RantanenSabres

Colorado Avalanchen Mikko Rantasesta tuli kautta aikain 11. ja Carolina Hurricanesin Sebastian Ahosta 12. suomalaispelaaja, joka on tehnyt yhden NHL-kauden aikana runkosarjassa vähintään 30 maalia. Ennen Rantasta ja Ahoa 30 maaliin ovat suomalaisista yltäneet Jari Kurri, Teemu Selänne, Esa Tikkanen, Petri Skriko, Ilkka Sinisalo, Mikko Mäkelä, Jere Lehtinen, Olli Jokinen, Jussi Jokinen ja Patrik Laine.

Mikael Granlund teki ensimmäisen maalinsa Nashville Predatorsissa, mutta Ahon ja Teuvo Teräväisen Hurricanes oli etevämpi. Tuukka Rask torjui voiton Boston Bruinsille, jonka pisteputki jatkui jo 19. otteluun.
Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 3-0
Mikko Rantanen saavutti jälleen hienon merkkipaalun, kun hän teki kauden 30. maalinsa. Rantanen vei Avalanchen 2-0 johtoon kolmannen erän puolivälissä.. Avalanchen tehomies oli Nathan MacKinnon, joka nakutti pisteet 1+2. Philipp Grubauer tarvitsi nollapeliin 18 torjuntaa. Sabresin Rasmus Ristolainen laukoi kolme kertaa kohti Grubauerin vartioimaa maalia, mutta ei onnistunut yllättämään saksalaisveskaria.

COL-BUF: Rantanen tekee kauden 30. maalinsa

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 3-5
Nino Niederreiter iski alkutahdit Hurricanesin voitolle. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho pohjustivat Niederreiterin avauserän toisen maalin. Kolmannessa erässä Teräväinen syötti Justin Williamsin ylivoimaosuman, jolla Hurricanes karkasi 3-1 johtoon. Ensimmäisen maalinsa uudessa seurassa tehnyt Mikael Granlund nosti Predatorsin toiveita 3-4 kavennuksellaan, mutta Aho viimeisteli loppulukemat ja liittyi Rantasen tavoin 30 maalin kerhoon. Hurricanes otti sarjataulukossa kiinni Pittsburgh Penguinsin.

NSH-CAR: Williams jatkaa Teräväisen vedon maaliin

San Jose Sharks - St. Louis Blues 3-2 ja.
Sharks nousi Läntisen konferenssin kärkeen, kun se nitisti Bluesin jatkoajalla. Timo Meier teki avauserän lopulla 1-1 tasoituksen ja vei vielä Sharksin johtoon. Brayden Schenn viimeisteli Bluesin tasoituksen kolme sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Jatkoajalla Kevin Labanc ratkaisi pelin Sharksille. Labancille ottelu oli NHL-uran 200:s. Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä.

SJS-STL: Labanc ratkaisee NHL-uransa 200. ottelussa

Boston Bruins - Ottawa Senators 3-2
Sunnuntaina 32 vuotta täyttävä Tuukka Rask juhlisti merkkipäiväänsä ja torjui jälleen voiton Bruinsille. Hän pysäytti 17 laukausta, kun Bruins otti pisteitä jo 19. ottelusta peräkkäin. Bruinsin sankariksi nousi David Krejci, joka ratkaisi pelin 45 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Senatorsin osalta tappio tiesi teoreettistenkin pudotuspelimahdollisuuksien menettämistä.
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 2-3
Oilersin voittoputki jäi neljän ottelun mittaiseksi, kun joukkue sai maalihanansa auki liian myöhään. Maple Leafs karkasi 3-0 johtoon John Tavaresin (1+2) johdolla, mutta Ryan Nugent-Hopkins ja Oscar Klefbom onnistuivat tekemään Oilersin kavennusmaalit vasta toiseksi viimeisellä ja viimeisellä peliminuutilla. Mikko Koskinen oli huilivuorossa, ja Anthony Stolarz (37 torjuntaa) pelasi Oilersin maalilla. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

EDM-TOR: Tavaresin yllättävä ratkaisu

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4-1
Blue Jackets hoiti tyylikkäästi kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelunsa, nousi kahden pisteen päähän Penguinsista ja säilytti takaa-ajomatkansa Hurricanesiin kahdessa pisteessä. Sergei Bobrovski torjui Blue Jacketsin maalilla 28 kertaa. Sinitakkien kahden maalin miehenä kunnostautui Cam Atkinson. Markus Nutivaara jäi pisteittä, mutta hänen plus-miinuslukemansa oli +2.

CBJ-PIT: Murray tekee kaksi uskomatonta torjuntaa

New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-5
Pudotuspelihaaveita vielä elättelevä Flyers kukisti Islandersin, joka olisi voitolla noussut Metropolitan-divisioonan kärkipaikalle Washington Capitalsin rinnalle. Flyersin pelaajista 11 pääsi tehopisteille. Kahteen ylsivät James van Riemsdyk (1+1), Jakub Voracek (0+2), Travis Sanheim (0+2) ja Shayne Gostisbehere (0+2). Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov jäivät pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3-2
Venäläistähti Nikita Kutsherov teki Lightningin 2-0 ja 3-1 maalit ja kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 33+77=110, joka on Lightningin uusi seuraennätys. Entinen ennätys (108) oli Vincent Lecavalierin nimissä kaudelta 2006-07.

TBL-DET: Kutsherov tekee maalin ja seuraennätyksen

New York Rangers - New Jersey Devils 4-2
Rangers katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa, kun se kukisti hienon kirin päätteeksi Devilsin. Ryan Strome viimeisteli 1-2 kavennuksen toisen erän lopussa. Libor Hajek tasoitti kolmannen erän alussa, ja Vladislav Namestnikov vastasi johtomaalista erän puolivälin jälkeen. Strome tuplasi ottelun maalimääränsä kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Stromen pistesaldo oli 2+1 ja Namestnikovin 1+2.
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 4-2
Coyotes jatkoi vahvaa menoaan ja otti kahdeksannen voiton yhdeksästä viime ottelusta. Samalla Coyotes ilmoittautui entistä vahvemmin mukaan taisteluun lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Christian Dvorak ja Michael Grabner olivat Coyotesin kahden maalin miehet.
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 1-2
Starsin neljän ottelun voittoputki katkesi Blackhawksin käsittelyssä. Ottelun kaikki maalit syntyivät avauserässä. David Kampf teki avausmaalin, Aleksandr Radulov tasoitti, ja Alex DeBrincat teki johtomaalin, joka jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi. Starsin Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä.

DAL-CHI: DeBrincat yllättää Hudobinin

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 2-6
Golden Knights piti etäisyyden pudotuspeliviivan alle ennallaan, kun ritarit murjoivat Canucksin. Mark Stone, Alex Tuch ja Cody Eakin rokottivat vastustajaa jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Brock Boeser kavensi, mutta Tomas Nosek ja Paul Stastny kasvattivat jälleen johtoa. Bo Horvatin toisen erän kavennus jäi kosmeettiseksi, kun Nate Schmidt pake
toi pelin lopullisesti minuuttia myöhemmin.
Avalanche pelasi ilman kapteeni Gabriel Landeskogia, joka on 4-6 viikkoa sivussa ylävartalovamman vuoksi.
- On hyvä, että jokainen pelaaja astui esiin. Ongelma on siinä, ettemme voi unohtaa, että Landeskog ei ole kokoonpanossa. Meidän täytyy yrittää paikata hänen poissaolonsa. Emme voi kuitenkaan täyttää 35 maalia tehneen ja 80 pisteen vauhdissa olleen pelaajan jättämää aukkoa. Hän on koko sarjan eliittiä, Nathan MacKinnon kommentoi ketjukaverinsa poissaoloa.
Logan Couture nappasi kaksi syöttöpistettä, kun Sharks porhalsi lännen kärkipaikalle ohi Calgary Flamesin.
- Se tuntuu hyvältä. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme kulkeneet pitkän tien. Vielä joulukuussa meidän piti selvitä vaikeista ajoista joukkueena, emmekä olleet lähelläkään kärkeä. Olemme löytäneet pelimme ja pelanneet kapasiteettimme ylärajoilla, Couture tuumi.