GettyImages-1059404392

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen nousi joukkueensa ratkaisijaksi, kun hän viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. Florida Panthers onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella ottamaan voiton toisesta ottelusta peräkkäin. Mikko Koivu rohmusi kolme syöttöpistettä, kun Minnesota Wild voitti Los Angeles Kingsin.

San Jose Sharksin Joe Thornton pelasi 1 500. runkosarjaottelunsa, mutta Dallas Stars pilasi voitollaan Thorntonin juhlat.
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 5-6 ja.
Sabres ja Canadiens tekivät maaleja vuorotellen toisen erän loppupuolelle saakka, jolloin Tomas Tatar ja Nicolas Deslauriers rikkoivat kaavan peräkkäisillä täysosumillaan. Kaksikon maalit nostivat Canadiensin maalin takaa-ajoasemasta 5-4 johtoon. Päätöserässä Jeff Skinner tasoitti ja jatkoajalla Rasmus Ristolainen niittasi ratkaisun Sabresille. Osuma oli hänen uransa neljäs jatkoaikamaali ja enemmän kuin kukaan Sabres-puolustaja on merkkauttanut. Phil Houseley ja Tyler Myers tekivät kolme jatkoaikamaalia Sabresin paidassa.

MTL-BUF: Ristolainen yllättää Pricen jatkoajalla

Canadiensin Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Canadiens tiedotti suomalaishyökkääjä Joel Armian olevan 6-8 viikkoa sairauslomalla. Hän loukkasi oikean polvensa tiistain ottelussa, jossa Canadiens kohtasi New York Rangersin.
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 5-4 ja.
Coyotes karkasi toisessa erässä Derek Stepanin ja Michael Grabnerin alivoimamaaleilla, mutta kolmannessa oli Flyersin vuoro tehdä kaksi maalia. Scott Laughton kavensi 3-4:ään erän alussa, ja Dale Weise tasoitti reilut pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maalin syöttänyt Shayne Gostisbehere nousi sankariksi jatkoajalla, kun hän ratkaisi pelin. Jori Lehterä nappasi syöttöpisteen avauserässä Laughtonin 2-0 maaliin.
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 1-3
Wildin Mikko Koivu alusti avauserässä Nino Niederreiterin maalin, toisessa erässä Zach Parisen maalin ja kolmannen erän loppusekunneilla vielä Mikael Granlundin täysosuman. Pariselle maali oli NHL-uran 700. tehopiste. Koivu oli syöttöpistevireessä jo edellisessä ottelussa, ja kahden pelin yhteissaldo on 0+5.
Florida Panthers - Edmonton Oilers 4-1
Panthers onnistui voittamaan Oilersin sen kotikaukalossa ensimmäistä kertaa vuoden 2002 jälkeen. Suomalaiskippari Aleksander Barkov alusti toisessa erässä Jevgeni Dadonovin 1-0 maalin, ja puolisentoista minuuttia myöhemmin Nick Bjugstad tuplasi johdon. Leon Draisaitl kavensi päätöserän alussa, mutta Panthers turvasi johtonsa Jonathan Huberdeaun ja Colton Sceviourin täysosumilla. Panthersille ottelu oli ensimmäinen Suomesta palaamisen jälkeen. Sairastuvalta palaamisen jälkeen toisen peräkkäisen voittonsa torjunut Roberto Luongo venyi kiekon tielle 26 kertaa. Luongo torjui jo Suomessa pelatuista otteluista jälkimmäisessä. Oilersin Jesse Puljujärvi ja Panthersin Juho Lammikko jäivät ilman tehopisteitä.
Lisää aiheesta: [Salomäki nauttii Nashvillen alati kasvavasta kiekkobuumista]
Boston Bruins - Vancouver Canucks 5-8
Bruins ja Canucks järjestivät todellisen maali-ilottelun, jossa tehokkaimpana hääri Canucksin Bo Horvat pistein 2+2. Maalivahdeille ottelu oli painajainen. Canucks pommitti Bruinsin maalilla aloittaneen Jaroslav Halakin (14/19 torjuntaa) vaihtoon toisessa erässä. Tilalle vaihdetulle Tuukka Raskille kertyi 11 torjuntaa ja kolme takaiskumaalia. Canucksin Jakob Markström torjui 23 kertaa ja antautui viidesti. Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund nappasi kaksi syöttöpistettä, kun hän oli pohjustamassa joukkueensa 2-2 ja 5-3 maaleja.
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 3-4
Blackhawksin uusi päävalmentaja Jeremy Colliton hävisi ensimmäisen ottelunsa uudessa tehtävässään. Hurricanes löi homman selväksi jo avauserän kolmella maalillaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pohjustivat toisen erän alussa Calvin de Haanin 4-0 maalin. Tämän jälkeen Blackhawks teki toisessa erässä kaksi kavennusmaalia ja kolmannessa yhden, mutta Hurricanesin etumatka oli liikaa. Blackhawksin suomalaispuolustaja Henri Jokiharjulle kertyi peliaikaa 23.46, ja hän jäi pakkaselle kaksi maalia.
Dallas Stars - San Jose Sharks 4-3
Joe Thornton pelasi 1 500. runkosarjaottelunsa, mutta ei saanut palkinnoksi voittoa. Sharksin suomalaishyökkääjä Antti Suomela nappasi kolmannessa erässä kakkossyötön Evander Kanen 3-3 tasoitukseen, mutta erän loppupuolella Devin Shore viimeisteli Starsille voittomaalin. Starsin suomalaisista puolustaja Miro Heiskanen nappasi syöttöpisteen toisessa erässä Gemel Smithin 3-1 maaliin. Julius Honka ja Esa Lindell sekä Sharksin Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Heiskasen plus-miinuslukema oli +2, mutta Lindellin ja Hongan -2.
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-2
Ottelu haiskahti menevän jatkoajalle, mutta Lightningin Tyler Johnson päätti toisin. Hän teki 3-2 maalin ajassa 18.34. Steven Stamkos tuplasi vielä johdon tyhjään maaliin. Islandersin suomalaishyökkääjät Leo Komarov ja Valtteri Filppula jäivät pisteittä.
Ottawa Senators - Vegas Golden Knights 3-5
Golden Knights johti toisen erän loppupuolella 3-0, mutta Senatorsin Matt Duchene kavensi erän lopussa. Päätöserän alussa Ryan Dzingel ja Thomas Chabot nostivat Senatorsin tasoihin, mutta ohi asti kiri ei riittänyt. William Carrier teki Golden Knightsin johtomaalin vain minuutti Chabotin tasoituksen jälkeen, ja Pierre-Edouard Bellemare viimeisteli loppulukemat. Golden Knightsin Erik Haula oli sivussa loukkaantumisen takia.

Omin sanoin:
Flyersin Shayne Gostisbehere oli ensin isossa roolissa, kun joukkue tasoitti pelin, ja sitten hän teki voittomaalin jatkoajalla:
- Minulla oli paikka nousta ja tiesin, että hän (Jakub Voracek) voittaa kaksinkamppailun. Hän pelasi tilanteen hienosti. Tiesin, että minun pitää vain etsiä väylä, jonne hän voi syöttää, Gostisbehere tuumi ottelun jälkeen.
Rasmus Ristolainen ei ollut Sabresin voitosta huolimatta täysin tyytyväinen.
-Emme pelanneet kovin hyvin. Mutta Tämä ottelu tekee meistä tiiviimmän joukkueena ja kasvattaa meitä ryhmänä. Voitto ei ollut mitenkään kaunis, mutta saimme kaksi pistettä ja otamme tästä opiksemme, Ristolainen kertasi ottelua.
Panthersin maalivahti Roberto Luongo oli tyytyväinen toiseen peräkkäiseen voittoon:
- Oli kiva saada homma rullaamaan täällä. Kuten sanoin edellisen pelin jälkeen, meidän on täytynyt saada muutos tapahtumaan jäällä. Se ei tapahdu noin vain. Meidän pitää puskea kovaa eteenpäin ja tehdä hommat kuten muutamissa viime otteluissa olemme tehneet, Luongo paalutti.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]