Lehkonen

Suomalaisilla oli torstain NHL-kierroksella sekä onnea että epäonnea. Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen iski kauden viidennen osumansa, vaikka oma joukkue joutuikin poistumaan ottelusta tappio niskassaan. Vancouver Canucksin Markus Granlundin ja Dallas Starsin Julius Hongan ottelut jäivät lyhyiksi.

Chicago Blackhawksin tilanne synkkeni entisestään Dallas Starsin vieraana. Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov onnistui vihdoin maalinteossa yli kuukauden tauon jälkeen.
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 5-3
Canadiensin Artturi Lehkosen iskemä alivoimaosuma oli lopulta laiha lohtu vierailijoille. Flyers iski tehokkaasti ykköstykkiensä voimalla ja otti jo toisen peräkkäisen voittonsa. Kapteeni Claude Giroux (1+2), Travis Konecny (2+0) sekä puolustaja Shayne Gostisbehere (0+3) olivat isäntien tehokkaimmat.
Flyersin Valtteri Filppula ja Jori Lehterä eivät päässeet kamppailussa tehopisteille. Filppulalle kirjattiin jääaikaa hieman yli 17 minuuttia ja Lehterälle puolestaan reilut 10 minuuttia. Artturi Lehkonen osui jo toisessa ottelussa peräkkäin.

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2-4
Ei käy kateeksi Blackhawksia. Chicagon kaudesta on tulossa odotuksiin nähden todellinen pannukakku. Joel Quennevillen suojatit ovat voittaneet kymmenestä viime ottelustaan vain kaksi.
Avauserä Starsia vastaan sujui hyvin kapteeni Jonathan Toewsin vietyä Blackhawksin 1-0 johtoon. Mutta siihen chicagolaisten yritys sitten hyytyikin, ja kaksi viimeistä erää meni texasilaisille Tyler Seguinin heiluttaessa tahtipuikkoa kahdella osumalla.
Esa Lindell pelasi Starsin puolustuksessa vahvan ottelun ja keräsi jääaikaa liki 25 minuuttia. Julius Honka puolestaan joutui jättämään kamppailun kesken ylävartalovamman takia. Honka ehti pelata vain reilut kuusi minuuttia. Kari Lehtonen oli ottelussa luukkuvahdin roolissa.

Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 5-2
Lightning palasi takaisin voittokantaan, kun se nuiji Canucksin selvin numeroin. Isäntien venäläistykki Nikita Kutsherov (1+1) karisti vihdoin valtavaksi kasvaneen apinan selästään ja onnistui maalinteossa. Hänen maaliton putkensa ehti venyä 11 ottelun mittaiseksi.
Kahden tehopisteen iltaa viettivät Kutsherovin lisäksi myös kapteeni Steven Stamkos (1+1), Yanni Gourde (1+1), Tyler Johnson (0+2) sekä puolustaja Victor Hedman (1+1)
Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund joutui jättämään kamppailun kesken toisessa erässä nilkkavamman vuoksi.

Buffalo Sabres - New York Islanders 4-3
Kotijoukkue Sabresin vahva ote piti loppuun asti, ja joukkue katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Vierailija Islanders väänsi päätöserässä itsensä väkisin 3-0 tappioasemasta tasoihin, mutta Sabres-hyökkääjä Sam Reinhartin (1+2) helpottava voitto-osuma sinetöi lopulta täyden pistepotin Buffalolle.
Reinhartin lisäksi Sabresin tehokkaimpia pisterohmuja olivat Jack Eichel (1+1) sekä Evan Rodriques (1+1). Rasmus Ristolainen saalisti yhden syöttöpisteen ja pelasi muutenkin vahvan ottelun Buffalon takalinjoilla. Suomalaispuolustaja oli plussalla kahden pykälän verran sekä merkkautti peräti kuusi taklausta.
New Jersey Devils - Calgary Flames 2-3
Flamesin tuttu tehokaksikko hääri jälleen vieraiden voiton varmistajana. Sean Monahan (2+0) ja Johnny Gaudreau (1+1) ovat tätä nykyä kaikille joukkueille erittäin haastava kaksikko pysäyttää, ja he tekivät Devilsiäkin vastaan mitä halusivat. Kotijoukkueen puolelta pelipäällä oli Taylor Hall, joka iski maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.
Devilsin Sami Vataselle kertyi peliaikaa vajaat 20 ja puoli minuuttia, mutta jyväskyläläinen oli jäällä ja vieläpä aitiopaikalla katselemassa Monahanin ensimmäistä osumaa.

Ottawa Senators - Nashville Predators 4-3 ja.
Kotijoukkue Senators onnistui kairaamaan voiton ja samalla pilaamaan entiseen kotikaukaloonsa saapuneen Kyle Turrisin paluuottelun. Senators oli läpi kamppailun kuskin paikalla. Vieraat puolestaan roikkuivat kyydissä lähinnä P.K. Subbanin ansiosta. Vahvassa vireessä oleva kanadalaispuolustaja iski kaksi osumaa, joista jälkimmäinen vei ottelun jatkoajalle.
Senatorsiin hiljattain siirtynyt Magnus Pääjärvi onnistui iskemään ensimmäisen osumansa uudessa seurassaan. Jatkoajan sankariksi nousi hyökkääjä Mike Hoffman.
Vieraiden maalilla pelanneelle Juuse Sarokselle kertyi torjuntoja 32. Joukkuetoveri Miikka Salomäki pelasi vajaat 10 minuuttia mutta jäi ilman tehopisteitä.

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 6-1
Blues pystyi kokoamaan erinomaisesti rivinsä Wildille kärsityn nöyryyttävän tappion jälkeen. Maalin suulla jälleen aloittanut Carter Hutton pelasi nyt vahvasti ja piti torjunnoillaan huolen siitä, ettei oman joukkueen voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.
Ottelun tehokkaimpiin lukeutuivat kaksi osumaa viimeistellyt Brayden Schenn, tehot 1+1 iskenyt Paul Stastny sekä kolme syöttöä rohmunnut puolustaja Vince Dunn. Bluesin alakerta koki menetyksen, kun Joel Edmundsson joutui jättämään kamppailun kesken avauserässä ylävartalovamman vuoksi.
Avalanchen vahvuuteen palannut Mikko Rantanen pelasi reilut 17 minuuttia mutta jäi kamppailussa ilman tehomerkintöjä.
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 3-4 ja.
Hyvästä ottelun alusta huolimatta nololla tavalla sulanut Wild joutui poistumaan kotikaukalostaan tappion kärsineenä. Sitkeästi taistellut Coyotes tuli mukaan peliin toisessa erässä, kun Nick Cousins kavensi tilanteeksi 1-3.
Sama mies oli asialla päätöserän 3-3 tasoitusosumassa, jonka ansiosta vieraat pääsivät jatkoajalle. Ratkaisevan maalin viimeisteli tulokashyökkääjä Clayton Keller. Coyotesin maalilla torjunut Antti Raanta venyi kiekkojen tielle 25 kertaa.
Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund jätettiin ilman tehopisteitä. Koivu oli kamppailun jälkeen pakkasella kahden pykälän verran ja Granlund peräti kolme.

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights
Golden Knights näytti jälleen luonteensa pelaamalla erittäin kurinalaisen ja väkevän viimeisen erän, vaikka Sharksilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu. Vegas iski kiekon päätöserässä kolmesti Sharks-vahti Martin Jonesin taakse. Ritareista tehokkain oli Jonathan Marchessault tehoin 1+1. Kahteen syöttöpisteeseen ylsivät Reilly Smith, David Perron sekä puolustaja Colin Miller. Sharksin Joe Pavelski iski kahdesti ja puolustaja Brent Burns keräsi kolme syöttöpistettä.
Golden Knightsin Erik Haula iski joukkueensa avausosuman ja oli muutenkin kamppailussa vahvasti esillä. Sharksin Joonas Donskoi pelasi vajaat 13 minuuttia mutta jäi ilman tehopisteitä.

Entiseen kotihalliinsa palannut Kyle Turris kiitteli vuolaasti Senatorsin yleisöä ja organisaatiota vuosistaan Ottawassa.
- Yleisö otti minut hyvin vastaan, ja heidän tukeaan ei voi kuin arvostaa. Vietin seurassa hienot kuusi vuotta. Senators on mahtava organisaatio, ja nautin todellakin olostani täällä, Turris kertoi ottelun jälkeen NHL.comille.

Wild-luotsi Bruce Boudreau ihmetteli joukkueensa kolmannen erän löysää pelaamista, joka maksoi lopulta voiton.
- Harmittaa todella paljon, sillä edes 3-0 johto ei riittänyt. Lopetimme luistelemisen päätöserässä, emmekä enää voittaneet kaksinkamppailuja tutulla tavalla. Vastustaja alkoi lisäksi tekemään omaa hommaansa paremmin ja paremmin, Boudreau kertasi ottelun jälkeen.