VGK-MIN: Pacioretty laukoo maalin suoraan syötöstä

Vegas Golden Knights onnistui perjantaina pitämään pintansa ja kukistamaan Minnesota Wildin kiihkeässä ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjan seitsemännessä kamppailussa. Loppulukemat kirjattiin Peter DeBoerin luotsaamille ritareille lopulta selvästi 6-2. Yksi ratkaisevimmista tekijöistä oli jälleen Vegasin laadukas ja syvä hyökkäys.

Kauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva Wild tarjosi perjantaina kuitenkin kovan haasteen DeBoerin miehistölle eikä suostunut myymään nahkaansa helpolla. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tiukassa 1-1 tasatilanteessa, kun maalinteossa onnistuivat isäntäjoukkue Golden Knightsin Mattias Janmark sekä vieraiden Zach Parise.
Toisessa erässä ote siirtyi selvemmin Golden Knightsille, joka rummutti hyökkäyksiään entistä enemmän kohti Cam Talbotin vartioimaa Wildin maalia. Tulokkaiden pistepörssin voiton runkosarjassa vienyt Kirill Kaprizov iski toisessa erässä ylivoimalla pudotuspelikevään toisen osumansa ja piti Wildin voiton mahdollisuuksia elossa.
Ritarit karauttivat kuitenkin toisessa erässä vielä kahden maalin johtoon. Golden Knightsin dominoinnista kertovat erän laukaukset, jotka kirjattiin kasinokaupunkilaisille 17-6. Janmark osui vielä päätöserässä kahdesti, kirjautti tilastoihin NHL-uransa ensimmäisen hattutempun ja lopetti Wildin hienosti sujuneen kauden.
- Joukkuekaverini todellakin halusivat pelata kiekkoa minulle, jotta saisin hattutempun täyteen. Otimme kuitenkin ison voiton, joten haluan jakaa tämän tunteen koko joukkueen kanssa. Kaikki unelmoivat siitä, että voisi joskus tehdä kolme maalia pudotuspelissä. On vaikea uskoa, että se osui tällä kertaa omalle kohdalle, mutta tänään pomput menivät sisään, Janmark kommentoi.

VGK-MIN: Janmark osui kolmesti Vegasin voitossa

Golden Knights sai nyt ensimmäistä kertaa katkaistua pudotuspelisarjan kotiyleisönsä edessä.
- Oli erittäin hauskaa pelata. Hallissa oli mahtava tunnelma. Se on toki upeaa aina, mutta tänään se oli ihan uudella tasolla. Alussa oli vähän perhosia vatsassa, mutta olihan tuo ihan mielettömän siistiä, puolustaja Nicolas Hague hehkutti.
Paciorettyn paluu tehosti Vegasin pelaamista
Oman mausteensa isäntien voittoon tarjosi Vegasin sisäisen maalipörssin voiton runkosarjassa 24 osumallaan vienyt Max Pacioretty, 32, joka palasi joukkueen vahvuuteen oltuaan loukkaantumisen takia sivussa toukokuun ensimmäisestä päivästä lähtien.
Ennakkoon voisi olettaa, että paluu kaukaloon keskellä kiivasta playoff-taistelua ja tehojen löytäminen saattaisi ottaa oman aikansa liki kuukauden tauon jälkeen. Pacioretty kuitenkin näytti, että kokenut pelimies saa juonen päästä kiinni heti askiin hypättyään.
Vegasin ykkösketjussa Mark Stonen ja Chandler Stephensonin vierellä viilettänyt Pacioretty avasi maalitilinsä heti paluuottelussaan. Kiekko pelattiin toisessa erässä syvälle Wildin puolustusalueelle, jossa ensimmäisenä pelivälineeseen ehti Stephenson. Työteliäs kanadalaissentteri löysi syötöllään Wildin maalille luistelleen Paciorettyn, joka niittasi limpun vastustamattomasti ohi Talbotin.

VGK-MIN: Golden Knightsin ja Wildin kättelyt

Paciorettyn 3-2 osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi ja oli hänen NHL-uransa toinen ratkaisuosuma playoffien seiskapelissä. Hän on tehnyt vuosien varrella kolme sarjavoiton ratkaissutta maalia NHL:ssä. Aktiivipelaajista edellä ovat vain Patrick Marleau (5) ja Patrice Bergeron (4).
Pacioretty oli kamppailun jälkeen hyvin vaikuttunut joukkueensa peliesityksestä tärkeällä hetkellä.
- Näytimme, mihin joukkueemme pystyy kriittisillä hetkillä. Saimme apuja jokaiselta hyökkäysketjulta, ja niin meidän pitää pelata myös jatkossa. Se tekee jääkiekon pelaamisesta myös huomattavasti hauskempaa, Pacioretty muotoili.
Golden Knightsin ja Wildin välinen ottelusarja oli lopulta kaikkea muuta kuin yhden joukkueen näytös, eikä sisukkaasti mahdollisuuksiinsa uskoneella Wildilla ole mitään syytä hävetä putoamistaan.
- Tiesimme, että tästä sarjasta tulisi erittäin tiukka. Wild antoi meille todella kovan vastuksen, DeBoer jakoi kunniaa vastustajan leiriin.
Golden Knightsille ei jää liiemmin aikaa juhlia jatkopaikkaansa, sillä keskittyminen on suunnattava jo sunnuntaina alkavaan toisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaan, jossa Vegasin ritarit kohtaavat Colorado Avalanchen.