Nashville Predators taisteli niukan 3-2 voiton Colorado Avalanchesta joukkueiden neljännessä kohtaamisessa ja siirtyi ottelusarjassa 3-1 johtoon. Peli oli lähellä luisua kantrikaupungin herroilta käsistä päätöserässä, kun Avalanche sai kirivaihteen silmään.

Vierasjoukkue dominoi kahta ensimmäistä erää vahvalla otteella. Filip Forsberg (1+1) avasi maalihanat taidokkaalla yksilösuorituksella avauserän lopulla. Maalin syöttäjiksi merkittiin Ryan Johansen sekä Mattias Ekholm (0+2).
- Yritin vain viedä hyvässä vauhdissa tilanteen loppuun asti, ja tällä kertaa se onnistui, Forsberg kertasi maaliaan vaatimattomaan sävyyn.
- Tiesimme, ettei pelistä tule meille mikään läpihuutojuttu. Avalanche on näyttänyt sisukkuuttaan aikaisemmissa kohtaamisissa, joten hereillä täytyi olla, Forsberg jatkoi.
Toisessa erässä nähtiin kaksi osumaa, joista vastasi jälleen Predators. Colton Sissons lisäsi johtoa Avalanchen puolustuksen haparoidessa. Hetkeä myöhemmin Craig Smith karkasi jäähyaitiosta ylivoimahyökkäykseen ja iski tarkalla laukauksellaan kiekon ohi Jonathan Bernierin.
Johansen joutui erän aikana Avalanchen ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskogin kovan taklauksen alle ja poistui hetkeksi pukuhuoneen puolelle, mutta palasi päätöserän aikana vieraiden vahvuuteen.
Bernier sen sijaan joutui jättämään leikin kesken toisella erätauolla alavartalovamman vuoksi. Näin ollen Avalanche-luotsi Jared Bednar joutui komentamaan tolppien väliin kakkosvahti Andrew Hammondin. Päätöserässä isännät löysivät pelitunteensa ja aloittivat hurjan kirin.
Landeskog runnoi ensiksi kahden miehen ylivoiman aikana maalin edestä 1-3 kavennuksen, ja Alex Kerfoot toi joukkueensa maalin päähän erän puolivälissä lyömällä Rinteen torjuman paluukiekon verkkoon. Kolmas erä oli fyysistä playoff-kiekkoa parhammillaan, eikä taklauksia säästelty.
- Olen luonnollisesti erittäin harmissani ottelun lopputuloksesta, mutta pidin todella paljon siitä, kuinka tulimme päätöserään. Meidän täytyisi vain saada samanlainen vire heti alkuminuuteista lähtien, Bednar totesi.
Avalanche oli ottelun loppuminuuteilla erittäin lähellä tasoitusosumaa, mutta tolpat pelastivat lopulta Rinteen ja Predatorsin.
Kunnioitettavat 31 torjuntaa kamppailussa kerännyt Rinne oli yksi joukkueensa suurimmista sankareista. Mikko Rantanen pelasi isäntien kärkiketjussa, mutta jäi kamppailussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelusarja on katkolla Predatorsille perjantaina, jolloin pelipaikkana on Nashville.