Venäläishyökkääjä Artemi Panarin nousi Columbus Blue Jacketsin sankariksi, kun hän teki playoff-sarjan ensimmäisen ottelun voittomaalin Washington Capitalsin verkkoon. Panarin laukoi voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä, ja Blue Jackets nappasi kiinnityksen jatkopaikkaan maalein 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0). Blue Jackets johtaa ottelusarjaa ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

• Se oli tärkeä maali joukkueellemme. Olen iloinen, koska tämä oli kova ottelu ja tärkeä voitto, Panarin iloitsi ottelun jälkeen.
    Panarin siirtyi viime kesänä Chicago Blackhawksista Blue Jacketsiin ja pelasi vahvan runkosarjan. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan uudessa joukkueessa hän teki sitä, mitä pitikin.
    - Treidasimme todella hyvän pelaajan Brandon Saadin, jotta saimme Panarinin. Hän on erilainen pelaaja, joka luo jotain vaikka tyhjästä. Hän teki hyvää työtä jo tasoitusmaalissa, ja jatkoeräratkaisu oli sitten sellainen, mihin moni ei tässä sarjassa pysty. Tällaiset teot ovat joskus ero voittamisen ja häviämisen välillä, Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella kehui Panarinia.
    Blue Jacketsin osalta ottelun alku näytti kaikkea muuta kuin hyvältä. Capitalsin Jevgeni Kuznetsov laukoi kaksi täysosumaa ensimmäisen erän lopussa, ja maaleilla oli eroa vain 29 sekuntia.
    Syöttöpisteet kumpaankin täysosumaan merkkauttivat Nicklas Bäckström ja John Carlson. Maalit syntyivät viiden minuutin ylivoiman aikana, kun Blue Jacketsin Josh Anderson kärsi rangaistustaan.
    Toisessa erässä Alex Wennberg herätteli Blue Jacketsia 1-2-kavennuksella, mutta seuraava maali syntyi vasta kolmannen erän alussa. Thomas Vanek toi Blue Jacketsin tasoihin ylivoimalla, mutta Capitals karkasi uudestaan Devante Smith-Pellyn osumalla. Erän loppupuolella Blue Jacketsin Seth Jones tasoitti ylivoimalla.
    Jatkoerässä Panarin viimeisteli ratkaisun, kun peliä oli takana reilut kuusi minuuttia. Blue Jackets pääsee jahtaamaan toista voittoa sunnuntaina, jolloin pelataan yhtä Washingtonissa. Kotikaukaloonsa joukkue pääsee vasta tiistaina.
    Capitals on edelleen ottelusarjan suosikki, mutta Blue Jackets on nyt johdossa. Sinitakit pelasivat jo runkosarjan lopussa omia pudotuspelejään, joten joukkueen vireystila on ollut hyvä pidemmän aikaa.
    - Olemme olleet tässä tilanteessa aiemminkin. Olemme pelanneet elämästämme jo jonkin aikaa. Intensiteetti oli kohdallaan. Jatkoajan alussa yritimme löytää oman tiemme, ja sen myös löysimme, Blue Jacketsin hyökkääjä Mark Letestu tuumi.
    Sinitakkien suomalaispelaajista tositoimiin pääsi vain puolustaja Markus Nutivaara, joka laukoi kaksi kertaa kohti Philipp Grubauerin (23 torjuntaa) vartioimaa Capitalsin maalia. Nutivaaralle kertyi peliaikaa 14.26. Joonas Korpisalo toimi Columbuksen kakkosmaalivahtina, mutta hyökkääjä Markus Hännikäinen ei ollut kokoonpanossa. Sergei Bobrovski torjui Blue Jacketsin maalilla 27 kertaa.
    - Istumme alas koko joukkueena ja käymme ottelun läpi. Katsomme, missä olemme menossa. Käymme läpi jokaisen maalin Philippin kanssa. Hänen kehonkielensä on ollut hyvä, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz vastasi kysymykseen maalivahtien peluutuksesta ja Braden Holtbyn mahdollisesta pelaamisesta seuraavassa ottelussa.