buffalossa.
Tänä syksynä puhvelin kellossa on ollut iloisempi soundi. Joukkue on voittanut 16 ottelustaan puolet, kun viime kaudella koko 82 runkosarjaottelun savotasta kertyi vain 25 voittoa. Nyt joukkue on siis noin 40 voiton tahdissa. Edellisestä 40 voiton kaudesta tulee ensi keväänä kuluneeksi kahdeksan vuotta. Kevät 2011 oli myös edellinen kerta, kun joukkue eteni pudotuspeleihin.
On toki vielä liian aikaista puhua playoffeista, mutta ainakin joukkue on oikealla tiellä.

MTL-BUF: Ristolainen yllättää Pricen jatkoajalla

Montreal-voitto oli oma tarinansa. Buffalo veti Linus Ullmarkin maaliltaan kahden erän jälkeen, ja tilalle luisteli Carter Hutton. Sabres oli tässä vaiheessa ehtinyt johtaa 1-0, 2-1, 3-2 ja 4-3, mutta Canadiens kiipesi aina tasoihin. Lopulta Nicolas Deslauriers vei kotijoukkueen 5-4 johtoon alivoimalla toisen erän lopulla. Buffalon onneksi Jeff Skinner tasoitti illan toisellaan heti kolmannen erän alkuun, eikä Huttonin tarvinnut venyä kolmannessa erässä ja jatkoajalla kiekon tielle kuin viisi kertaa.
- Tämä oli aika huono ottelu meiltä, ei tällä tavalla pitäisi pelata. Ruma voitto, mutta tärkeät kaksi pistettä ja paljon oppia, Ristolainen sanoi.
Hän uskoi, että rumatkin voitot ovat tarpeen kauden mittaan.
- Tällaiset ottelut kasvattavat meitä ja tiivistävät joukkuetta, hän lisäsi.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Päävalmentaja Phil Housley oli samoilla linjoilla.
- Tämä ei ollut kovin vahvaa suorittamista. Toisaalta, jos ollaan 4-5 tappiolla vieraskaukalossa kolmannessa erässä ja onnistutaan kaivamaan voitto, siitä on pakko antaa tunnustusta joukkueelle, Housley totesi.
Ai niin. Palataksemme aiheeseen Rasmus Ristolainen ja jatkoaikamaalit. Muistatteko nuorten MM-finaalin Malmössä tammikuun 2014 alussa? Suomi löi Ruotsin jatkoajalla 3-2. Kukas se olikaan, joka punnersi väkisin maalille, pysäytti Malmö Arenan kellot aikaan 69.42 ja syöksi Ruotsin melkein maansuruun?