Predators-Celebration

Nashville Predators otti toisen voittonsa Läntisen konferenssin pudotuspelien toisella kierroksella. Predators kukisti sunnuntai-illan kierroksella St. Louis Bluesin maalein 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) ja johtaa ottelusarjaa 2-1. Konferenssin loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa.
Predatorsin ja Bluesin kolmannessa kohtaamisessa puolustajien maalit ja maalivahti Pekka Rinteen vahva torjuntavire ratkaisivat voiton Nashvillelle. Joukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat puolustajat Ryan Ellis ja Roman Josi sekä hyökkääjä Cody McLeod.

• Meillä on paljon puolustajia, jotka ovat hyviä jalalla ja löytävät väylät nousuihin. He osaavat liikutella kiekkoa, kääntyä sen kanssa ja suojata sitä, yhden syöttöpisteen kirjauttanut puolustaja P.K. Subban tuumi NHL.comin Shawn P. Roarken haastattelussa.
    - Lisäksi meillä on hyviä hyökkääjiä, joilla on taito tehdä peliä, harhautuksia ja löytää sitten vapaana olevat puolustajamme. Meidän täytyy jatkaa tätä edelleen, Subban lisäsi.
    Ryan Ellis ja Roman Josi tekivät sunnuntain ottelussa kevään pudotuspelien kolmannet täysosumansa, ja hyökkääjä Cody McLeod viimeisteli ensimmäisensä.
    Ellis aloitti välieräsarjan kolmannessa ottelussa maalinteon avauserän puolivälissä. P.K. Subban pelasi siniviivalta kiekon Filip Forsbergille, joka siirsi pelivälineen nopeasti Ellisille. Hän laukoi ottelun ensimmäisen osuman siniviivalta Bluesin Jake Allenin (31 torjuntaa) selän taakse.
    Toisen erän alussa Mattias Ekholm ja Colton Sissons tekivät esityön, ja Cody McLeod iski 2-0-maalin. McLeod löi oman laukauksensa paluukiekon verkon perukoille.
    - Yritin vain toimittaa kiekon uudestaan maalille ja saada jotain tilannetta aikaan. Se pomppasi sisään onnekkaasti, McLeod kuvaili nollakulmasta lähettämäänsä ja maalivahdin kautta maaliin painunutta jatkoyritystään.
    Erän puolivälin jälkeen Blues sai tulosta aikaan. Vladimir Sobotka kaivoi kiekon maalin takaa, suojasi pelivälineen syöttöpaikkaan ja pelasi siniviivaan Alex Pietrangelolle. Hän laukoi maalille, mistä Alexander Steen ohjasi 1-2-kavennusmaalin ohi Nashvillen maalivahti Pekka Rinteen (22 torjuntaa).
    - Pidin siitä, miten pelasimme ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Taistelimme itsemme mukaan peliin ja kavensimme lukemat. Tällaista pudotuspelikiekko on. Pidin pelimme "groovesta" ja mentaliteetistamme, ja näin meidän tulee jatkaakin, Steen kertoi.
    Toinen erä oli Nashvillen hallintaa, ja Bluesin kavennus syntyi yhdestä harvoista tilanteista. Predators laukoi toisessa erässä 18 kertaa kohti Bluesin maalia, mutta Blues laukoi kohti Predatorsin maalia vain neljästi.
    Kolmannessa erässä laukaisumäärät kääntyivät toisinpäin, mutta ero ei ollut yhtä raju. Tulostaululle laukaukset sai näkymään vain toinen joukkueista. Viisi kertaa kohti maalia laukoneen Predatorsin Roman Josi teki 3-1-maalin vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
    Ottelun toisen syöttöpisteensä merkkauttanut Colton Sissons ja Harry Zolnierczyk pelasivat kiekon siniviivalle, mistä Josi laukoi tulisesti loppulukemat. Täysosuma syntyi puolitoista minuuttia kestäneen kiekonhallinnan päätteeksi.
    - Aikaa tappaessa pitää myös katsoa, miten voisi lähteä rakentamaan hyökkäystä. Tiesimme heidän olevan väsyneitä, pystyimme rullaamaan ja tekemään pelaajavaihtoja. Sitten pelasimme Josille, jolla on hyvä laukaus, Predatorsin puolustaja Matt Irwin sanoi.
    Päätöserässä Bluesin pelaajat laukoivat yhdeksän kertaa kohti ottelun kolmostähdeksi valitun Pekka Rinteen vartioimaa maalia eivätkä saaneet aikaan kavennus- ja tasoitusmaaleja.
    - Teimme tänä iltana yhden maalin. Maalinteko on pelin tärkein asia, ja sillä saralla emme ole olleet kilpailukykyisiä. Meidän on oltava jatkossa siinä parempia, Bluesin päävalmentaja Mike Yeo harmitteli hukattujen paikkojen määrää.
    Nashvillen suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki pelasi 7.59 ja keräsi hyvän plus-miinuslukeman +2. Bluesin Jori Lehterä sen sijaan jäi pakkaselle yhden maalin verran. Hän sai peliaikaa 14.39.
    Sarjan neljäs ottelu pelataan tiistaina Nashvillessä. Jos Predators voittaa tuolloin, on sillä perjantaina St. Louisissa pelattavassa ottelussa mahdollisuus katkaista sarja ja edetä konferenssin loppuotteluihin.
    - Taistelu on kovaa. Tiedämme, ettei Blues anna koskaan periksi. Heitä on vaikea lannistaa. He nousevat kyllä takaisin. Jos teet maalin, ja he eivät ole tehneet, he jatkavat pelaamista niin kauan että selvittävät tilanteen, Predatorsin puolustaja P.K. Subban myönsi vastustajan sitkeyden.
    Bluesin riveissä parannettavaksi asiaksi tiedetään maalinteko, ja suunnitelma asian korjaamiseksi on olemassa.
    - Meidän on tehtävä muutamia muutoksia kokoonpanoomme, jotta oikeat henkilöt ovat oikeilla paikoilla. Katsomme tämän ottelun nauhalta ja mietimme, mitä voisimme tehdä vähän eri tavalla ja paremmin, Mike Yeo päätti.