Nashville Predators kaatoi Colorado Avalanchen lauantaina maalein 5-4 ja siirtyi Läntisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen ottelusarjassa johtoon voitoin 2-0.

Toinen ottelu oli jo huomattavasti ensimmäistä tiukempi ja Avalanche taisteli urheasti, mutta isäntien leveä ratkaisijakaarti riitti lopulta takaamaan voiton. Muutenkin kapeammalla kalustolla operoivan Avalanchen rivit harvenivat ottelun alla entisestään, kun tietoon tuli, ettei nuori puolustaja Samuel Girard pystynyt pelaamaan ylävartalovamman takia. Hänen paikkansa Avalanchen puolustuksessa otti Duncan Siemens.
Se ei kuitenkaan estänyt vieraita iskemästä jälleen ottelun avausosumaa. Kiekko pelattiin erinomaisesti Predatorsin päädyssä vapaaseen tilaan, josta Gabriel Bourque sivalsi limpun ohi Nashvillen maalia vartioineen Pekka Rinteen. Syöttöpisteet Bourquen osumaan kuittasivat J.T. Compher ja Colin Wilson.
Avalanche oli avauserässä muutenkin aktiivisempi osapuoli, eikä tappioasemastaan hölmistynyt Predators tahtonut saada konettaan kunnolla käyntiin.
Toisessa erässä kaukaloon luisteli sisuuntunut kotijoukkue. Predators iski pelin tasoihin heti erän avausminuutilla, kun Kevin Fiala (1+1) ohitti Jonathan Bernierin näyttävän ylivoimakuvion jälkeen. Toiselle erätauolle mentiin isäntien 3-2-johdossa, kun Fialan lisäksi maalinteossa onnistuivat vielä Viktor Arvidsson sekä Ryan Johansen. Avalanchen Nathan MacKinnon piti osumallaan joukkueensa pelissä mukana.
Päätöserässä molemmat osuivat vielä kahdesti. Avalanche kiusasi Predatorsia viimeiseen saakka ja haki tasoitusosumaa kiivaasti, mutta Rinne piti torjunnoillaan huolen siitä, ettei ratkaisua tarvinnut hakea jatkoerästä. Rinteelle kertyi ottelussa yhteensä 26 torjuntaa.
- Päästimme päätöserässä vastustajan liian lähelle. Meidän olisi pitänyt pelata kahden maalin johdossa tiiviimmin ja huolellisemmin, Predatorsin hyökkääjä Nick Bonino jakeli risuja omilleen.
Predatorsin keskushyökkääjä Ryan Johansen kiitteli jälleen fanaattisen kotiyleisön antamaa tukea.
- Kotiyleisön edessä pelaamisesta on iso etu. Tunnelma oli jälleen huikea, ja se auttoi meitä loppuun asti. Täällä on helppo syttyä pelaamiseen. Uskon, että se kantaa meitä vielä pitkälle, Johansen tuumi.
Miikka Salomäki pelasi Predatorsin nelosketjussa reilut seitsemän minuuttia. Avalanchen Mikko Rantanen laukoi kerran Predatorsin maalia kohti ja jäi kamppailussa ilman tehopisteitä.
Ottelusarjan kaksi seuraavaa kamppailua käydään Denverissä, ja ensimmäinen niistä on ohjelmassa tulevana maanantaina.