122923 Connor McDavid EDM

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2023-24 aikana sekä listaamme menneen NHL-viikon kymmenen kuuminta ryhmää.

Edmonton Oilers on vuoden viimeisen Power Rankings -listan kärkipaikalla. Pari muutakin joukkuetta on lupaavissa voittoputkissa, mutta Oilersin peliviikko joulun ympärillä oli keskimääräistä kiireisempi. Joukkueita hurjempia suonenvetoja nähtiin yksittäisiltä pelaajilta, kuten Pittsburgh Penguinsin Kris Letangilta.

Seuraavassa kymmenen vahvinta joukkuetta viimeisen viikon ajalta.

1. Edmonton Oilers, 16-15-1

Viime viikon sijoitus: -

Kolmen tappion putki on kääntynyt kolmen voiton putkeksi. Tehoja on tullut, sillä vastustajien verkot heiluivat yhteensä 15 kertaa. Viimeisimmässä ottelussaan Oilers piti oman maalinsa puhtaana voittaessaan San Jose Sharksin 5-0. Connor McDavid on kolmen ottelun pisteputkessa, mutta neljä pistettä ovat hänelle kohtalaisen vaatimaton saldo. McDavid on pistepörssissä nyt kuudentena, vain pisteen edellä Colorado Avalanchen Mikko Rantasta.

SJS-EDM: Hyman tekee kauden 20. maalinsa

2. Minnesota Wild, 16-13-4

Viime viikon sijoitus: 7.

Wild on pelannut paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Se on voittanut kahdeksan ottelun jaksolla komeat seitsemän kertaa, ainoana poikkeuksena yhden maalin tappio Pittsburgh Penguinsille. Menneellä viikolla otteluita oli vain kaksi, joilla nykyinen voittoputki on neljän pelin mittainen.

3. Seattle Kraken, 13-14-9

Kraken kerryttää voittosaldoaan pienimmillä mahdollisilla marginaaleilla. Viisi peräkkäistä ottelua on päättynyt yhden maalin erolla. Kaksi ensimmäistä olivat tappioita yliajalla, kolme viimeisintä voittoja varsinaisella peliajalla. Tämän viikon kahdessa voitossa avainroolissa oli Vince Dunn, joka kirjautti tehopisteitä Krakenin viidestä maalista neljään. Kraken on pelannut neljä peräkkäistä vierasottelua, joten saldo on varsin mainio. Eroa Pacific-divisioonan kärkikolmikkoon on silti yhdeksän pistettä.

4. St. Louis Blues, 18-15-1

St. Louis mässäili maaleilla juuri ennen joulua Chicago Blackhawksia vastaan, paluussa tositoimiin se kampesi Dallas Starsin kumoon 2-1-numeroin. Jake Neighbours katkaisi seitsemän ottelun kuivan kautensa osumalla molemmissa peleissä. Kuuden ottelun jaksolta on tullut viisi voittoa, jotka ovat nostaneet Bluesin tiiviiseen taisteluun Läntisen konferenssin villeistä korteista.

5. Florida Panthers, 20-12-2

Kaksi ottelua hyviä joukkueita vastaan, kaksi voittoa. Panthers nujersi kesän finaalivastuksensa kotiareenallaan kaataessaan Vegas Golden Knightsin 4-2-lukemin. Sen jälkeen vuorossa oli taistelu osavaltion herruudesta, jonka Florida nappasi voittamalla Tampa Bay Lightningin. Aleksander Barkov syötti kaksi maalia Vegasia vastaan ja paransi entisestään petaamalla kaikki kolme osumaa Tampa Bayn verkkoon. Sam Reinhart on tehnyt neljään otteluun yhtä monta maalia ja kivunnut maalipörssissä neljänneksi 21 osuman saldollaan.

TBL-FLA: Barkov ottaa kolme syöttöpistettä

6. Ottawa Senators, 13-17-0

Pidemmällä jaksolla Senators on kaukana kuumasta, kädenlämpöisestä tai haaleasta, sillä vielä viikko sitten se oli karseassa kuuden tappion putkessa. Kun kuitenkin tarkastellaan pelkkää viimeistä viikkoa, saldo on puhdas. Asteriskin aiheuttaa pelimäärä, sillä otteluita oli vain kaksi, mutta niissä Senators kaatoi Pittsburgh Penguinsin sekä Toronto Maple Leafsin. Joonas Korpisalo torjui Toronto-voitossa 34 kertaa (94,4%).

7. New York Rangers, 24-8-1

Viime viikon sijoitus: 2.

Viimeisen viikon ainoa tahra oli kotitappio Edmontonille. Se on myös Rangersin ainoa tappio kuuden ottelun jaksolla. Rangers jatkaa koko liigan laajuisen sarjataulukon ykköspaikalla ja se on ainoa joukkue, jonka pisteprosentti (74,2%) on yli 70:n. Mika Zibanejadin pisteputki on kahdeksan ottelun mittainen, ja neljässä viimeisimmässä ottelussaan ruotsalainen on kirjauttanut kaksi pistettä per ilta.

8. Los Angeles Kings, 20-8-4

Kingsin viikon viimeinen peli kääntyi niukaksi tappioksi Las Vegasissa. Sitä ennen joukkue oli esiintynyt kotiyleisönsä edessä mallikkaammin ja kaatanut ensin Calgary Flamesin, sitten San Jose Sharksin. Kuudesta viimeisimmästä ottelusta on irronnut neljä voittoa.

9. Carolina Hurricanes, 19-13-4

Hurricanes pelasi kolme ottelua ja voitti kahdesti. New York Islanders aiheutti neljännen tappion viiden pelin jaksolla, mutta sen jälkeen kurssi näyttäisi korjaantuneen kahdella peräkkäisellä voitolla. Sebastian Aho oli viikon tehokkain NHL-pelaaja nakuttaessaan kolmeen peliin yhteispisteet 2+7. Andrei Svetshnikov tahditti hyvin seitsemällä pisteellä, joista kolme oli maaleja.

CAR-MTL: Aholla neljän syöttöpinnan ilta

10. Pittsburgh Penguins, 16-13-4

Penguinsin peleistä ei maaleja puuttunut. Ottawa Senators kaatoi Pittsburghin jatkoajalla 5-4-lukemin, mutta Islanders jäi pahasti jalkoihin Penguinsin marssiessa 7-0-voittoon vieraskentällä. Kris Letang pelasi uskomattoman kuuden syöttöpisteen ottelun Islanders-murskajaisissa. Viikon kahdessa ottelussa Letang merkkautti yhdeksän tehopistettä. Valtteri Puustinen puolestaan teki NHL-uransa ensimmäisen maalin, juurikin Letangin esityöstä.