OTT-NYR: Ennis kasvattaa Senatorsin johtoa

NHL:ssä pelattiin perjantain kierroksella vain kaksi ottelua. Ilta oli vahvasti kotijoukkueiden. Pittsburgh Penguins kaatoi kotiluolassaan New Jersey Devilsin, eikä hyvään iskuun päässyt Ottawa Senators jättänyt kotonaan New York Rangersille mitään mahdollisuuksia.

Ottawa Senators - New York Rangers 4-1
Senatorsin vire oli liikaa Rangersille perjantaina. Isännät ottivat Rangersin kustannuksella jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Senators on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan peräti seitsemän.
Senators aloitti ottelun vahvasti. Thomas Chabot vei kotijoukkueen johtoon jo ottelun avausminuutilla, jonka jälkeen senaattorit laittoivat vielä lisää pökköä pesään. Logan Brown iski Ottawan ylivoimalla 2-0 johtoon, kun avauserä oli ehtinyt vanheta reilun kuuden minuutin ajan. Osuma oli Brownin NHL-uran ensimmäinen.

OTT-NYR: Brown iskee NHL-uransa ensimmäisen maalin

Vaikka Jacob Trouba toi Rangersin erän lopussa maalin päähän, isännät laittoivat ottelun pakettiin toisessa erässä Tyler Ennisin ja Anthony Duclairin osumilla. Anders Nilsson pysäytti Senatorsin maalilla 31 kiekkoa ja toimi joukkueen voiton viimeisenä lukkona.
Rangersin Kaapo Kakko jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Suomalaistulokas kellotti ottelussa peliaikaa 15.20 ja laukoi kaksi kertaa Ottawan maalia kohti.
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 4-1
Penguins nappasi henkisesti arvokkaan voiton kaatamalla perjantaina Devilsin. Isäntien voiton takuumiehenä toimi maalivahti Tristan Jarry, joka venyi ottelussa kiekon tielle 36 kertaa.
Vaikka Dominik Kahun vei Penguinsin johtoon jo avauserässä, Devils roikkui hyvin ottelussa mukana. Taylor Hall tasoitti ottelun ylivoimalla heti toisen erän alussa, jonka jälkeen vieraat saivat mahdollisuutensa muutaman ylivoiman ansiosta. Penguins kuitenkin tappoi jäähyt ja iski heti niiden jälkeen, kun Jake Guentzel vei isännät 2-1 johtoon ajassa 32.27.

PIT-NJD: Guentzel osuu läpiajosta

Ottelun ratkaisu nähtiin heti kolmannen erän alussa, kun Penguins onnistui maalinteossa kahdesti 25 sekunnin aikana. Jared McCann ja John Marino löivät ottelun viimeisen niitin pikaosumillaan, eikä Devils siitä enää toipunut.
Devilsin Sami Vatanen jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Suomalaispuolustaja kellotti ottelussa peliaikaa 19.51, mutta vastuusta huolimatta hänen tehotilastonsa jäi kaksi pykälää miinuksen puolelle.
Senatorsin Logan Brown iski perjantain kierroksella NHL-uransa ensimmäisen osuman.
- Olen unelmoinut tästä koko elämäni ajan. Tämä on ollut mielessäni etenkin viime viikkoina, koska minulla on ollut paljon epäonnisia pomppuja. Nyt yksi unelmistani kävi toteen, hehkutti Brown.
Penguins kärsii tällä hetkellä melkoisesta loukkaantumissumasta, mutta laadukas maalivahtipeli tarjosi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.
- Tristan (Jarry) teki tänään tärkeitä torjuntoja. Niitä tarvitaan, jos aikoo voittaa tässä sarjassa. Hän on pelannut viime otteluissaan vahvasti. Meistä on tuntunut, että hänen keskittymisensä yksityiskohtiin ja harjoituksiin on tuonut hänen otteisiinsa tasaisuutta, kehui Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan.

OTT-NYR: Chabot osuu avausminuutilla