112817Murray1

Pittsburgh Penguins ilmoitti tiistaina, että maanantaina alavartalovamman saaneen maalivahti Matt Murrayn tilaa tarkkaillaan tästedes viikko kerrallaan.
Murray loukkaantui maanantaina Philadelphia Flyersia vastaan pelatun ottelun toisessa erässä, kun Flyers-hyökkääjä Jakub Voracek törmäsi häneen läpiajonsa päätteeksi. Erää oli tuolloin jäljellä reilut neljä minuuttia. Penguins-veskari jouduttiin taluttamaan törmäyksen jälkeen pois kaukalosta.

Tällä kaudella 20 ottelussa maalilla aloittaneen Murrayn, 23, voitto-tappiotilasto on 11-7-1, päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo 2,95 ja torjuntaprosentti 90,6.
Murray kärsi viime keväänä niin ikään alavartalovammasta, jonka vuoksi hän pystyi pelaamaan vain 11 playoff-ottelua. Hän korvasi Marc-Andre Fleuryn Penguinsin tolppien välissä Itäisen konferenssin finaalisarjan neljännessä ottelussa ja torjui sen jälkeen Pittsburghin mestaruuteen saakka saldolla 7-3-0.

Murraysta tuli Penguinsin kiistaton ykkösmaalivahti, kun Vegas Golden Knights poimi Fleuryn laajennusdraftissa 21. kesäkuuta.
Loukkaantuneen Murrayn tilalle maanantaina tullut Tristan Jarry, 22, torjui kahdeksan kertaa ja päästi kiekon kahdesti taakseen. Hänen voitto-tappiotilastonsa on tältä kaudelta 2-0-2, päästettyjen maalien keskiarvo 2,83 ottelua kohti ja torjuntaprosentti 90,2. Jarry on pelannut urallaan vain viisi NHL-ottelua.
Penguins kutsui tiistaina maalivahti Casey DeSmithin kokoonpanoonsa AHL:n Wilkes-Barre/Scrantonista. DeSmith, 26, debytoi NHL-kaukalossa 29. lokakuuta, jolloin Penguins hävisi Winnipeg Jetsille 1-7. Hän päästi tuolloin 15 laukauksesta taakseen kolme ja joutui tekemään tilaa Murraylle, kun päätöserää oli pelattu vajaat pari minuuttia.
DeSmith on pelannut tällä kaudella AHL:ssä 12 ottelua saldolla 9-2-1, päästettyjen maalien keskiarvolla 2,29 ja torjuntaprosentilla 92,4.