TOR-ARI: Kapanen viimeistelee voittomaalin

Kasperi Kapanen nousi tiistain kierroksen suomalaisnimeksi, mutta maalinteossa onnistuivat myös Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Leo Komarov. Jay Bouwmeesterin sairauskohtaus säikäytti Anaheimissa.

Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 3-2 ja.
Kasperi Kapanen hääri Maple Leafsin ratkaisijana, kun hän teki voittomaalin jatkoajalla. Varsinaisella peliajalla Toronto nousi kaksi kertaa Zach Hymanin maalilla takaa-ajoasemasta tasoihin. Adin Hill torjui Coyotesin maalilla 38 ja Jack Campbell Maple Leafsin maalilla 35 laukausta.
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4-1
Suomalaisten huippuottelun hahmoksi nousikin Starsin kokenut kanukki Jamie Benn, joka paukautti hattutempun. Miro Heiskanen oli myös pelipäällä, sillä hän nappasi syötön Bennin 1-0 maaliin ja alusti Roope Hintzin kanssa Denis Gurjanovin 2-1 osumaan. Niiden välissä Hurricanesin Sebastian Aho ehti tasoittaa pelin. Benn teki toisen maalinsa toisen erän lopussa ja kolmannen reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Starsin Joel Kiviranta ja Esa Lindell sekä Hurricanesin Erik Haula ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä.

DAL-CAR: Benn tekee kuudennen hattutemppunsa

Colorado Avalanche - Ottawa Senators 3-0
Mikko Rantanen laukoi ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopussa. Senators roikkui hyvin mukana, mutta Valeri Nitshushkin tuplasi Avalanchen johdon kolmannen erän puolivälissä. Gabriel Landeskog viimeisteli loppulukemat reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
New York Islanders - Philadelphia Flyers 5-3
Islanders pitää pintansa Metropolitan-divisioonan kärkikolmikossa. Flyers nousi kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Ryan Pulockin varsinaisen peliajan viimeisen minuutin maali ratkaisi pelin Islandersille. Leo Komarov pääsi maalin makuun toisessa ottelussa peräkkäin ja teki kauden kolmannen täysosumansa, kun hän viimeisteli loppulukemat. Lisäksi Komarov nappasi syöttöpisteen Matt Martinin 2-0 maaliin. Mathew Barzal hääri kolmella syöttöpisteellään Islandersin tehomiehenä.
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1-2
Lightning otti toisena iltana peräkkäin 2-1 voiton jatkoajalla. Tällä kertaa ratkaisijan viitan otti hartioilleen Yanni Gourde. Edellisen pelin kahden maalin mies Nikita Kutsherov nappasi nyt yhden syöttöpisteen, kun hän pohjusti Mihail Sergatshovin 1-1 tasoituksen toisen erän alussa. Kutsherovin ilta oli lopulta epäonninen, koska hän jätti pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. Lightningille voitto oli kahdeksas peräkkäin, ja maalivahti Andrei Vasilevski torjui joukkueensa pisteille 19. peräkkäisessä ottelussaan.
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3-2
Sabres otti maukkaan voiton pudotuspelipaikkajahdissaan, kun se nousi kaksi kertaa tappiolta tasoihin Marcus Johanssonin (1+1) johdolla ja ohi Sam Reinhartin (1+1) kolmannen erän alun maalilla. Henri Jokiharju nappasi syöttöpisteen voittomaaliin, mutta Rasmus Ristolainen ja Red Wingsin Valtteri Filppula jäivät pisteittä. Red Wingsin tehomiehet olivat Darren Helm (2+0) ja Anthony Mantha (0+2).

BUF-DET: Johansson laukoo tasoituksen

New Jersey Devils - Florida Panthers 3-5
Puolustajat Mark Pysyk ja Mike Matheson sekä hyökkääjä Noel Acciari häärivät Panthersin tehomiehinä, kun kukin teki pisteet 1+2. Kissapedot ottivat erittäin tärkeän voiton, jolla joukkue käänsi kurssiaan kohti pudotuspelejä. Suomalaiskapteeni Aleksander Barkov jäi pisteittä. Sami Vatanen oli sivussa Devilsin kokoonpanosta.
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 4-0
Nousukuntoinen Wild nollasi Golden Knightsin, kun maalivahti Alex Stalock venyi 26 torjuntaan. Kevin Fiala hääri Wildin tehomiehenä pistein 1+2. Suomaiskapteeni Mikko Koivu jäi pisteittä.
Winnipeg Jets - New York Rangers 1-4
Rangers hyydytti Jetsin matkaa kohti pudotuspelejä. Chris Kreider teki Rangersin kaksi ensimmäistä maalia, Ryan Strome pisteet 1+1, Mika Zibanejad 1+1 ja Pavel Buchnevich 0+2. Rangersin Kaapo Kakko ja Jetsin Patrik Laine jäivät pisteittä, mutta Sami Niku nappasi syöttöpisteen Jetsin ainoaan maaliin. Laineen plus-miinuslukema oli -3. Hän laukoi peräti seitsemän kertaa kohti vastustajan maalia, mutta ei onnistunut jatkamaan maalisarjaansa.
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 5-3
Blackhawks johti ottelua 2-1 ja 3-2, mutta Leon Draisaitl käänsi pelin Oilersille. Hän nappasi syöttöpisteen Kailer Yamamoton 2-2 ja 3-3 tasoituksiin, syötti Ryan Nugent-Hopkinsin johtomaalin ja viimeisteli itse loppulukemat kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Blackhawksin Olli Määttä saalisti syöttöpisteen.
Anaheim Ducks - St. Louis Blues
Ottelu jouduttiin siirtämään myöhemmäksi, koska Bluesin konkaripuolustaja Jay Bouwmeester lyyhistyi vaihtoaitiossa kesken ensimmäisen erän. Bluesin tiedotteen mukaan Bouwmeester kärsi sydänvaivasta ja lyyhistyi penkille, kun hän oli valmistautumassa vaihtoon. Lääkintähenkilökunta auttoi nopeasti Bouwmeesteria, joka oli hereillä ja pystyi liikuttamaan raajojaan, kun häntä siirrettiin sairaalaan. Bouwmeester on tajuissaan ja hänen tilastaan kerrotaan lisää keskiviikkoaamuna.
Panthersin kapteeni Aleksander Barkov oli mielissään voitosta.
- Jokainen voitto tässä vaiheessa on tärkeä. Meillä on ollut nyt tässä vähän heikompi jakso, ei ole voitettu pelejä. Tärkeä voitto. Ei ole väliä miten pelattiin, mutta voitettiin, Barkov paalutti.
Entä oma peli?
- Vaadin itseltäni paljon enemmän. Tämä oli yksi heikoimpia pelejä tällä kaudella. Mutta voitettiin, parempi niin. Eilen pelasin hyvän pelin, mutta hävittiin. Ja tänään pelasin tosi huonon pelin, mutta voitettiin. Tosi tyytyväinen voittoon, mutta itse kyllä pitää pystyä pelaamaan paremmin, Barkov jutteli.
Tilanne on niin tiukka, että yhdellä häviöllä voi vajota monta sijaa. Miten tilanne vaikuttaa teihin?
- Se on meille hyvä mahdollisuus, ja meidän pitää olla innostuneita siitä, että ollaan kisassa mukana näinkin tiukasti. Jokainen peli merkitsee jotain, ettei tarvitse erikseen etsiä mitään latautumista. Jokaisesta pelistä yritetään saada kaksi pistettä, ja koko loppukausi sama homma, että jokainen joukkue alkaa nyt voittaa pelejä ja jokainen, joka taistelee playoff-paikasta, on valmis pelaamaan. Pelit vaikeutuvat tässä. Sama juttu meillä, Barkov ruoti.